Şimdi Ara

Hayallerin İçin Mezuna Kalmak Bu Kadar Mı Kötü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar. Ygs kötü geldikten sonra moralim bozuldu eskisi kadar çalışmamaya başladım. Mezuniyet senesi olunca arkadaşlarla vakit geçirdim ve sonuç olarak 30k oldum. Ki bu sonuç benim kabuslarımda gördüğüm sonuçtu. Ben asla hedefim için mezuna kaldığımdan üzülmüyorum. Aksine bunun için yeterince hırslıyım ve nerelerde yanlış yaptığımı biliyorum fakat akrabalar hep sıkıştırıyorlar, öğretmenlik yaz diyorlar. Az önce lise boyunca hiç çalışmamış mezuna kalmış yine hiç çalışmamış kuzenim aradı ve sakın kalma daha kötü oluyor hem zaten sen yapamazsın dedi. Ben bununla 2 senedir görüşmemişim sen yapamazsın diyor. Babam zaten bir sinirli.Ben hepsine kulak kapatıyorum ama mezuna kalmışlara soruyorum. Gerçekten geçireceğim şu bir yıl çöp mü??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende biraktim mezuna hatri sayilir bi siralama 10-20k arasindan . Çok fazla konusan var ama kulaklarimizi kapayip at gozluklerimizi takmaliyiz herkese karsi. Allah kolaylik versin kardesim.

• Dr.Foreman kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Kapatalım ama insanların neden mezun senesini boş gibi gördüğünü de anlamıyorum. Sanki bir sene dandik bir bölüme gitsek hayatımızın büyük bir kısmı dolacak @Dr.Foreman

• Allah yardımcın olsun kimseyi umarsama derim.Zaten senin iyiliğini düşündüğü söyleyenler sen kendin mezuna kalmayı kabul ederken bile onların buna bu kadar karşı çıkması iyilik değildir bence.Seneye iyi bir sıralama yapıcağını düşünüp bunu istemeyenlerdir.Ailen ise evde durmamanı istiyordur benimkiler de öyle çünkü.Kısaca sen çalışacağını düşünüp kalmayı istiyorsan kendi kararını kendin ver insanları takma

• Allah allaaah takmayın şu insanları ya sizin hayatınız sizin kararlarınız bu kadar net. Onların dedikleri hayatınızın gidişatını etkileyecek mi? Yoo. Ee o zaman daha ne??
    GEÇIRECEGIN BU BIR YIL ÇÖP DEĞİL!!! eğitim "öğretim"den ibaret değil. Bu yıl, sanattan spora, genel kültüre heeer konuda kendini yetiştirebilirsin. Bu tamamen senin elinde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayallerin gerçekleşince güzel oluyor ama benim gibi gerceklesmessede tüm aciyi iki kat fazla çekiyorsun. O yüzden çok çalış. Basarabilirsin.

• Diyoruuuuğm

• Teşekkürler arkadaşlar. Aslında böyle dedikleri Zaman daha da çalışası geliyor insanın.

• turuncutavsan kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle cop degil , cop olmasinin nedeni kalan bireyler .

• Bende 5kdan kalıyorum bilkent için insanlar tıp yaz diyor ben tıp istemiyorum diyorum herkes istediği işi mi yapıyor diyorlar lan malmisiniz mk kararımın arkasindayim

• Hangi bölüm istiyosun?

• yalnızinsan Y kullanıcısına yanıt
    ee
  • O kuzenin var ya, hayatımda en ayar olduğum tiplerden. Kendisi beceremiyorsa başkası da yapamaz, yapan da hep daha çok çalışmıştır ondan. Başkasının kafasının daha çok basması ihtimalini hiç kabullenemez.

Sen kendinden eminsen kal mezuna, hiç moralini bozma. Bu hava en fazla 1 ay devam eder, sonra herkes unutur kendi işine bakar. Kimseyi umursamadan çalışmana bak, seneye bu zamanlar sen onlara havanı atarsın
  • kardes baska ne icin kalcaksin mezuna dayin icin mi. otur kararlica bi sekilde calis iste ne dinliyosun bos adamlari.

