Şimdi Ara

Hatsan Mod 125 Sniper aldım (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
760
Cevap
26
Favori
178.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ramboceylan11

BUGUN İZMİR İŞGÖREN AVA GİTTİM OFFFF ACAYİP KALABALIKTI KAFAMBOZULDU EVE 2 SAAATTE GELDİM ANASINI AVRADINI ....
    HERNEYSE ORAYA 2 İNCİ GİDİŞİM İLKTE ACELE ETMİŞTİM TORPEDO 155 E BAKTIM ULAN MOD 125 İ GÖRÜNCE GÖZLERİM BÜYÜDÜ RESİMLERDE GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL ÇOK BÜYÜK OHA FİLAN DİCENİZ DÜRBÜNÜ FAZLA YAKINLAŞTIRMIYOR AMA İDARE EDER ŞİMDİ BEN TANIDIKTAN ALCAM O TÜFEĞİ 380 LİRAYA :D DÜRBÜN, DÜRBÜNLÜ TÜFEK KILIFI,HATSAN BİPOD, SİLAH ASACAĞI HANİ SIRTINA GEÇİRİYON YA ÇANTA GİBİ OLUYO ONDAN :D BİDE 0 ALIYOM 2 İNCİ EL DEĞİL YUPPİİİİİ MÜSAİT OLUNCA BABAMLA ALMAYA GİTCEM

şimdiden hayırlı olsun. ama unutma ki tüfek bi hayli ağır ve kırması zor. güç gerektiriyor vesselam :)
  • Hatsan 125 sniper
    Ayaklik
    Aski kayisi
    Kutusu
    Faturasi
    Kaliteli bushnell 3-9x56EG marka durbunle satilik

2. Aylik tufek kutusunda 50 atis bile yapilmadi
    İhtiyacdan satilik

Tel: 0534 846 79 78

350 tl dır TUFEKLE 50 .60 ATIS YAPILDI EN FAZLA
  • abi ben bu silahı 4 ay önce internet üzerinden adanadan hilal av dan sipariş ettim gelmeyince aradım 4.5 mm lik yokmuş sitede var gözüküyordu bana bildirmediler 3 hafta sonra 5.5mm istedim 4. Güne geldi 3-9-44 optima dürbünlü topladım stop parcasını takmadım bende ucu sivri palet kullanıyorum hatsan mod 125 snper mükemmel şaşırtıcı derecede güclü ayakta ve yatarak rahatça 20atış yapabiliyorum zaten fazlasına gerek yok hedef medef bırakmıyor luş vurmak cocuk oyıncagı ama kuşlara atmıyorum 30 mt den dürbünle 5 lt pet şişe kapagını vuruyorum tabi het atışta degil silahın mesafesi cok uzun ancak mesafe bence 80 metrede iş yapıyor ama dürübpn ayarını yapmak cok zor oldu ve daha da hassa ayarla 100 metre üzetine rahatca cıkar bu silahı yapanlardan satanlardan allah razı olsun gercek siş bu eski havalı tüfeklerle alakası yok 425 tl ye aldım bana göre fiat ucuk degil ancak kötü bir şey gördüm bu gün silahın metal namlu kısımlarında küfler olmuş canım sıkıldı üzüldüm yarın arayıp soracagım geri gönder derlerse bile kıyıp göndermeyecek kadar bu silahı çok seviyorum arkaşlar ama daha silahı yaglamadım pas sökücü sıkmıstım önceden yanlışlık bwlki nundan olmuştur bilmiyorum hatsan mod 125 sniper bence bir numaradır çünkü meragınız varsa düşünmeyin cekinmeyin alın ve memnun kalmak dışında aşık olacaksınız saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorrant

abi ben bu silahı 4 ay önce internet üzerinden adanadan hilal av dan sipariş ettim gelmeyince aradım 4.5 mm lik yokmuş sitede var gözüküyordu bana bildirmediler 3 hafta sonra 5.5mm istedim 4. Güne geldi 3-9-44 optima dürbünlü topladım stop parcasını takmadım bende ucu sivri palet kullanıyorum hatsan mod 125 snper mükemmel şaşırtıcı derecede güclü ayakta ve yatarak rahatça 20atış yapabiliyorum zaten fazlasına gerek yok hedef medef bırakmıyor luş vurmak cocuk oyıncagı ama kuşlara atmıyorum 30 mt den dürbünle 5 lt pet şişe kapagını vuruyorum tabi het atışta degil silahın mesafesi cok uzun ancak mesafe bence 80 metrede iş yapıyor ama dürübpn ayarını yapmak cok zor oldu ve daha da hassa ayarla 100 metre üzetine rahatca cıkar bu silahı yapanlardan satanlardan allah razı olsun gercek siş bu eski havalı tüfeklerle alakası yok 425 tl ye aldım bana göre fiat ucuk degil ancak kötü bir şey gördüm bu gün silahın metal namlu kısımlarında küfler olmuş canım sıkıldı üzüldüm yarın arayıp soracagım geri gönder derlerse bile kıyıp göndermeyecek kadar bu silahı çok seviyorum arkaşlar ama daha silahı yaglamadım pas sökücü sıkmıstım önceden yanlışlık bwlki nundan olmuştur bilmiyorum hatsan mod 125 sniper bence bir numaradır çünkü meragınız varsa düşünmeyin cekinmeyin alın ve memnun kalmak dışında aşık olacaksınız saygılar

