Şimdi Ara

HAYALİMDEKİ ARAÇ PROFİLİ...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bizim memleketin şartlarına uygun olacağını düşündüğüm bir araç profili var aklımda ve eğer uygun fiyata üretilebilirse iyi satar diye düşünüyorum;

1-Motor 1.6-DİESEL(vergi nedeniyle) 110-115 Hp, 200-250 tork civarı olmalı,
    2-Tek tuşla ve hareket halindeyken istendiğinde 4x4,istendiğinde 2 çeker olabilecek (Nissan Navara gibi)
    3-Fiyatı 40.000-45.000 ytl civarında olacak
    4-Klasik ve pahalı 4 çekerlerden daha küçük ve hafif olacak
    5-Donanım abartılı olmayacak,standart binek araç özelliklerini barındıracak, asgari güvenlik ve konfor ekipmanları bulunacak

Fiat Sedici 1.6,Daihatsu Terios1.3,Suziki Swift1.3,Honda HRV 1.6,LadaNiva 1.7 4x4 araçlar var ülkemizde fakat hepsi benzinli ve torkları bence bir 4x4 için yeterli değil.
    Bir ara Renault Scenic 2000 4x4 üretti ama pek tutulmadı,fiyatı ve vergisi biraz yüksek kaçtı heralde...

Siz ne dersiniz?Çok şey mi istiyorum?
    bu özelliklerde bir araç satarmı...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koksal09 -- 24 Temmuz 2007; 17:27:19 >

• sanırım doğu da yaşıyosun senbatı da böle hayaller kuran olacağını sanmıyorum ben..
    batıda ne derler varya..1.2 motor,300 beygir,ferrari gibi bi araba olsa ne çok satardı değilmi
    TATA nasıl mesela??ya geçen nasıl güldüm bu TATA lara anlatamam..arabanın arka tekerleri zangır zungur oynuyo.çukura girdimi arka lambalar komple yanıp sönüyo.tampon emanet duruyo zaten.araba en az 2005 modeldir..

• quote:

Orjinalden alıntı: baba-sultan

sanırım doğu da yaşıyosun senbatı da böle hayaller kuran olacağını sanmıyorum ben..
    batıda ne derler varya..1.2 motor,300 beygir,ferrari gibi bi araba olsa ne çok satardı değilmi
    TATA nasıl mesela??ya geçen nasıl güldüm bu TATA lara anlatamam..arabanın arka tekerleri zangır zungur oynuyo.çukura girdimi arka lambalar komple yanıp sönüyo.tampon emanet duruyo zaten.araba en az 2005 modeldir..

Kardeş bu işin batı ile doğu ile ilgisi yok,4 çeker piyasada birçok araç var ve 2. el fiyatları da çok uygun fakat genelde motor hacimleri fazla ve vergileri çok yüksek.Yakıt masrafları fazla...
    1.6 DİESEL 109 hp-240 tork üreten motor Ford,Citroen ve Peugeot'ta kullanılıyor bildiğin gibi,işin bu kısmı da hayal değil gerçek bir olgu hatta motoru modifiye edersen 140 HP-310 NM tork değerlerine ulaşıyor.

1.6 DİESEL bir orta sınıf 4 çeker aslında hayal değil ama ne hikmetse üretilmiyor.
    Üretilenleri yukarda yazdım.Benim tarifime en uygunu Sedici ve HRV, fiyatları da uygun ama diesel değiller.
    Benzinli ve sürekli 4 çeker araçlar,torkları 145 nm civarında. SEDİCİ ülkemizde hiç tutulmadı toplam 30-40 adet anca sattı.

Tarif ettiğim kriterlerde bir araç elbette üretilebilir fakat fiyatı 50 ytl'yi geçer heralde...

• quote:

Orijinalden alıntı: koksal09

Arkadaşlar bizim memleketin şartlarına uygun olacağını düşündüğüm bir araç profili var aklımda ve eğer uygun fiyata üretilebilirse iyi satar diye düşünüyorum;

1-Motor 1.6-DİESEL(vergi nedeniyle) 110-115 Hp, 200-250 tork civarı olmalı,
    2-Tek tuşla ve hareket halindeyken istendiğinde 4x4,istendiğinde 2 çeker olabilecek (Nissan Navara gibi)
    3-Fiyatı 40.000-45.000 ytl civarında olacak
    4-Klasik ve pahalı 4 çekerlerden daha küçük ve hafif olacak
    5-Donanım abartılı olmayacak,standart binek araç özelliklerini barındıracak, asgari güvenlik ve konfor ekipmanları bulunacak

Fiat Sedici 1.6,Daihatsu Terios1.3,Suziki Swift1.3,Honda HRV 1.6,LadaNiva 1.7 4x4 araçlar var ülkemizde fakat hepsi benzinli ve torkları bence bir 4x4 için yeterli değil.
    Bir ara Renault Scenic 2000 4x4 üretti ama pek tutulmadı,fiyatı ve vergisi biraz yüksek kaçtı heralde...

Siz ne dersiniz?Çok şey mi istiyorum?
    bu özelliklerde bir araç satarmı...?

duster senin aradığın araç.

bravo tebrik ederim kaç yıl önceden güzel tahminde bulunmuşsun.birde otomatiği olsa çok iyi olacak.

aslında uzun yıllardır suzukilerin dizeli var 1.5 motor ama türkiyeye hiç getirilmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 12 Mart 2012; 1:36:32 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.