Şimdi Ara

Hattımda kopmaların olması normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi akşamlar arkadaşlar. türk telekomdan 16 mbps ye kadar olan vdsl paketi kullanıyorum. modemdeki değerler aşağıdaki gibi. Hattımda arada kopmalar meydana geliyor. bu değerlere göre sizce hatta kopmalar olması normal mi? sıkıntı nerden kaynaklanabilir? yardımcı olursanız sevinirim. bu arada modemim ttnetin verdiği TD-W9970 modeli..

• aynı cihazı kullanmaktayız. 1 hafta öncesine kadar aynı şekilde kopmalar yaşıyordum. aylardır öyle kopmalar yaşayarak kullandım.

yazılım felan güncellemedim ama modemin sorunlu olduğuna eminim artık. neyse.

kendi cihazımda yaptığım birkaç değişiklik vardı. işe yarayıp yaramadığına pek emin değilim aslında. fakat 1 haftadır kesintisiz kullanıyorum.

yaptığım değişikliklerden bahsedeyim. kablosuz kanalını 3'e getirdim ve mod u 11bg yaptım. kanalı çevrende en az hangi kanal kullanılıyorsa onu seç.

testini yap bakalım sende çözülecek mi.

• bu arada senin cihazın versiyonu nedir?
  • 16 mb vdsl nasıl var ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanal değiştirme vb. işlemleri denedim ama bir faydası olmadı. forumda benzer başlıklardaki değerlerle karşılaştırdığımda 16 mbps hız aldığımda kopmalar olmaması gerekiyor sanki. bu arada modemin versiyonu v1.

hattın şu andaki bağlantısı vdsl olarak gözüküyor. 16 mbps ttnetin tarifesi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: erengfb

kanal değiştirme vb. işlemleri denedim ama bir faydası olmadı. forumda benzer başlıklardaki değerlerle karşılaştırdığımda 16 mbps hız aldığımda kopmalar olmaması gerekiyor sanki. bu arada modemin versiyonu v1.

mod değiştirdin mi? en önemlisi o zaten. bir dene derim. benim resimdeki gibi yap. bgn değil bg olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: @kif1905

quote:

kanal değiştirme vb. işlemleri denedim ama bir faydası olmadı. forumda benzer başlıklardaki değerlerle karşılaştırdığımda 16 mbps hız aldığımda kopmalar olmaması gerekiyor sanki. bu arada modemin versiyonu v1.

mod değiştirdin mi? en önemlisi o zaten. bir dene derim. benim resimdeki gibi yap. bgn değil bg olsun

dediğin değişikliği yaptım. bir süre de böyle deneyelim bakalım. yine de sıkıntı devam ederse problem hatta mıdır yoksa modemde midir? bu konuda bir fikriniz var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

dediğin değişikliği yaptım. bir süre de böyle deneyelim bakalım. yine de sıkıntı devam ederse problem hatta mıdır yoksa modemde midir? bu konuda bir fikriniz var mı?

hatta problem olacağını düşünmüyorum. internette yaptığım araştırmalar sonucu bu modemi kullanan birçok kişi bu sorunu yaşamakta.

bende yaşıyordum. ama çok şükür düzeldi. aklıma sonradan gelen birşeyi eklemek istiyorum.

birincisi, bu değişiklikleri nisanın sonunda yapmıştım. tabi kopmaya devam etmişti ilk. sonrasında mayısın 1'inde gece pc yi indirmeye bırakmıştım. burda demek istediğim modem ağır transfer altına girmişti. sabah baktığımda indirmelerin hepsi sorunsuz inmişti. (normalde 2-3 saatte bir kopan bağlantı idi. sabah arayüzde bağlantının kopmadığı sürelerdeki eşitlikten belliydi)

ikincisi, aynı zamanda müşteri hizmetleri ile de görüşmüştüm ve hattımın sürekli koptuğunu iletmiştim. arıza kaydı oluşturmuşlardı. mayıs a kadar hep kopuyordu. ne olduysa 1 mayıs'ta oldu. düzeldikten sonraki ayarları kontrol ettim görünürde değişiklik yoktu. mh nin işlem yaptığını sanmıyorum açıkcası.

değişikliği yapmışsın öyle test et bi. aynı zamanda indirme yapabilirsen gece modemi yüke bindir. download yaptır cihaza. şaka gibi ama belki cihaz böyle düzelmiş olabilir. aynı sorunu yaşıyoruz çünki. yaptığım işlemler bunlar. denemesi bedava

resimde işaretli yerleri arasıra kontrol et. pc başında değilken koptuysa belli olur.

• vdsl2'de en düşük tarife 24'ten başlıyor diye biliyorum,

hat değerleriniz güzel görünüyor kopma yaşamamanız lazım,

hangi tarifeyi kaça kullanıyorsunuz sorması ayıp,

kablo bağlantı noktalarınızda yada tt nasıl diyordu yawf hatırlamıyorum bina tesisatında sorun yoksa kopmaların nedeni modemden değildir diye düşünüyorum,

tarifenizi bilsem tt hızınızı 24 çıkarmanızı önerirdim, dediğim gibi bildiğim kadarıyla vdsl 24ten başlıyor....
  • quote:

aynı cihazı kullanmaktayız. 1 hafta öncesine kadar aynı şekilde kopmalar yaşıyordum. aylardır öyle kopmalar yaşayarak kullandım.

kendi cihazımda yaptığım birkaç değişiklik vardı. işe yarayıp yaramadığına pek emin değilim aslında. fakat 1 haftadır kesintisiz kullanıyorum.

yaptığım değişikliklerden bahsedeyim. kablosuz kanalını 3'e getirdim ve mod u 11bg yaptım. kanalı çevrende en az hangi kanal kullanılıyorsa onu seç.

yawf zorunlu tt TD-W9970_V3 kullanıcılar klübü yada funclup açta üye olak,

bu modemi kullananlar sorunlarını paylaşsın yardımcı olalım birbirimize ne bileyim sorunlar üzerine konuşuruz, böylece konu kirliliğinden de kurtulmuş oluruz....

• quote:

Orijinalden alıntı: TD-W9970_V3

quote:

aynı cihazı kullanmaktayız. 1 hafta öncesine kadar aynı şekilde kopmalar yaşıyordum. aylardır öyle kopmalar yaşayarak kullandım.

yawf zorunlu tt TD-W9970_V3 kullanıcılar klübü yada funclup açta üye olak,

bu modemi kullananlar sorunlarını paylaşsın yardımcı olalım birbirimize ne bileyim sorunlar üzerine konuşuruz, böylece konu kirliliğinden de kurtulmuş oluruz....

harbi hee. açsak mı napsak. bu arkadaşımızın sorunu giderilirse bunun üzerine bir konu açabiliriz.

ben kopma sorunlarından kurtuldum çok şükür. denemediğim yöntem kalmamıştı. modem kafasına göre çalışıyordu.

bu arkadaşımızın modem v1 versiyonu yalnız. ama benimkiyle birebir aynı sorun. neyse bakalım. sorunu çözülecek mi. görecez.

• @kif1905 kullanıcısına yanıt
    aç tabi güzel konu olacak
  • İlgili modemin hali hazırda konusu mevcut zaten.
    https://forum.donanimhaber.com/ttnet-vdsl-modem-tp-link-td-w9970--100282361#100282361

Altyapı VDSL ise 16 veya 8Mbps'lik paketleri satın aldığınızda vdsl üzerinden veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 13 Mayıs 2017; 12:53:13 >
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    sorun değil, millet güncel tutarsa yani sorunlarını o konuda paylaşırsa bizde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız tabiki....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.