4.5 almayıp 5.5 almakla çok iyi yapmışsn bende 5.5 kullanıyorum kardeşim.
    ben dürbün ayarını yapamadım ya yardımcı olurmusun :)
  • selamlar dürbün öncelikle tüfeğin üzerine sağlam şekilde sıkılmalı dürbün ayaklarını ben açık şekilde sıkabildiğim kadar sıkıp monte ettim kırılmasından da korktum açıkçası sonra bir a4 kagıdından bir hedef yaptım hedefe tek atış yaptım atıştan önce kabzeyi omzunuza iyi yerleştirin gerekirse ayar yerinden yanaklığı ayarlayıp dayayın yanagınızı hedefin üzerine nişan alıyoruz tüfekte iki aşamalı tetik var önce boşluğu alıyoruz ve ve nefesimizi mutlaka tutun tam orta ya nişan alarak mümkünse 2-3 saniye kadar tetiği çekmeden bekleyip atıştan emin olun ve tetiği yumuşakça çekin hedefin sağ alt bölgesine saçmanın girdiğini gördüm tüfeği hedefin ortasına getirip sabitledim tüfeği çekyatın üzerinde bıraktığım şekilde hedefte duracak gibi yastıklarla yanlardan sıkıştırdım ayakları yoktu benimkinin her neyse sıkıştırarak dürbünden bakınca hedefin tam ortasını görüyordum bu şekildeyken tüfek dürbünün orta kısmında üst ve sağındaki kapakları söktüm geniş ağızlı bir tornavidayla önce saçmanın vurduğu yere kadar üst kısımdaki ayar yerinden tahminen indirdim yandaki ayar yerinden de sağa saçmanın vurduğu yere doğru dürbün un + sını çektim dürbün sandığımızdan hassas her çıtladığın da çok az ilerliyor ama 50 mt de bu hassasiyetin anlamı meydana çıkıyor ve tüfeğin dürbünü ayarlamadan önce hedefin ortasında idi fakat atıştan sonra saçmanın vurduğu yerin üzerinde duruyordu ve tekrar tüfeği elime aldım yine hedefin ortasına tek atış yaptım ve tam isabet bittigini düşündüm bir kaç atıştan sonra hedefin ortasından sol tarafından vurduğumu fark ettim 2veya 3 çıt + yı çektim 3 atışta biri mutlaka ortadaki yuvarlağın tam ortasından vuruyordu daha sonra 50 metreye attım 20cm hedefi ıskaladı bir iki çıt daha yaptım dürbüne 50 metrede rahat vuruyorum yağ tenekelerini 5 lt felan dürbüünü yakınlaştırıpta atış yaptığımda tenekelerin üzerinde yazan harfleri görebiliyorum atış yapıyorum ince atış yani tenekeyi vurmak zaten sorun değil tenekeninde altına üstüne sağına soluna yapıştırıyorum yani isteyerek hedefin büyük olması attığım yer ile vurduğum yer arasında mukayese yapmak için iyi oluyor ufak hedeflede kaçırırsan hiçbir şekilde anlayamıyorsun nereye gitti bu saçma diye bakıp durmadım da değil hani ama saçmaalrında atışı etkilediğini fark ettim aynı kutudan çıkan saçmaların namluya daha sıkı oturanları bol şekilde olanları var yani şaçmaların bile atışı etkildiği ni düşünüyorum tüfek ateş ettiğinde bir yeri vuruyor önemli olan bizim için bu tüfekle hedefe atış yapıp dürbünün ayarlarından saçmanın girdiği yere çekeceğiz 2 atışta tüfeğin attığımız yere gittiğini yada yaklaştığını göreceğiz yine hedefe atıp dürbün şaçmanın girdiği yere getireceğiz bu kadar uzak mesafelerde ise 75 100 m lerde hedefin büyük olması dürübün ayarını çok etkiliyor dürübünü ben 25 mt civarında ayarladım sağ ve sol taraflara atışlarım da kayma olmuyor genelde sadece uzaga atarken 50metre üzerinde atış yaparken hedefin üst kısmına nişan alıp atıyorum ve hedefi ortadan vuruyorum

