Şimdi Ara

Hatsan Mod 125 Sniper aldım (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
760
Cevap
26
Favori
178.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ToTeM

quote:

Orijinalden alıntı: djkabus46

quote:

Şöyle yardımcı olmaya çalışayım. Bahsettiğiniz rakamlara ben olsam Stoeger alırdım, 5,5mm olarak. 80 / 100 mt den rahatlıkla şişe falan patlatabilir. Tabii ki mod 125 kadar güçlü değildir ama mod 125 den daha istikrarlı olduğu kesin.

Şöyle söylemek istiyorum, Mod 125 ile 250 mt den bir şişeyi rahatlıkla patlatabilirsiniz. Fakat sorulması gereken soru; vurabilecek misiniz? Saf güç atış istikrarı olmadıktan sonra hiçbirşey ifade etmez. Burada da şu olay devreye giriyor; ya güç, ya istikrar. İkisinden birinden feragat edeceksiniz. Çok güç istiyorsanız "her attığımı vurayım" fikri olmasın kafanızda, ama daha az güçle birçok attığınızı vurursunuz.

"Çok güçlü olduğu için dağılır mı?" demişsiniz. Hatsan bile çok zaman önce güç / sağlamlık dengesini kurabildi ve zamani koşullara uygun şekilde arge çalışmalarını tamamladı. Yani tüfeğinize baktığınız sürece dağılmaz. Bende 10 senelik bir Hatsan Mod.60 var ve görseniz daha yeni alınmış zannedersiniz o denli diri ve temiz.

Ben size baştada söylediğim gibi Stoger öneririm bahsettiğiniz rakamlara ama illaki çok güç isterseniz Mod 125 değilde Mod 135 Sas Quatroya veya Webley Patriot Sas Quatroya bakmanızı öneririm ...

eyvallah kardeşim 135 e baktım ama yine dürbünle dampa ayakla falan gene bana 550 ye yakın patlıyo zaten 125 de quatro sas diye biliyorum zaten stoger görürsem bulursam deneme şansım olursa dediklierni göz önünde bulundrurum güçler hemen hemen aynıysa stoger olanı alırım ama parama göre şimdilik en iyisi 125 sniper gibi zaten öyle çok uzakta nokta atış yapmayacam ama 30-50 mt de tahribat istiyorum ben yani mod 135 yine bütcemin dışında yani yine baya en uygun 125 diyo sence çok fazla istikrar aramıyosam mod 125 alayım mı zaten bi anda olmaz ama videoda ve resimlerde belli zaman sonra alıştığında çok rahat nokta atışı yapabilenleri de gördüm yani dağılma olayı yoksa ben biraz tahribattan yanayım açıkcası stoger benzeri bulamazsam mod 125 alacağım desene yani :) peki kardeşm en çok korktuğum durumdan kurtulmuş oldum çabuk dağılmasından korkuyodum beni aydınlattın saol bi de nitro pistonmu ne diyolar ondan mı sadece yay mı bi bilgin varmı acaba mod 125in sistemi

Nitro piston cevabı bir üstteki mesajda sen bu mesajını yazarken verdim sanırım. 30-50 mt ve tahribat atışı için fiyat / performas olarak en iyilerinden biri Mod 125, gönül rahatlığı ile alabilirsin.

Kimisi 15 mt den şişe vuramaz, kimisi 50 mt den o şişenin kapağını vurur aynı silahla. Yani çalışma, inanma, nefes ve beceri olayıdır nişancılık. İyi nişancıysa 30 mt den şişe kapağı bile vurursun Mod 125 ile dürbünsüz.

