Şimdi Ara

hava yastigini devre disi birakma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar uzun suredir forumu takip ediyorum ama yeni kayit oldum. Cok merak ettigim bisey var
    bazi arabalarda yer alan yolcu havayastigini devre disi birakma dugmesi ne ise yarar?
    Ne ise yariyo niye devre disi birakiyoruz ki?

Cevap yazan arkadaslara

• benim bildiğim kadarıyla sadece ön yolcu hava yastığı ve arka yolcu hava yastığı iptal oluyo.. ön yolcu hava yastığının iptal edilme nedeni:şu bebek koltukları warya onları ön yolcu koltuğuna ters şekilde koyuyolar; iptal edilmezse bebeği ve bebek koltuğunu arkaya fırlatır. aynısı arka hava yastığı içinde geçerli.. bitek bebek için değil mesela. atıyorum tek başına uzun yolculuğa çıkacaksın allah korusun bi kaza anında diğer yastıkların patlamasına gerek yok çünkü oralarda yolcu yok. ölmezsen bidaha fazladan yastık parası vermek zorunda kalmazsın. ok?
  • bebek olayi benim de aklima gelmisti de tam emin edildim tesekkurler;) dedim acaba havayastiginin aktif olmasi gucten falan mi yiyo(elektrik)
  • quote:

Orjinalden alıntı: fataleagle

benim bildiğim kadarıyla sadece ön yolcu hava yastığı ve arka yolcu hava yastığı iptal oluyo.. ön yolcu hava yastığının iptal edilme nedeni:şu bebek koltukları warya onları ön yolcu koltuğuna ters şekilde koyuyolar; iptal edilmezse bebeği ve bebek koltuğunu arkaya fırlatır. aynısı arka hava yastığı içinde geçerli.. bitek bebek için değil mesela. atıyorum tek başına uzun yolculuğa çıkacaksın allah korusun bi kaza anında diğer yastıkların patlamasına gerek yok çünkü oralarda yolcu yok. ölmezsen bidaha fazladan yastık parası vermek zorunda kalmazsın. ok?

+1
  • dostum aracla uzun yola çıktın iptal ediyosun herhangi bir çarpışmada boşuna patlamıyor yolcu yok çünkü diye düşünüyorum,bu arada bildiğiniz gibi airbag ler çok pahalı...
  • evet arka airbagları ve yolcu airbaglari iptal edebilirsin bunun sebebi ise; gereksiz yere patlamasın diye çünkü bunlar pahalı aksesuarlar gereksiz yere patlamasını önlemek.
  • dünya para , kimse oturmuosa niye patlasın ki?

Mesela kıl olduğum elemanları bazen arabamda taşımak zorunda kalıom okuldan, mok varmış gibi atlıolar yan koltuğa, şimdi o adam için hava yastığımın gereksiz yere patlamasını istemem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ön yolcu airbag iptalinin öncelikli amacı bebekler için....bu gercekten cok önemli iptal edilmeyen airbagler yüzünden defalarca bebğin kafasının kopmasına yol açan kazalar yaşandı...tabiki cok büyük olmayan kazalarda da airbag şişiyor yolcu yoksa boşuna...Tekrar açmayı unutmamak lazım tabi allah korusun lazım olucağı tutar bi gün....(umarım hiçbirimizin airbagları şişmek zorunda kalmas) ii günlerr....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

Ön yolcu airbag iptalinin öncelikli amacı bebekler için....bu gercekten cok önemli iptal edilmeyen airbagler yüzünden defalarca bebğin kafasının kopmasına yol açan kazalar yaşandı...tabiki cok büyük olmayan kazalarda da airbag şişiyor yolcu yoksa boşuna...Tekrar açmayı unutmamak lazım tabi allah korusun lazım olucağı tutar bi gün....(umarım hiçbirimizin airbagları şişmek zorunda kalmas) ii günlerr....

Öncelikli amacı bebekler, ikincil amacı işte böyle gereksiz adamlar bindiğinde
  • peki hava yastiklari belli bi hizdan sonra mi devreye giriyo? mesela 50km/s ten sonra falan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

dünya para , kimse oturmuosa niye patlasın ki?

Mesela kıl olduğum elemanları bazen arabamda taşımak zorunda kalıom okuldan, mok varmış gibi atlıolar yan koltuğa, şimdi o adam için hava yastığımın gereksiz yere patlamasını istemem

İlahi hocam güldürdün beni
  • Eski arabalarda hava yastigi iptal dugmesi var, yenilerde otomatik. Koltugun altinda sensor var. Koltuk bossa kaza aninda airbag acilmiyor ek masraf cikmasin diye. Hafif birsey varsa az aciliyor. (Cocuklari korumak icin) Agir birsey varsa tam aciliyor. (Yetiskinler icin) Bebek koltugu takarsaniz onun mekanizmasi direk koltuga basmadigi icin yine koltuk bos gibi algiliyor ve acilmiyor. (Bu dedigim Mercedes lerde var.)
  • o otomatik olayı benim stilo da da var. ama istersen manuel olarak da kapatabiliyosun. kapının kapandığı yerde anahtar deliği var sok çevir....
  • bencede güzel bi özellik.çünkü

1.si bebek koltuğu olayı yada kucaktaki bebeğe zarar vermesin diye.

2.side bazı araçlarda (mesela benim getz de)yolcu airbag patladımı göğüs komple değişiyor.gerçi kasko var ama yazık günah milli servet
  • yaaa açık kalsın hepsi.bebek olayını demiyorum ancak kapattırsınız unutursunuz öyle kalır.mazallah bir kaza anında sevdiklerinizi kaybetmektense,yastık parasını ödersiniz.zaten yaz sizin yada karşı tarafın sigortası karşılar.suç sizde ise ve karşı tarafta başka araç yoksada ceza olur size ödersiniz
  • otomatik sensor mazda3te de varmis ya bugun okudum. Peki bilen yok mu havayastigi ne zaman devreye giriyo?
    ben 50 den sonra diye biliyorum da yanlis olmasin, ben yavas giderken bana gecirse biri yandan acilmicak mi havahastigi?
  • otomatik olması çok iyi. düşün ki kapalı unuttun ve bi kaza geldi başına. arkadaşım ailen neyse artık... Allah göstermesin
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilvtyt

otomatik sensor mazda3te de varmis ya bugun okudum. Peki bilen yok mu havayastigi ne zaman devreye giriyo?
    ben 50 den sonra diye biliyorum da yanlis olmasin, ben yavas giderken bana gecirse biri yandan acilmicak mi havahastigi?

dostum hava yastığı çarpışma şiddetine göre açılır.
    aracın belirli yerlerinde bulunan darbe sensörleri çarpışma şiddetine göre hava yastıklarının açılmasını sağlar.
  • hava yastıkları aracın belli bölgelerindeki sensörlerin çarpma şiddetine göre devreye girmesiyle açılır...eğer 50 km fln olsaydı dielim siz 20 le gidiosunuz karşıdan 90 bi araç (allah korusun) size kafalama dalıyo o zmn çalışmaması gerekirdi...belli açılarla belli şiddetle gelirse patlıyo...beynide genelde ön koltukların arasında(opel vectrada öleydi) oluo...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.