Hatsan Mod 125 Sniper aldım

Hatsan Mod 125 Sniper aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrant -- 8 Aralık 2012; 23:35:26 >
  • güzel anlatmışsın sağolda bizim buralarda arazi yok böyle deneyebilceğim :D çatıda yada evde deniyim diyom babam laf yapıyo :D

memlekete gidince artık napalım :D
  • Saygıdeğer atıcılar;
    Kıramadığım birine sattığım walther cp99 compact bb silahımı yeniden almak için interneti araştırırken Hatsan mod 125 Sniper ile karşılaştım. Pekçok arkadaşın dokunmayı hayal ettiği silahları kullanma şansına erişmiş biri olmama rağmen öncelikle 380m/sn 'lik hız aklımı aldı sonra da şekil. Yaptığım google araştırmasında karşıma donanım haber çıkınca buradaki kaliteyi önceden bildiğim için tüm yorumlarınızı okudum ve bu konuda yazan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Sonuç olarak şu saat itibariyle hilal av dan 425 tl ye silahı 4.5mm olarak zaten şirketin verdiği stok bipod, kayış ve 3-9x44 Tüfek Dürbünü yanında kılıf ve bir kutu saçma ile almış bulundum. Silahı 15.12.12 de kargoya vereceklermiş. Sİlahı alır almaz sizlerin imkanınız olmadığı için çekemediğiniz video ve resimleri çekmek istiyorum. Bu konuda canlı hayvandaki etkisi hariç isteklerinizi ve/veya yol gösterecek tavsiyelerinizi bekliyorum. Anladığım kadarıyla arkadaşlar rüzgar düzeltmesi, ısı farkları ve güneşin atışa etkilerinden bihaber bunları silah üzerinde size anlatmaya çalışacağım. Ayrıca eğer silahın namlu ısınması veya başka bir sebepten standart sapması yok ise gördüğüm hedef kağıtlarından (lütfen kimse alınmasın iyi niyetle söylüyorum) bu tür silahlarda çok önemli olan nefes kontrolü ve tetik ezmede hataları olduğunu kaydettim. Benden çok çok deneyimli usta ve arkadaşlara saygılarımı tekrar ileterek kesinlikle iyi niyetli cümleler kurmaya çalıştığımı hatırlatmak isterim. Aranıza katılmaktan duyduğum heyecanın kısa sürede haklı bir gurur olacağını biliyor şimdiden tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum

Ayrıca parabollerin silah turnuvalarında kullanılan atış sıhatini arttıran versiyonları olduğunu biliyorum ama bunlar nedir, modellerin birbirinden farkları nelerdir bilemiyorum bu konuda arkadaşlarımın bilgilerini paylaşmasını rica ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AccuracyAS50 -- 11 Aralık 2012; 3:54:10 >
  • merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıcam inşallah:)sormak istediğim arkadaşım bana hatsan mod 125 sniper düz modeli bipot+kılıf+saçma+3-9.32 dürbünlü makinayı 285 lira 5 taksit vereceğini söyledi elinde şuan 4.5 kalinrelik var ben 5.5 yok diye beklemedeyim model sanırım eski şu linktekinin aynısı.sizce almalımıyım teşekkür ederim.http://ilan.yabantv.com/ilan/49588-hatsan-mod-125-sniper-sifir-ayarindacok-acill.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: AccuracyAS50