İyi noktaya değinmişsin, dürbün kullanacaksan kesinlikle dampa al, al ki hem dürbünü hem sinirlerini pert etmeyesin : ) ...

eyvallah kardeşim ilgilendiğin için çok sağol artık yavaş yavaş gerisi bana kalmış zaten geçtiğimiz yaz kötü bitane almıştım önce kendimi geliştireyim diye 100 liralık falan dürbünsüz artık yetmeyince biraz daha iyi bişey almaya karar verdim ilgilendiğin için çok sağol artık alabilirim mod 125 sniper i :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Şöyle yardımcı olmaya çalışayım. Bahsettiğiniz rakamlara ben olsam Stoeger alırdım, 5,5mm olarak. 80 / 100 mt den rahatlıkla şişe falan patlatabilir. Tabii ki mod 125 kadar güçlü değildir ama mod 125 den daha istikrarlı olduğu kesin.

Şöyle söylemek istiyorum, Mod 125 ile 250 mt den bir şişeyi rahatlıkla patlatabilirsiniz. Fakat sorulması gereken soru; vurabilecek misiniz? Saf güç atış istikrarı olmadıktan sonra hiçbirşey ifade etmez. Burada da şu olay devreye giriyor; ya güç, ya istikrar. İkisinden birinden feragat edeceksiniz. Çok güç istiyorsanız "her attığımı vurayım" fikri olmasın kafanızda, ama daha az güçle birçok attığınızı vurursunuz.

"Çok güçlü olduğu için dağılır mı?" demişsiniz. Hatsan bile çok zaman önce güç / sağlamlık dengesini kurabildi ve zamani koşullara uygun şekilde arge çalışmalarını tamamladı. Yani tüfeğinize baktığınız sürece dağılmaz. Bende 10 senelik bir Hatsan Mod.60 var ve görseniz daha yeni alınmış zannedersiniz o denli diri ve temiz.

Ben size baştada söylediğim gibi Stoger öneririm bahsettiğiniz rakamlara ama illaki çok güç isterseniz Mod 125 değilde Mod 135 Sas Quatroya veya Webley Patriot Sas Quatroya bakmanızı öneririm ...

eyvallah kardeşim 135 e baktım ama yine dürbünle dampa ayakla falan gene bana 550 ye yakın patlıyo zaten 125 de quatro sas diye biliyorum zaten stoger görürsem bulursam deneme şansım olursa dediklierni göz önünde bulundrurum güçler hemen hemen aynıysa stoger olanı alırım ama parama göre şimdilik en iyisi 125 sniper gibi zaten öyle çok uzakta nokta atış yapmayacam ama 30-50 mt de tahribat istiyorum ben yani mod 135 yine bütcemin dışında yani yine baya en uygun 125 diyo sence çok fazla istikrar aramıyosam mod 125 alayım mı zaten bi anda olmaz ama videoda ve resimlerde belli zaman sonra alıştığında çok rahat nokta atışı yapabilenleri de gördüm yani dağılma olayı yoksa ben biraz tahribattan yanayım açıkcası stoger benzeri bulamazsam mod 125 alacağım desene yani :) peki kardeşm en çok korktuğum durumdan kurtulmuş oldum çabuk dağılmasından korkuyodum beni aydınlattın saol bi de nitro pistonmu ne diyolar ondan mı sadece yay mı bi bilgin varmı acaba mod 125in sistemi

Nitro piston cevabı bir üstteki mesajda sen bu mesajını yazarken verdim sanırım. 30-50 mt ve tahribat atışı için fiyat / performas olarak en iyilerinden biri Mod 125, gönül rahatlığı ile alabilirsin.

Kimisi 15 mt den şişe vuramaz, kimisi 50 mt den o şişenin kapağını vurur aynı silahla. Yani çalışma, inanma, nefes ve beceri olayıdır nişancılık. İyi nişancıysa 30 mt den şişe kapağı bile vurursun Mod 125 ile dürbünsüz.

