Şimdi Ara

Havaalanından D90 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HAvaalanından alırsam Nikon D90 + 18-105mm 18-105mm 1:3.5-5.6G ED VR Lens 800€ tutuyor lenste DX var mı bilmiyorum. O neyi ifade eder?

Asıl istediğim Canon EOS 550D + 18-135mm IS seti, fakat onun da fiyatı ( havaalanı değil ) yaklaşık 940 € .

Vidyo çekmekle meşgul olmayacağım, ama kamerada o fonksiyonun bulunması iyi olur. Nikonun foto kalitesi daha iyi diye duydum. Nikon daha ağır, daha kaliteli bir malzemeden yapılma. Her zaman objektif daha önemli denir. Sizce 2 lensten hangisi iyi?

Hangisini almalıyım? Nikon D90'ı DSLR'a yeni başlayan olarak kullanmak daha zor olur mu?

teşekkürler

• www.bizamerikadayiz.com

Pentax KX , 1000 TL civarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcebeci

www.bizamerikadayiz.com

D90 ve 550D ile K-X'i kıyaslamak biraz saçma değil mi. Tamam çok güzel alette bu kadar abartmayalım artık. Normalde model yılı geçtikçe kıyaslamalar eskide kalır, ama maşallah K-X gün geçtikçe model ve segment atlıyo. Seneye 7D ile kapışır, buraya yazıyorum. Bu ikisi arasından D90 derim. (Lens konusunda Nikon bilgim yok.)

• @BlackR,
    C dediğiniz Kanada doları mı?
    Bu konu belki 10 defa forumda son 2 hafta içinde tartışıldı. Video o kadar çok önemli değilse Nikon D90-18-105 VR lens ile.
    DX' in anlamına gelince:
    DX : Nikon dSLR için tasarlanmış, ışığın CCD’ye ya da CMOS sensöre daha dik açı ile düşmesini sağlayan, olabildiğince hafif ve küçük olarak tasarlanmış özel lenslerdir.
    Bence Sizin şartlara daha uygun olan D90' ı alın. Ve uzun süre bu gövdeyi kullanacağınızdan eminim. Kullanım olarak hiçbir şey farketmez. Sorunlar sizde biter, istekli olmak başarmanın yarısı.
    quote:

Orijinalden alıntı: BlackR

Selamlar.

HAvaalanından alırsam Nikon D90 + 18-105mm 18-105mm 1:3.5-5.6G ED VR Lens 800€ tutuyor lenste DX var mı bilmiyorum. O neyi ifade eder?

Asıl istediğim Canon EOS 550D + 18-135mm IS seti, fakat onun da fiyatı ( havaalanı değil ) yaklaşık 940 € .

Vidyo çekmekle meşgul olmayacağım, ama kamerada o fonksiyonun bulunması iyi olur. Nikonun foto kalitesi daha iyi diye duydum. Nikon daha ağır, daha kaliteli bir malzemeden yapılma. Her zaman objektif daha önemli denir. Sizce 2 lensten hangisi iyi?

Hangisini almalıyım? Nikon D90'ı DSLR'a yeni başlayan olarak kullanmak daha zor olur mu?

teşekkürler

• @seboist64,
    O da oldu çokkkktannnn , ISO konusunda mukayeseler var 7D ile.... Aslında işin tadını kaçırmamak lazım ama oluyor malesef.
    quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

quote:

www.bizamerikadayiz.com

D90 ve 550D ile K-X'i kıyaslamak biraz saçma değil mi. Tamam çok güzel alette bu kadar abartmayalım artık. Normalde model yılı geçtikçe kıyaslamalar eskide kalır, ama maşallah K-X gün geçtikçe model ve segment atlıyo. Seneye 7D ile kapışır, buraya yazıyorum. Bu ikisi arasından D90 derim. (Lens konusunda Nikon bilgim yok.)