Saygıdeğer atıcılar;
    Kıramadığım birine sattığım walther cp99 compact bb silahımı yeniden almak için interneti araştırırken Hatsan mod 125 Sniper ile karşılaştım. Pekçok arkadaşın dokunmayı hayal ettiği silahları kullanma şansına erişmiş biri olmama rağmen öncelikle 380m/sn 'lik hız aklımı aldı sonra da şekil. Yaptığım google araştırmasında karşıma donanım haber çıkınca buradaki kaliteyi önceden bildiğim için tüm yorumlarınızı okudum ve bu konuda yazan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Sonuç olarak şu saat itibariyle hilal av dan 425 tl ye silahı 4.5mm olarak zaten şirketin verdiği stok bipod, kayış ve 3-9x44 Tüfek Dürbünü yanında kılıf ve bir kutu saçma ile almış bulundum. Silahı 15.12.12 de kargoya vereceklermiş. Sİlahı alır almaz sizlerin imkanınız olmadığı için çekemediğiniz video ve resimleri çekmek istiyorum. Bu konuda canlı hayvandaki etkisi hariç isteklerinizi ve/veya yol gösterecek tavsiyelerinizi bekliyorum. Anladığım kadarıyla arkadaşlar rüzgar düzeltmesi, ısı farkları ve güneşin atışa etkilerinden bihaber bunları silah üzerinde size anlatmaya çalışacağım. Ayrıca eğer silahın namlu ısınması veya başka bir sebepten standart sapması yok ise gördüğüm hedef kağıtlarından (lütfen kimse alınmasın iyi niyetle söylüyorum) bu tür silahlarda çok önemli olan nefes kontrolü ve tetik ezmede hataları olduğunu kaydettim. Benden çok çok deneyimli usta ve arkadaşlara saygılarımı tekrar ileterek kesinlikle iyi niyetli cümleler kurmaya çalıştığımı hatırlatmak isterim. Aranıza katılmaktan duyduğum heyecanın kısa sürede haklı bir gurur olacağını biliyor şimdiden tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum

Ayrıca parabollerin silah turnuvalarında kullanılan atış sıhatini arttıran versiyonları olduğunu biliyorum ama bunlar nedir, modellerin birbirinden farkları nelerdir bilemiyorum bu konuda arkadaşlarımın bilgilerini paylaşmasını rica ederim

Dostum öncelikle aramıza hoş geldin..
    Tüfek eline geçtiği zaman dediğin gibi videolu,resimli güzel bir inceleme yaparsan burda ki birçok forumdaşımız ve meraklı olanlar için güzel bir konu olur.Çünkü forumumuzda hatsan mod125 in birçok meraklısı var.Güzel bir inceleme bekliyoruz.Şimdiden emeğinize sağlık..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle idikut58 arkadaşıma cevap vermek gereği duydum. Kalitesi belli ve fiyatı piyasada oturmuş ürünleri çok ucuza alırken şüphelenmek lazım. 3lira 5 lira hesabı yapıp daha büyük sıkıntı çekmeye gerek yok. Ayrıca silahta ikinci el çok büyük bir risktir bence.

Diğer hususta siz değerli atıçılara; Hilal avdan bir yetkili arayarak ellerinde 4.5 mm lik olmadığını söyledi 5.5 göndermek istedi ve beni ikna etmek içinde (muhtemelen yalan ama) 4.5mm ler şuan üretim bandında yok dedi. bende size dönerim diyerek iyice gerdim hanımefendiyi :) yani işin sonucu silah bugün yola çıkıyor 5.5mm ve birkaç ekstra hediye ile ;) gelir gelmez paket açılışı dahil komple çekerim. Şimdiden saygılar
  • ya arkadaşlar bişey danışmak istiyorum bi konu açtım ama bi kişi hariç ilgilenen olmadı sorum şu mod125 sniper almayı çok istiyorum hastayım hatta o silahın ama almışkende ömürlük olsun istiyorum ve çok güçlü bi silah olduğu için çabuk dağılabileceğini söylediler onun yerine mod 85 sniper önerdiler daha hafif daha sarsıntısız daha güçsüz ama tek fark şimdilik 5.5 mm likte mod 125 de 305 m/s mod 85 de ise 245m/s sizce çok bi fark mıdır bu aradaki fark ve sizce hangisi daha uzun ömürlü olur 1-2 haftaya kadar alacam ama al sat yapmak istemiyorum mod 125 hastasıyım ama mod 85 de baya benziyo ona ve baya o da etkili lütfen yardım edebilirmisinz bana mod 85 de onun gibi tahtayı delip geçebilir mi ve bişey daha bu ikisi de yaylı mı yoksa nitro pistonlumu ne diyolar ondan mı beni aydınlatacak uzun süreli kullanan arkadaşlar olursa çok çok sevinirm
  • quote:

Orijinalden alıntı: djkabus46

ya arkadaşlar bişey danışmak istiyorum bi konu açtım ama bi kişi hariç ilgilenen olmadı sorum şu mod125 sniper almayı çok istiyorum hastayım hatta o silahın ama almışkende ömürlük olsun istiyorum ve çok güçlü bi silah olduğu için çabuk dağılabileceğini söylediler onun yerine mod 85 sniper önerdiler daha hafif daha sarsıntısız daha güçsüz ama tek fark şimdilik 5.5 mm likte mod 125 de 305 m/s mod 85 de ise 245m/s sizce çok bi fark mıdır bu aradaki fark ve sizce hangisi daha uzun ömürlü olur 1-2 haftaya kadar alacam ama al sat yapmak istemiyorum mod 125 hastasıyım ama mod 85 de baya benziyo ona ve baya o da etkili lütfen yardım edebilirmisinz bana mod 85 de onun gibi tahtayı delip geçebilir mi ve bişey daha bu ikisi de yaylı mı yoksa nitro pistonlumu ne diyolar ondan mı beni aydınlatacak uzun süreli kullanan arkadaşlar olursa çok çok sevinirm