İyi noktaya değinmişsin, dürbün kullanacaksan kesinlikle dampa al, al ki hem dürbünü hem sinirlerini pert etmeyesin : ) ...

eyvallah kardeşim ilgilendiğin için çok sağol artık yavaş yavaş gerisi bana kalmış zaten geçtiğimiz yaz kötü bitane almıştım önce kendimi geliştireyim diye 100 liralık falan dürbünsüz artık yetmeyince biraz daha iyi bişey almaya karar verdim ilgilendiğin için çok sağol artık alabilirim mod 125 sniper i :)

Yardımcı olabildiysem ne mutlu, şimdiden iyi günlerde kullan diyelim o zaman ...
  • eyvallah çok saol
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yardımcı olabildiysem ne mutlu, şimdiden iyi günlerde kullan diyelim o zaman ...

kardeşim özür dileyerekten bişey daha sorayım kafnı şişrdim ama kusura bakma mod 85 sniper in gücü daha az ama snce aradaki fark çok fazla mıdır mesala 100-120 mt de şişe kırabilirmi mod 85 sniper sence ? eğer kırabilirse onu da düşünebilirm iksi arasında çok kaldım çnki fiyat farkıda baya var arada biri 250 biri 400 mod 85 e 5.5mm liğinde saniyede 245 m/s demiş mod 125 de ise 305 demiş sayıya bakarsan arada 50 mt gibi fark var ama 100 mt de de kırarsa ben 85 alayım diyorum bi de gücü biraz daha az orantılı olarak sarsıntıda az olacağı için 85 le biraz daha net atış yapabilirim diyorum ama bana 120 mt de şişe kıracak bi gücü var gibi gelmedi çünkü namlu biraz daha kısa mod 125 e göre ve namlu kısa oldukca net atış yapması daha zor diye duydum doğru mudur fikrin nedir bu konuda daha net atış için uzun namlumu kısa namlumu iyi olur arada 10 cm kadar var galiba yanılmıyosam oda büyük fark bence
  • quote:

kardeşim özür dileyerekten bişey daha sorayım kafnı şişrdim ama kusura bakma mod 85 sniper in gücü daha az ama snce aradaki fark çok fazla mıdır mesala 100-120 mt de şişe kırabilirmi mod 85 sniper sence ? eğer kırabilirse onu da düşünebilirm iksi arasında çok kaldım çnki fiyat farkıda baya var arada biri 250 biri 400 mod 85 e 5.5mm liğinde saniyede 245 m/s demiş mod 125 de ise 305 demiş sayıya bakarsan arada 50 mt gibi fark var ama 100 mt de de kırarsa ben 85 alayım diyorum bi de gücü biraz daha az orantılı olarak sarsıntıda az olacağı için 85 le biraz daha net atış yapabilirim diyorum ama bana 120 mt de şişe kıracak bi gücü var gibi gelmedi çünkü namlu biraz daha kısa mod 125 e göre ve namlu kısa oldukca net atış yapması daha zor diye duydum doğru mudur fikrin nedir bu konuda daha net atış için uzun namlumu kısa namlumu iyi olur arada 10 cm kadar var galiba yanılmıyosam oda büyük fark bence

Estafurullah. Hatsan Mod 99 ile 200 mt den şişe kıran biliyorum ama Mod 85 ile 200 mt den kıran görmedim, fakat Mod99 ve Mod 85 in güçleri aynı olduğuna göre siz vurabildikten sonra 200 Mt den bile şişe kırabiliyor demektir.

Fakat sizin olayınız tahribat olacaksa (mesela sunta delme, saç delme, teneke delme gibi) o zaman Mod 125 alın. Fakat tahribattan kastınız şişe patlatmaksa ve "200 Mt mesafeye kadar bana yeter" derseniz; Mod 85 veya Mod 99 sizin için yeterli olur. Tepmeside Mod 125 e göre daha az olduğundan daha istikrarlı ve stabil atışlar elde edebilirsiniz.

Uzun namlu olayı tepmesi olmayan Pcp lerde isabete + avantaj sağlar. Bahsi geçen silahlarda tepme olayı olduğu için isabeti arttırmak adına namlusu uzun olanı değil, tepmesi az olanı almakta fayda var ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 13 Aralık 2012; 23:13:40 >
  • quote:

quote:

Estafurullah. Hatsan Mod 99 ile 200 mt den şişe kıran biliyorum ama Mod 85 ile 200 mt den kıran görmedim, fakat Mod99 ve Mod 85 in güçleri aynı olduğuna göre siz vurabildikten sonra 200 Mt den bile şişe kırabiliyor demektir.