• Kesinlikle D90 ı al... Pişman olmazsın.. Imaj kaliteleri oldukça yakın cihazlar. Zaten 2 gövdeyide eline bak hangisini alman gerektiğini çok rahat anlayabilirsin:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

quote:

www.bizamerikadayiz.com

( ve 5-6 ay sonra) 5d mark 3 mü? canon 60d? nikon d800 mü? kx mi?

cevap: kx alır

edit bu arada şahsi önerim: d90 ve 550d arasından, 550d olacaktır.. lens olarak ise sigma 17-70..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 12 Temmuz 2010; 13:13:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @BlackR
    Sen bakma onlara, KX al. Canikoncuların rüzgarına kapılma. KX fiyat/performans ürünü.

D90 ve 550D tabiki KX ten iyi, ama o kadar para vermeye değer mi?

Aradaki fiyat farkıyla kaliteli lens alırsın aradaki fark kapanır. Hatta onların kit lensli hallerini sollarsın.

Edit: Eğer para ganiyse o zaman D90 la, KX le, 550 ile uğraşma linkte önerdiğimi al 13000 TL

http://www.hepsiburada.com/Liste/nikon-dslr-d3s-121mp-30-lcd-slr-fotograf-makinesi/ProductDetails.aspx?productId=ft00041&categoryId=1100301

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 12 Temmuz 2010; 13:07:14 >

• Merhaba,
    Bu konuda zaten pentax k-x sorulmamış.Konuyla alakası olmayan bir modeli konuya dahil etmek zaten pek mantıklı değil.
    Forumda bazı arkadaşlar,makine tercihi ile ilgili açılan her konuya k-x modelini dahil etmeye çalışıyorlar.Tamam,bazen fikir olsun diye konuyla alakasız bir model de önerilebilir ama böyle her konuda aynı modelin adını belirtmek bence doğru değil.
    K-x tabiki çok iyi bir makine ama bu konuyu açan arkadaş,nikon d90 ve canon 550d ile ilgili sorular sormuş.Bu nedenle, açılan konunun dağılmaması için,konu hangi modellerle ilgiliyse ona göre yorumlarda bulunmak daha doğru olur diye düşünüyorum.
    Yani,k-x modelinin konuya dahil edilmesiyle ilgili eleştride bulanan arkadaşların düşüncelerine ben de aynen katılıyorum.
    Böyle yorumda bulunduğum için şimdi k-x kullanan arkadaşlar lütfen alınmasınlar.Burada k-x modelini kötüleyen yok,sadece konuyla alakası olmadığı halde neredeyse her konuya dahil edilmesini doğru bulmuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 12 Temmuz 2010; 13:22:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: c.james

Merhaba,
    Bu konuda zaten pentax k-x sorulmamış.Konuyla alakası olmayan bir modeli konuya dahil etmek zaten pek mantıklı değil.
    Forumda bazı arkadaşlar,makine tercihi ile ilgili açılan her konuya k-x modelini dahil etmeye çalışıyorlar.Tamam,bazen fikir olsun diye konuyla alakasız bir model de önerilebilir ama böyle her konuda aynı modelin adını belirtmek bence doğru değil.
    K-x tabiki çok iyi bir makine ama bu konuyu açan arkadaş,nikon d90 ve canon 550d ile ilgili sorular sormuş.O yüzden açılan konu hangi modellerle ilgiliyse ona göre yorumlarda bulunmak daha doğru olur diye düşünüyorum.
    Yani,k-x modelinin konuya dahil edilmesiyle ilgili eleştride bulanan arkadaşların düşüncelerine ben de aynen katılıyorum.
    Böyle yorumda bulunduğum için şimdi k-x kullanan arkadaşlar lütfen alınmasınlar.Burada k-x modelini kötüleyen yok,sadece konuyla alakası olmadığı halde her konuya dahil edilmesini doğru bulmuyorum...

Doğru aslında KX sorulmamış, o zaman ben canon 550D derim

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@BlackR,
    ....
    DX' in anlamına gelince:
    DX : Nikon dSLR için tasarlanmış, ışığın CCD’ye ya da CMOS sensöre daha dik açı ile düşmesini sağlayan, olabildiğince hafif ve küçük olarak tasarlanmış özel lenslerdir.
    ....

Hocam ufak bir düzeltme yapmak istedim;

DX lensler aps-c boyutundaki sensöre göre üretilen ve kendi af motoruna sahip olan lenslerdir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.