Uzun ömürlü ve evladiyelik bir havalı istiyorsan Hatsan a bakmamanı öneririm. İngiliz, Alman,İspanyol, İsveç, Amerikan silahları ömürlük silahlardır. Tabii bakarsan bağ bakmazsan dağ olur hesabı eğer bakımları ve muhafazasını iyi yapmazsan tank alsanda zamanla korozyona uğrayacaktır.

Mod 125 den daha güçlü, daha istikrarlı ve tartışmasız daha kaliteli olan Gamo Hunter 1250 yi öneririm. Dünyanın en güçlü yaylıları arasındadır. Sıfır fiyatı 1.150 tL şu anda, tabii 3 aşağı 5 yukarı fiyatlar alabilirsin internetten. Mod 85 güzel silahtır fakat onun yerinede Stoeger X20 yi öneririm. Güzel bir İtalyandır Stoeger. Yok dahada kaliteli olsun dersen Gamo Hunter IGT, dahada kaliteli olsun dersen Air Arm Prosport alabilirsin. En üst noktası Air Arm Prosport dur.

Hatsan firmasını pek tasvip etmiyorum. Sebebi ise; Hatsanı Hatsan yapan Türk halkından ziyade yurt dışındaki pazarlara daha çok önem vermesidir. Hatsan kullanıcıları acaba kullandıkları Hatsan silahların Yurt dışına ihraç edilemeyen fason mallar olduğunu biliyorlar mı?

Hatsan ın ihraç ettiği malları görmeye gelen yabancı alıcılar eleyip beğenmedikleri tüfekleri burada bırakıyorlar ve Hatsan firmasıda onları bizlere satıyor.

Servis ağına diyeceğim söz yok, saat gibi işliyor ve müşteriyi memnun ediyorlar. Fakat aman diyim sakın telefonda garanti ile ilgilenen görevlinin canını sıkmayın, yoksa gönderdiğiniz silahı eşekten düşmüşe çevirip yollarlar ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 13 Aralık 2012; 21:23:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToTeM

quote:

ya arkadaşlar bişey danışmak istiyorum bi konu açtım ama bi kişi hariç ilgilenen olmadı sorum şu mod125 sniper almayı çok istiyorum hastayım hatta o silahın ama almışkende ömürlük olsun istiyorum ve çok güçlü bi silah olduğu için çabuk dağılabileceğini söylediler onun yerine mod 85 sniper önerdiler daha hafif daha sarsıntısız daha güçsüz ama tek fark şimdilik 5.5 mm likte mod 125 de 305 m/s mod 85 de ise 245m/s sizce çok bi fark mıdır bu aradaki fark ve sizce hangisi daha uzun ömürlü olur 1-2 haftaya kadar alacam ama al sat yapmak istemiyorum mod 125 hastasıyım ama mod 85 de baya benziyo ona ve baya o da etkili lütfen yardım edebilirmisinz bana mod 85 de onun gibi tahtayı delip geçebilir mi ve bişey daha bu ikisi de yaylı mı yoksa nitro pistonlumu ne diyolar ondan mı beni aydınlatacak uzun süreli kullanan arkadaşlar olursa çok çok sevinirm

Uzun ömürlü ve evladiyelik bir havalı istiyorsan Hatsan a bakmamanı öneririm. İngiliz, Alman,İspanyol, İsveç, Amerikan silahları ömürlük silahlardır. Tabii bakarsan bağ bakmazsan dağ olur hesabı eğer bakımları ve muhafazasını iyi yapmazsan tank alsanda zamanla korozyona uğrayacaktır.

Mod 125 den daha güçlü, daha istikrarlı ve tartışmasız daha kaliteli olan Gamo Hunter 1250 yi öneririm. Dünyanın en güçlü yaylıları arasındadır. Sıfır fiyatı 1.150 tL şu anda, tabii 3 aşağı 5 yukarı fiyatlar alabilirsin internetten. Mod 85 güzel silahtır fakat onun yerinede Stoeger X20 yi öneririm. Güzel bir İtalyandır Stoeger. Yok dahada kaliteli olsun dersen Gamo Hunter IGT, dahada kaliteli olsun dersen Air Arm Prosport alabilirsin. En üst noktası Air Arm Prosport dur.