Fakat sizin olayınız tahribat olacaksa (mesela sunta delme, saç delme, teneke delme gibi) o zaman Mod 125 alın. Fakat tahribattan kastınız şişe patlatmaksa ve "200 Mt mesafeye kadar bana yeter" derseniz; Mod 85 veya Mod 99 sizin için yeterli olur. Tepmeside Mod 125 e göre daha az olduğundan daha istikrarlı ve stabil atışlar elde edebilirsiniz.

Uzun namlu olayı tepmesi olmayan Pcp lerde isabete + avantaj sağlar. Bahsi geçen silahlarda tepme olayı olduğu için isabeti arttırmak adına namlusu uzun olanı değil, tepmesi az olanı almakta fayda var ...

çok güzel anlattın kardeşim sağol ya tahribat istememdeki biraz sonuçta şu arada sırada kuzenlerin bağına gideriz çoğu zaman zevk ama arada yılda 1 kere falan yaban tavşanı da vurmayı istiyorum ki burdakiler baya bi iri diyebilirim yani normal büyük sandığın bi tavşandan 2 kat daha büyüktür emin olabilirsin onları avlamak istediğimde direk öldürsün istiyorum ondan biraz da tahribattan yanayım yani her 2 trlüde kullanabilirim belli olmaz sence hangisini almalıyım hayvan yani acı çekmesi sürünmesin 5.5 cal. alacam zaten direk öldürsün istiyorum ava gidersem de eğer bunun için 85 yeterlimi ? ama tavşan dediysem de yaban tavşanı ama öyle yabana atılmayacak kadar büyük sayılır :)
  • quote:

çok güzel anlattın kardeşim sağol ya tahribat istememdeki biraz sonuçta şu arada sırada kuzenlerin bağına gideriz çoğu zaman zevk ama arada yılda 1 kere falan yaban tavşanı da vurmayı istiyorum ki burdakiler baya bi iri diyebilirim yani normal büyük sandığın bi tavşandan 2 kat daha büyüktür emin olabilirsin onları avlamak istediğimde direk öldürsün istiyorum ondan biraz da tahribattan yanayım yani her 2 trlüde kullanabilirim belli olmaz sence hangisini almalıyım hayvan yani acı çekmesi sürünmesin 5.5 cal. alacam zaten direk öldürsün istiyorum ava gidersem de eğer bunun için 85 yeterlimi ? ama tavşan dediysem de yaban tavşanı ama öyle yabana atılmayacak kadar büyük sayılır :)

İlk önce şunu belirteyim; havalı tüfekle avlanmak kanunen yasaktır. Tabii vicdanen yasak olmadığından son karar yine size kalıyor. Şahsen ben ateşliylede, havalıylada öldürülen hayvanlara karşıyım ama baştada söylediğim gibi zevk ve vicdan meselesi. Yanlış anlamayın amacım kınamak değil, sadece kanunen yasak olduğunu bilin ve dikkatli olun, Jandarma ve polisin avlandığınızı görmesi durumunda silahı alma yetkisi var.

Amacınız bahsettiğiniz büyüklükte bir hayvanı öldürmek ise size 5,5 mm tavsiye etmem. Ben sizin yerinizde olsam 9mm bir havalı alırım ama onun maliyetide oldukca fazla olduğundan ve zor bulunduğundan mütevellit siz 6,35 bir yaylı alın. İşin içine sizin bahsettiğiniz kadar büyük bir canlı girince Mod 85 ve Mod 99 un işinizi görebileceğinden emin değilim ama 6,35 head shot (kafan vuruş) ile oldukca iş görür ve 6,35 ile istediğiniz hızlara ancak Mod 135, 125, Webley Patriot tarzı silahlarla ulaşabilirsiniz.