• sen istiyoRsan ilk 10 k da ol emin ol çevrendekilerin çoğu yine önce doktorluk sonra hemşirelik öğretmenlik yaz falan derler doktorluk istiyorsan tamam da halkımız her şeye garanti olsun gözüyle baktığı için çevrelerinde gördüğü her öğrenciye öğretmenlik yaz diyorlar sen istiyorsan iyi üniversitelerin birinde mühendislik kazan yok mühendisler iş bulamaz, devlete giremez özelde yine patronun olacak diyorlar ayrıca çoğu seni tanımayan bilmeyene mezuna kaldım dediğinde sanki hiç bir yer tutmuyormuş ta mecburiyetten mezuna kalmışsın gibi zannediyorlar oysa sen hayallerin için sadece 1 sene hatta bir sene bile değil 10 ay feda ediyorsun ama sadece ders alanında değil mezunken daha bi olgunlaşıyorsun bence.Türkiyenin en iyi üniversitelerini başarılı olup çok çalışıp ilk sene kazanan var ama büyük bir kısmı da mezuna kalıp kazananlar hatta 2 değil 3. seneye kalanlar bile var eğer sen psikoloji olarak rahatsan yapacağına inanıyorsan boşver ailen ilk zamanlar kızar ama senin daha fazla çapaladığını kazanmak için kendi zamanından kendi eğlencenden ne kadar fedakarlık yaptığını gördükçe hele ki sene sonu da inşallah istediğin yeri kazanırsın istediğin yeri kazandığını görükleri zaman inan bu bir sene akıllarına bile gelmez unutma zafere çiçekli yollardan gidilmez .

• quote:

Orijinalden alıntı: grangehawking

sen istiyoRsan ilk 10 k da ol emin ol çevrendekilerin çoğu yine önce doktorluk sonra hemşirelik öğretmenlik yaz falan derler doktorluk istiyorsan tamam da halkımız her şeye garanti olsun gözüyle baktığı için çevrelerinde gördüğü her öğrenciye öğretmenlik yaz diyorlar sen istiyorsan iyi üniversitelerin birinde mühendislik kazan yok mühendisler iş bulamaz, devlete giremez özelde yine patronun olacak diyorlar ayrıca çoğu seni tanımayan bilmeyene mezuna kaldım dediğinde sanki hiç bir yer tutmuyormuş ta mecburiyetten mezuna kalmışsın gibi zannediyorlar oysa sen hayallerin için sadece 1 sene hatta bir sene bile değil 10 ay feda ediyorsun ama sadece ders alanında değil mezunken daha bi olgunlaşıyorsun bence.Türkiyenin en iyi üniversitelerini başarılı olup çok çalışıp ilk sene kazanan var ama büyük bir kısmı da mezuna kalıp kazananlar hatta 2 değil 3. seneye kalanlar bile var eğer sen psikoloji olarak rahatsan yapacağına inanıyorsan boşver ailen ilk zamanlar kızar ama senin daha fazla çapaladığını kazanmak için kendi zamanından kendi eğlencenden ne kadar fedakarlık yaptığını gördükçe hele ki sene sonu da inşallah istediğin yeri kazanırsın istediğin yeri kazandığını görükleri zaman inan bu bir sene akıllarına bile gelmez unutma zafere çiçekli yollardan gidilmez .

altına imzamı atıyorum dediği herşeyi yaşadım 5kda olarak mühendislik diyince adam sanayiye gidip çalışcakmışım gibi muamele yapıyor hayallerinin peşinden git

• grangehawking G kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Haklısınız.Ben kendime güveniyorum umarım herkesin ağzının payını verebilirim.

• Aynısı bana da oluyordu geçen sene, mezuna kalınca çekemezsin yine aynı sıralama oluyor diyorlardı ama 54 binden 20 bine çektim ve hukuk kazandım hayallerimdeki gibi. Etrafta çok boş konuşan oluyor dinleme hiçbirini önünde koca bir sene var iyi çalışırsan çok güzel sonuçlar alırsın emin ol.
  • Benim hikayem daha buruk bu yıl düz liseden mezun oldum 70k geldi ve tercih yaptırmak için zorlandım öğretmenlik geldi (inan babam hakkını helal etmemeye kadar getirdi durumu) ve tercih ettim. Kafanın rahat olması önemli ben buna inanıyorum benim ailem bana destek olmayacaktı bir kere yapamazdım aynı evde onlarla şimdi ygs lysde çalışıyorum beni görüyorda çalışırken okul puanım kırıldı hedeflediğim yer 10k içi düşün yani okul puanı benim için ne kadar önemli. Yapacak birşey yok en azından ygsye kafam rahat giricem kimse puanımın hesabını soramayacak bana , ailenden uzaklaşmanı tavsiye ederim cidden çok etkiliyorlar. Ygs psikoloji sınavı kafan o sınavda ne kadar rahat olursa o kadar iyi yaparsın o kadar iyi ağızlarının payını verirsin , başarılar Allah yardımcımız olsun
  • Abi bende eşit ağırlığım ama tıp istiyorum hayallerim için mezuna mı kalsam yoksa hukuk için mi uğraşsam karar veremiyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.