Hatsan firmasını pek tasvip etmiyorum. Sebebi ise; Hatsanı Hatsan yapan Türk halkından ziyade yurt dışındaki pazarlara daha çok önem vermesidir. Hatsan kullanıcıları acaba kullandıkları Hatsan silahların Yurt dışına ihraç edilemeyen fason mallar olduğunu biliyorlar mı?

Hatsan ın ihraç ettiği malları görmeye gelen yabancı alıcılar eleyip beğenmedikleri tüfekleri burada bırakıyorlar ve Hatsan firmasıda onları bizlere satıyor.

Servis ağına diyeceğim söz yok, saat gibi işliyor ve müşteriyi memnun ediyorlar. Fakat aman diyim sakın telefonda garanti ile ilgilenen görevlinin canını sıkmayın, yoksa gönderdiğiniz silahı eşekten düşmüşe çevirip yollarlar ...

eyvallah kardeşim güzel demişsinde ben de bi havalı tüfeğe 1115 tl veremem zaten o kadar ama hatsan mod 125 e güç olarak hastayım kötü bi yorum yazan pek duymadım tabi orası ayrı bnm max bütce 400 lira olacak hem öyle evladiyelik değil ömürlük dediysem de yani 10 yıl gitse yeter artar iyi bakar temizlerim tabi orası ayrı da ama gücü görüntüsü falan olarak mod 125 aklımı çeldi yani ondan diyorum galiba düzenli bakarsam da gidebilir 10 yıl sence nasıl mod 125 sniper dedikleri gibi fazla güçlü olduğu için çabuk dağılır mı yoksa yerine mod 80 sniper mi alayım oda baya hoşuma gitti ama dipçik yüksekliği falan ayarlanmıyo ve o merminin gittiği boru bi 10 cm kadar daha kısa uzun mesafeyi kısıtlıyo o yüzden göstediklerin gerçekten kaliteli ama çok para bana göre sence mod 125 mi mod 80 mi yada mod 125 gücüne yakın ne önerebilirsn fiyat 400 geçmeyeecek 400 e 50 liralık idareten bi dürbün ilaveli mod 125 sniper alabiliyorum mod 80 de sadece kendisi 250 lira dediler ama söylediklerin içinde en ucuzu 450 lira o güçte daha kaliteli bişey önerebilirmisin yoksa bu kadar ucuza mod 125 alayım mı ömürlükten kastım evlatlık değildi yanlıs anlattım özür dilerim 10 yıl yeterlidir kafam çok karışık ya bi yardımcı olursanız çok sevinecem çok bilgili de değilim bu işte
  • AccuracyAS50 arkadaşım cevabın için teşekkürler.ama belirtmek istediğim arkadaşım zaten av bayinde çalışıyor verdiği silah sıfır garantili elinde 4.5 mm vardı beklemeye aldım 5.5 istedim.tekrar edeyim silahın üzerinde hadsan mod 125 niper yazıyo 3-9-36 dürbün bipot saçma ve kılıfıda var 285 lira 5 taksit dedi sizce nasıl birde çok ağır ve büyük geldi sıkıntı olurmu,benim n,yetim 150-200 liralık birşeydi ama kalite farkı bu fiyat farkına değer gibi geliyo teşekkür ederim.
  • bi de kardeşim yaylı istemiyorum nitro pistonlar daha sarsıntısız oluyomuş doğrumudur ondan almak istiyorm mod 80 sniper yada 125 sniper nitro pistonluymuş doğrumudur?
  • Şöyle yardımcı olmaya çalışayım. Bahsettiğiniz rakamlara ben olsam Stoeger alırdım, 5,5mm olarak. 80 / 100 mt den rahatlıkla şişe falan patlatabilir. Tabii ki mod 125 kadar güçlü değildir ama mod 125 den daha istikrarlı olduğu kesin.

Şöyle söylemek istiyorum, Mod 125 ile 250 mt den bir şişeyi rahatlıkla patlatabilirsiniz. Fakat sorulması gereken soru; vurabilecek misiniz? Saf güç atış istikrarı olmadıktan sonra hiçbirşey ifade etmez. Burada da şu olay devreye giriyor; ya güç, ya istikrar. İkisinden birinden feragat edeceksiniz. Çok güç istiyorsanız "her attığımı vurayım" fikri olmasın kafanızda, ama daha az güçle birçok attığınızı vurursunuz.