İmkanınız varsa 1. nesil Webley Patriot 6,35 alın, fakat 1. nesil Patriotların sıfırını bulamayacağınız için 2. ellerine bakın. Forumlarda temizleri mevcut ve aradığınız rakkamlara bulabilirsiniz. 1. nesil dememdeki sebep ise; 1. nesil Webley silahlar Hatsan tarafından direk İngiltereden ithaldir ve çok çok kaliteli silahlardır. 1.000 / 1.500 tL lik yaylılara taş çıkartır eğer bulabilirseniz. 2. nesil Webleyler ise Hatsan tarafından patent alınarak üretildi fakat orjinaline pek sadık kalınmadı ama yinede iyilerdir.

Tercihiniz şu şekilde olsun; 1. olarak 6,35 (tahribat da en üst noktalardadır) olsun. 2. olarak model tercihiniz bulabilirseniz 2. el 1. nesil Webley Patriot, bulamazsanız direk yerli üretim Webley Patriot Sas Quatro, Mod 135 Sas Quatro hiç olmadı Mod 125 Sas Quatro.

Bahsettiğim 3 havalı tüfekte Magnum sınıfıdır ve 100 / 150 mt mesafeden rahatlıkla 6,35 ile şişe patlatabilir hatta sunta bile parçalar. Fakat Mod 85 veya 99 un 6,35 ini tercih etmeyin çünkü 6,35mm bahsettiğim 2 modelede ağır gelir ve uzak mesafelerde tahribat düşer ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 13 Aralık 2012; 23:57:18 >
  • quote:

quote:

İlk önce şunu belirteyim; havalı tüfekle avlanmak kanunen yasaktır. Tabii vicdanen yasak olmadığından son karar yine size kalıyor. Şahsen ben ateşliylede, havalıylada öldürülen hayvanlara karşıyım ama baştada söylediğim gibi zevk ve vicdan meselesi. Yanlış anlamayın amacım kınamak değil, sadece kanunen yasak olduğunu bilin ve dikkatli olun, Jandarma ve polisin avlandığınızı görmesi durumunda silahı alma yetkisi var.

Amacınız bahsettiğiniz büyüklükte bir hayvanı öldürmek ise size 5,5 mm tavsiye etmem. Ben sizin yerinizde olsam 9mm bir havalı alırım ama onun maliyetide oldukca fazla olduğundan ve zor bulunduğundan mütevellit siz 6,35 bir yaylı alın. İşin içine sizin bahsettiğiniz kadar büyük bir canlı girince Mod 85 ve Mod 99 un işinizi görebileceğinden emin değilim ama 6,35 head shot (kafan vuruş) ile oldukca iş görür ve 6,35 ile istediğiniz hızlara ancak Mod 135, 125, Webley Patriot tarzı silahlarla ulaşabilirsiniz.

İmkanınız varsa 1. nesil Webley Patriot 6,35 alın, fakat 1. nesil Patriotların sıfırını bulamayacağınız için 2. ellerine bakın. Forumlarda temizleri mevcut ve aradığınız rakkamlara bulabilirsiniz. 1. nesil dememdeki sebep ise; 1. nesil Webley silahlar Hatsan tarafından direk İngiltereden ithaldir ve çok çok kaliteli silahlardır. 1.000 / 1.500 tL lik yaylılara taş çıkartır eğer bulabilirseniz. 2. nesil Webleyler ise Hatsan tarafından patent alınarak üretildi fakat orjinaline pek sadık kalınmadı ama yinede iyilerdir.

Tercihiniz şu şekilde olsun; 1. olarak 6,35 (tahribat da en üst noktalardadır) olsun. 2. olarak model tercihiniz bulabilirseniz 2. el 1. nesil Webley Patriot, bulamazsanız direk yerli üretim Webley Patriot Sas Quatro, Mod 135 Sas Quatro hiç olmadı Mod 125 Sas Quatro.

Bahsettiğim 3 havalı tüfekte Magnum sınıfıdır ve 100 / 150 mt mesafeden rahatlıkla 6,35 ile şişe patlatabilir hatta sunta bile parçalar. Fakat Mod 85 veya 99 un 6,35 ini tercih etmeyin çünkü 6,35mm bahsettiğim 2 modelede ağır gelir ve uzak mesafelerde tahribat düşer ...

almadım ya tavşan dediysem yaban yani şu yerli tavşanlar kadar küçük deil 2 katı ama aşırı derece bişey de değil ayrıca zvkine hayvan öldürmem ben yani caniliktir zaten ama bu ava giriyo sonuçta yemek için yani balık tutmakla aynı şey gibi düşünün canlı hedef olsun diye değil tam tersi zevkine hayvan sıkan görürsem hiç iyi söylemem yani bu ikisi karıştırılmasın bence sonuçta yemek için sonuçta bence balk tutmakla aynı bi farklı yk aksine canı yanmasın diye de özellikle belirttim yani yoksa normal kötü bişeyle vurulur biraz kaçar sonra düşer ölür tabiki bnmde düşüncem head shot emin olmadanda sıkmam bundan ben biraz abarttım galiba baya büyük dediysem devasal bişey de değil ama normal süs tavşanlarının da 2 katı 5.5 luk bile kafa vuruşuyla yeterlidir emin olun mod 125 sas quatro dediniz de o dikkatimi çekti mod 125 sniper olmuyomu ? sonuçta sniper modelindede sas ve quatro sistemi var sniper modeli daha yeni diye sordum bu soruyu
  • Sas Quatro yazması yeterlidir. Zaten Hatsan Sas Quatro olayını yanlış hatırlamıyorsam ilk olarak Mod 125 de kullanmıştı. Eğer silah satan kişinin elinde 2-3 sene önceden kalma bir Mod 125 yoksa zaten Sas Quatro olmayanını bulmanız oldukca zor olur : ). Zaten tüfeğin ve kutusunun üstünde yazar Sas Quatro diye. Ben olsam 6,35 tercih ederim ama siz "5,5 yeterli" diyorsanız sonuçta son tercih sizin. Birde Webley Patriotu inceleyin ve eğer fiyatları Mod 125 ile aynıysa tercihinizi Webley den yana kullanın ...
  • quote:

Sas Quatro yazması yeterlidir. Zaten Hatsan Sas Quatro olayını yanlış hatırlamıyorsam ilk olarak Mod 125 de kullanmıştı. Eğer silah satan kişinin elinde 2-3 sene önceden kalma bir Mod 125 yoksa zaten Sas Quatro olmayanını bulmanız oldukca zor olur : ). Zaten tüfeğin ve kutusunun üstünde yazar Sas Quatro diye. Ben olsam 6,35 tercih ederim ama siz "5,5 yeterli" diyorsanız sonuçta son tercih sizin. Birde Webley Patriotu inceleyin ve eğer fiyatları Mod 125 ile aynıysa tercihinizi Webley den yana kullanın ...

bi bakayım fiyata ama 6.35 doğrudur av için daha ideal ama dediğim gibi eğer daha yabani tavşan falan vurursam yılda 1 kere anca yani genelde zevk için hedef yada şişeye ateş edecem ve 6.35 in menzili daha kısa olur onun için 5.5 i seçerim galiba. kardeşim çok çok sağol gerçekten kafamdaki bi çk soruyu cvpladın ilgilendiğin için çok çok tşkler ayrıca
  • quote:

bi bakayım fiyata ama 6.35 doğrudur av için daha ideal ama dediğim gibi eğer daha yabani tavşan falan vurursam yılda 1 kere anca yani genelde zevk için hedef yada şişeye ateş edecem ve 6.35 in menzili daha kısa olur onun için 5.5 i seçerim galiba. kardeşim çok çok sağol gerçekten kafamdaki bi çk soruyu cvpladın ilgilendiğin için çok çok tşkler ayrıca

Rica ederim, iyi geceler ...
  • Hatsan 85 mi alayim yoksa 99 mu? Arasinda fark ne? Sadece sayi farki mi? Birde yayli hatsan tek tek kursun mi aliyor? Namluyu kirip kursunu koyup duzeltince tufek kurulmus mu oluyor? Ayrica hatsan dan sorun cikar mi? Yayi kopsa bulunur dimi? Yedek parcasi var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanyuce

Hatsan 85 mi alayim yoksa 99 mu? Arasinda fark ne? Sadece sayi farki mi? Birde yayli hatsan tek tek kursun mi aliyor? Namluyu kirip kursunu koyup duzeltince tufek kurulmus mu oluyor? Ayrica hatsan dan sorun cikar mi? Yayi kopsa bulunur dimi? Yedek parcasi var mi?