"Çok güçlü olduğu için dağılır mı?" demişsiniz. Hatsan bile çok zaman önce güç / sağlamlık dengesini kurabildi ve zamani koşullara uygun şekilde arge çalışmalarını tamamladı. Yani tüfeğinize baktığınız sürece dağılmaz. Bende 10 senelik bir Hatsan Mod.60 var ve görseniz daha yeni alınmış zannedersiniz o denli diri ve temiz.

Ben size baştada söylediğim gibi Stoger öneririm bahsettiğiniz rakamlara ama illaki çok güç isterseniz Mod 125 değilde Mod 135 Sas Quatroya veya Webley Patriot Sas Quatroya bakmanızı öneririm ...
  • quote:

bi de kardeşim yaylı istemiyorum nitro pistonlar daha sarsıntısız oluyomuş doğrumudur ondan almak istiyorm mod 80 sniper yada 125 sniper nitro pistonluymuş doğrumudur?

http://forum.donanimhaber.com/m_69088469/tm.htm

Yukardaki linkteki silah Nitro pistonlu. Bahsettiğiniz Hatsan modelleri henüz nitro piston a geçmedi ama yakın zamanda geçmesi bekleniyor.

Nitro piston olayı kısaca şu; tepme yaylı pistonlulardaki gibi aynıdır fakat ateşlilerde olduğu gibi tek yönlüdür yani yaylı pistonlular ileri geri salınım yaparak teper ama nitro piston tek yönlü teper. Bu sebepten üstünde dürbün durdurmak daha kolaydır. Birde Nitro pistonlu tüfeklerin bakımları yaylı pistonlulara göre daha hafiftir. En kaliteli yaylı pistonlu tüfekte dahi ilk atıştan son atışa kadar sürekli hız düşmesi görülür ve 5.000 atıştan sonra illa ki yay yenilemesi gerekir fakat bu olay Nitro pistonlularda yoktur. İlk atıştan son atışına kadar aynı hızda ve istikrarda devam eder ve yay değiştirme derdi olmaz.

Fakat unutmamak gerekir ki Nitro piston silahlar yaylı pistonlulara göre daha yeni bir teknolojidir ve daha gelişme aşamasındadır ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 13 Aralık 2012; 21:56:34 >
  • quote:

Şöyle yardımcı olmaya çalışayım. Bahsettiğiniz rakamlara ben olsam Stoeger alırdım, 5,5mm olarak. 80 / 100 mt den rahatlıkla şişe falan patlatabilir. Tabii ki mod 125 kadar güçlü değildir ama mod 125 den daha istikrarlı olduğu kesin.

Şöyle söylemek istiyorum, Mod 125 ile 250 mt den bir şişeyi rahatlıkla patlatabilirsiniz. Fakat sorulması gereken soru; vurabilecek misiniz? Saf güç atış istikrarı olmadıktan sonra hiçbirşey ifade etmez. Burada da şu olay devreye giriyor; ya güç, ya istikrar. İkisinden birinden feragat edeceksiniz. Çok güç istiyorsanız "her attığımı vurayım" fikri olmasın kafanızda, ama daha az güçle birçok attığınızı vurursunuz.

"Çok güçlü olduğu için dağılır mı?" demişsiniz. Hatsan bile çok zaman önce güç / sağlamlık dengesini kurabildi ve zamani koşullara uygun şekilde arge çalışmalarını tamamladı. Yani tüfeğinize baktığınız sürece dağılmaz. Bende 10 senelik bir Hatsan Mod.60 var ve görseniz daha yeni alınmış zannedersiniz o denli diri ve temiz.

Ben size baştada söylediğim gibi Stoger öneririm bahsettiğiniz rakamlara ama illaki çok güç isterseniz Mod 125 değilde Mod 135 Sas Quatroya veya Webley Patriot Sas Quatroya bakmanızı öneririm ...

eyvallah kardeşim 135 e baktım ama yine dürbünle dampa ayakla falan gene bana 550 ye yakın patlıyo zaten 125 de quatro sas diye biliyorum zaten stoger görürsem bulursam deneme şansım olursa dediklierni göz önünde bulundrurum güçler hemen hemen aynıysa stoger olanı alırım ama parama göre şimdilik en iyisi 125 sniper gibi zaten öyle çok uzakta nokta atış yapmayacam ama 30-50 mt de tahribat istiyorum ben yani mod 135 yine bütcemin dışında yani yine baya en uygun 125 diyo sence çok fazla istikrar aramıyosam mod 125 alayım mı zaten bi anda olmaz ama videoda ve resimlerde belli zaman sonra alıştığında çok rahat nokta atışı yapabilenleri de gördüm yani dağılma olayı yoksa ben biraz tahribattan yanayım açıkcası stoger benzeri bulamazsam mod 125 alacağım desene yani :) peki kardeşm en çok korktuğum durumdan kurtulmuş oldum çabuk dağılmasından korkuyodum beni aydınlattın saol bi de nitro pistonmu ne diyolar ondan mı sadece yay mı bi bilgin varmı acaba mod 125in sistemi
  • quote:

quote:

bi de kardeşim yaylı istemiyorum nitro pistonlar daha sarsıntısız oluyomuş doğrumudur ondan almak istiyorm mod 80 sniper yada 125 sniper nitro pistonluymuş doğrumudur?