Yerli malı olduğu için servis desteği gayet iyi. Fakat yukarıda servis ile ilgili yazdıklarımıda gözardı etmeyin. İki silahında namlu uzunlukları, pelletin namludan çıkış hızları aynı.

Silahı her kırdığınızda silah kurulmuş olur ve tek atış yapar.

Hatsan Mod 85 3,3 kg Mod 99 ise 3,8 kg.

Mod 99 da otomatik emniyet sistemi var.

Mod 99 un namlu uzunluğu aynı olmasına rağmen diğer silahtan 20mm daha uzunmuş.

Mod 99'da namlu açıkken kaza ile tetik düşmesini engelleyen sistem varmış.

Bence alacaksanız açık ara önde olan Mod 99 u alın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 14 Aralık 2012; 14:14:37 >
  • Tesekkurler

• Değerli atıçılar;
    Bugün itibariyle 5.5 mm lik hatsan mod 125 sniper silahım elime ulaşmış bulunmakta. Öncelikle paket içeriği ile başlayayım
    Silah
    Bipod
    1 Kutu (bana 2 kutu geldi) ince memet marka 100 lü parabol
    askı kayışı
    Optima dürbün (2 adet düğme pil)
    1 tetik 1 dipçik ayarı için 2 adet alyen anahtarı
    1 adet kılıf

Silahı gayet güzel ele çok güzel oturuyor ve kurmasında en ufak bir zorluk yok ben çok beğendim. Mekanik nişangah çok karanlık ortamda bile rahatlıkla görülebiliyor ve atışlar oldukça istiktarlı geldi bana ancak ilk 3 atışı fazla önemsemeyin özellikle ben atış yaparken yerde kar vardı namlu biraz ısındıktan sonra atışlar (3 atış ardından) atışlar 4-6 MOA kadar sağa kayıyor. Tetik gayet güzel yerleştirilmiş ayrıca bir ayarlama gereği duymadım. En çokta taştan seken merminin vızıldaması hoşuma gitti :) Tüfeği henüz sıfırlamadım sıfırlama yapıldıktan sonra video faslına geçicem
    Bipod oldukça uyduruk hani var mı var gibi birşey olmuş Tüfeği sabit tutmak gibi bir özelliği yok denebilir. bipod dediğine yüklenince silahı kilitlemesi lazım ama bu namluya bile sabitlenmediği için gayet gereksiz ve yetersiz ancak önemli deiği bende gerçek bipodlar var onlardan takıcam
    Parabolün kutusundan zaten kıllanmıştım ama namluya oturmayacak kadar pürüzlü ve bozuk paraboller göreceğimi düşünmezdim kısa zamanda bunları da değiştiricem namluya yazık. Ancak praboller gayet etkili ve güçlü
    askı kayışı rengarenk ve kullanışlı yanlız kayışdan destek alarak nişan almak gibi bir hayaliniz olmasın
    Optima dürbün gayet güzel aydınlatması ve atışı istikrarlı ah birde silahın üzerinde dursaydı ama sorun değil gerçekten normal bir kullanıcı için yeterli. Güneşlikler gayet iyi düşünülmüş profesyonel bir dürbün gibi duruyor. 10 kademeli taksimat aydınlatma beni gerçekten şaşırttı diyebilirim. Yanlız bu dürbünü elden çıkartırım herhalde çünkü istikrarlı atış yapmak zor buna ayrı bir aparat gerekiyorsa lütfen arkadaşlar yardımcı olsunlar. Ben üzerine bir ingiliz dürbün taktım videoda görürsünüz zaten profesyonel dürbündündür kendisi:)
    alyen anahtarı da olmasa zaten çöpe at aleti bu sebepten birşey yazmıyorum bu konuda
    İşte benim için dananın kuyruğu kılıfta koptu: Şöyleki kılıf silah için oldukça küçük kesinlikle içine sığması mümkün değil kalitesiz malzemeden üretilmesine birşey demiyorum ama göz var nizam var kardeşim bu kılıf bu silaha uyarmı. Zaten kargolarkan silahın kutusunun yanına yapıştırmışlar temizlik bezi gibi duruyordu besleme gibi birşey, Hilal av ile iletişime geçip değişim istiyeceğim kabul etmezlerse o zaman bir yaygara kopartıcam

Sonuç olarak paket içeriğinden çok birşey beklemeyin ama Tüfek-dürbün ikilisi gayet eğlenceli. Güç harika,delicilik süper,kesinlikle çok bir tepmesi yok gibi (ancak tekrar ediyorum ben ateşli silahlara alışkın biriyim bana öyle gelmiş olabilir) ilk 3 atış kendi çapında diğer atışlar ise genel olarak çok istikrarlı ancak her 5-7 atışta bir alakasız bir yere gitmesini parabollere bağlıyorum. Kaliteli bir parabolle gayet iyi atış yapılabilir. Dürbün gayet yeterli ışığın geldiği yöne düzeltme ile harika atışlar yapılabilir. Gece ışığı 4 ün üzerine çıkartmayın derim. Dürbün üzerinde mesafe ayarları var ama onlara güvenmeyin

Birde rüzgar düzeltmesi çok farklı geldi bana; dönü alan yani yivli setli silahtan atılan mermiler dönü istikametinde kayma yapma eğilimindedirler ve rüzgarın gidiş yönüne doğru sapma olur ama bu palet mermiler daha çok kanat dengeli gibi (yani ok veya dart gibi) tepki verip rüzgar istikametinde sapıyorlar gibime geldi. 2 gün içinde bu konuda bir kesin yorum yaparım.

Alacak arkadaşlar 100 m içinde yapacakları atışlarda çok zevk alacaktır kesinlikle tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AccuracyAS50 -- 17 Aralık 2012; 3:59:56 >
  • Silahım bugün yaptığın 6ncı atışta susturucudan kırıldı. toplam 40 adet atım yapabildiğim silahım garanti için izmire yolculuğa çıkacak benimde hevesim kursağımda kalacak
  • hocam yerinde olmayı hiç istemezdim. ama hatsanın servisinden şaşma yani ben hiç servise göndermedim tüfeğimi ama müşteri memnuniyeti olarak on numara beş yıldız diyorlar.
    ben 80 90 tane sıktım en ufak bi sorun yok tüfekte. ama dürbün ayarı yapamadım ya hala :D
  • bakalım gönderdikl yavruyu ya şimdi bi dama ayak lazım bu silaha ne önerirsiniz nereden alayım diğer silahın dürbün iyi tamam ama hatsan üzerinde ziyan oluyor resmen
  • Bende mod 125 sniper almayı düşünüyorum nette 420 tlden ucuz bulamadim ama konyadaki av bayileri gezdim ve en son 365 tl buldum yalnız tek korktuğum konu dürbünun ayar tutmamasi herkez şikayet ediyor dampa ayak alsak bu sorun ortadan kalkar mi deneyen varsa lütfen yardımci olsun.

• HATSAN MOD 125 SNİPER HAVALI TÜFEK İÇİN SORULARINIZI BEKLİYORUM BİZİMKİSİ GÜNGÖR AV OLARAK SATIN ALMIŞ VE ALMAYI DÜŞÜNEN KULLANICIYA ANMA HİZMETİ SUNMAK ...http://www.gungorav.com.tr/urun/mod-125-sniper-cal--55mm-havali-tufek_133.aspx?CatId=186

mail : info@gungorav.com.tr

Hatsan Mod 125 Sniper aldım
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.