http://forum.donanimhaber.com/m_69088469/tm.htm

Yukardaki linkteki silah Nitro pistonlu. Bahsettiğiniz Hatsan modelleri henüz nitro piston a geçmedi ama yakın zamanda geçmesi bekleniyor.

Nitro piston olayı kısaca şu; tepme yaylı pistonlulardaki gibi aynıdır fakat ateşlilerde olduğu gibi tek yönlüdür yani yaylı pistonlular ileri geri salınım yaparak teper ama nitro piston tek yönlü teper. Bu sebepten üstünde dürbün durdurmak daha kolaydır. Birde Nitro pistonlu tüfeklerin bakımları yaylı pistonlulara göre daha hafiftir. En kaliteli yaylı pistonlu tüfekte dahi ilk atıştan son atışa kadar sürekli hız düşmesi görülür ve 5.000 atıştan sonra illa ki yay yenilemesi gerekir fakat bu olay Nitro pistonlularda yoktur. İlk atıştan son atışına kadar aynı hızda ve istikrarda devam eder ve yay değiştirme derdi olmaz.

Fakat unutmamak gerekir ki Nitro piston silahlar yaylı pistonlulara göre daha yeni bir teknolojidir ve daha gelişme aşamasındadır ...

anladım doğrudur ama yapacak bişey yok mecbur yaylı alacaz ama arkadaşın biri yazmıştı eski sayfada 4000. atışımı yaptım ama hala silah yeni gibi hiç bi azalma olmadı aksine alıştım ve net atışlar yapabiliyorum diye bi yay değiştirmeysede sorun değil artık katlanacağız başka yapacak bişey yok bi de dampa ayak alacaz fazladan dürbün ayarı tutturmak için
  • quote:

quote:

Şöyle yardımcı olmaya çalışayım. Bahsettiğiniz rakamlara ben olsam Stoeger alırdım, 5,5mm olarak. 80 / 100 mt den rahatlıkla şişe falan patlatabilir. Tabii ki mod 125 kadar güçlü değildir ama mod 125 den daha istikrarlı olduğu kesin.

eyvallah kardeşim 135 e baktım ama yine dürbünle dampa ayakla falan gene bana 550 ye yakın patlıyo zaten 125 de quatro sas diye biliyorum zaten stoger görürsem bulursam deneme şansım olursa dediklierni göz önünde bulundrurum güçler hemen hemen aynıysa stoger olanı alırım ama parama göre şimdilik en iyisi 125 sniper gibi zaten öyle çok uzakta nokta atış yapmayacam ama 30-50 mt de tahribat istiyorum ben yani mod 135 yine bütcemin dışında yani yine baya en uygun 125 diyo sence çok fazla istikrar aramıyosam mod 125 alayım mı zaten bi anda olmaz ama videoda ve resimlerde belli zaman sonra alıştığında çok rahat nokta atışı yapabilenleri de gördüm yani dağılma olayı yoksa ben biraz tahribattan yanayım açıkcası stoger benzeri bulamazsam mod 125 alacağım desene yani :) peki kardeşm en çok korktuğum durumdan kurtulmuş oldum çabuk dağılmasından korkuyodum beni aydınlattın saol bi de nitro pistonmu ne diyolar ondan mı sadece yay mı bi bilgin varmı acaba mod 125in sistemi

Nitro piston cevabı bir üstteki mesajda sen bu mesajını yazarken verdim sanırım. 30-50 mt ve tahribat atışı için fiyat / performas olarak en iyilerinden biri Mod 125, gönül rahatlığı ile alabilirsin.

Kimisi 15 mt den şişe vuramaz, kimisi 50 mt den o şişenin kapağını vurur aynı silahla. Yani çalışma, inanma, nefes ve beceri olayıdır nişancılık. İyi nişancıysa 30 mt den şişe kapağı bile vurursun Mod 125 ile dürbünsüz.

İyi noktaya değinmişsin, dürbün kullanacaksan kesinlikle dampa al, al ki hem dürbünü hem sinirlerini pert etmeyesin : ) ...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.