Şimdi Ara

Hayat çok zor...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar sinirlerim çok bozuk. Hayat bir anda insanı dibe düşürebiliyor bir anda sıfırı boyluyorsun. Biraz içimi dökmek istiyorum.

Depremde Malatyadaki evim orta hasarlı ve yıkılacak dendi, bu nedenle bi ton para verip evi nakliye ettirdik ve elimizde para olsun diye petekleri falan söktürüp sattık zaten yıkılacak diye. Bu esnada anne babamı eniştemlere ananemi ise dayıma yolladık. Biz de misafirhanede kalıyoruz neyse her şey ilk ay kaostan dolayı aşırı belirsizdi ve sadece güvende olduğumuza şükrediyorduk. Lakin ananemin kaldığı evde yaşadıgı problemler ve eniştemin anneme babama zulmünden dolayı kimse kaldığı yerden memnun değil. Adam bunlara 5 lira harcasa yüzlerine vuruyor sonra ben bi ton kavga ediyorum. Ben de kardeşimle kalıyorum bize bi oda verdiler. Burada ilk ay her şey iyiydi yemeğimize suyumuza kadar veriyorlardı. Son haftalarda bozuk yemekler veriyorlar, çamaşırhaneyi neredeyse kullandırtmıyorlar bi ton problem yaşıyoruz. Yemekhaneden sonra midemiz bozuluyor gidip müdüre bakanlığa şikayet ediyoruz çözüm yok. Kalacak yer olmadığı için bir yere de gidemiyorum. Annem babam da eniştemlerle kavga edip her gün arıyor baskı yapıyor.

Yani kalacak yerimiz yok biraz birikimimiz var onunla ev tutalım diyoruz kimse ev vermiyor depremzedeyiz diye. Zaten memur kefil istiyorlar Malatyadan geldiğimizi öğrenince vermiyorlar. Hiçbirimiz çalışmıyor o kirayı ödeyemeyiz diye vermiyorlar. Oysa ki hem paramız var birkaç ay kira yetecek kadar hem de gittiğimiz evler taa Mamak'ın ücra yerlerindeki 4-5 binlik evler. Ayrıca devlet de kira desteği yatıracak ve 15 bin lira nakit verdiler yani sorun olmaz ama ev sahiplerine anlatamıyorum. İş bulmak istiyorum (freelancerım normalde sosyal medya yöneticiliği falan yapıyordum askere gidicektim tam mesai çalışmıyordum) tam mesai tecrübem yok askerliğim var bilmem ne diye işe almıyorlar. Hadi beni geçtim askerliğe bir şey diyemem fakat kardeşim akademisyen öğretmenlik alanında, birkaç yerle görüştü çoğu kabul etmedi edenler de ders başı 50 Tl veriyoruz dediler yok artık ya. Depremzede istihdamı sağlayan tüm platformlara başvurdum yok, iş vermiyorlar.

Ne ev ne iş herkes vicdanını rahatlatmak için depremzedelere özel diye ilan açmış arıyoruz dönüş yok, yardım eden yok. Sarı sitede depremzedeye ücretsiz bilmem ne diyen kişilerin telefon nosu yanlış ilanların çoğu fake. Devlet kurumları desen sürekli hasar oranımızı değiştirip işi bize yıkmaya çalışıyor. Bizim binaya önce ağır hasar sonra az sonra orta yazdılar. Murat Kurum orta hasar ve üstünü yıkacağız dedi ama bakanlık çalışanları gelip güçlendirme gerekebilir vs. diyor. Güçlendirme dediğin şey minimum daire başı 250 bin lira. Ben nasıl yapayım bunu?

Söz verdikleri TOKİ konutlarından bi haber yok. Ayrıca onu da satın almamız gerekiyor. Elimde olmayan bir doğal afet için zaten aldığım evimi bir kere daha satın almam gerekiyor. Ona da minimum 500 bin lira ödeyeceğiz gibi duruyor, %60 ını devlet veriyormuş gerisini biz ödüyormuşuz.

Yani oturdum ağlıyorum artık sinirden, çaresizlikten. Deprem olur olmaz kiraları 2 katına çıkarmışlar yazıklar olsun. Depremzedeyiz diye sanki mülteciymişiz gibi davranıyorlar. Kaldığımız yere eşya göndermişler ihtiyaçlarımızı giderelim diye, full 2.el eşyalar. Bakım ürünleri hariç hepsi 2.el. Millet dolabındakileri çöpe atmak yerine buraya yollamış ve zahmet edip ütü bile vurmamış üzerine. Hani bu ülke en çok tekstil ihraç ediyodu? Koca koca tekstil markaları şov yapıyodu? Gidiyoruz mağazalarına "suistimaller oluyo" diye bahane sunup 200 liralık çeki bile vermiyolar. Kim bu duruma düşmek ister ki?

Yahu geçen yolda geziyorum belki inanmazsınız ama yemin olsun bi tane adam manavdan poşetlerce sebze alırken manava "seçme seçme zaten depremzedeye gönderecez gardaş at içine gitsin" dediğini duydum yemin ederim ki. Bu kadar mı vicdansız oldu insanlar?

Kaldı ki hadi bizim gibi insanları boşver bakarız başımızın çaresine diyelim, yahu daha 80 gün olmuş ülkede 51 bin insan ölmüş hemen unutuldu deprem, herkes seçimi konuşuyor. Gittiğim şehirlerde bakıyorum hala kaçak yapılar usulsüz ihaleler bilmem ne. Hiç mi bundan ders çıkaran kişiler yok?

Gerçekten içim yanıyor artık çaresizlikten, belirsizlikten...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• Keske senin yerinde olsam ise gitme yok sabah kalkma derdi yok yol otobus parasi yok yemek derdi yok oturdugu yerden takiliyon cay kahve icerek hayat adil degil

• flyer_mig kullanıcısına yanıt

Sen gerçekten ciddisin? Bu nasıl bir yorum ne acı bir yorum derdini döken depremzedeyi telkin edecek cümleler kuracağına yerinde olmak için neler vermezdim deme cüretini kendinde nasıl buluyorsun? Gerçekten acınası bir ruh halindesin. Konu sahibine gelince çaresiz bir durumdasın gerçekten ne diyebilirim ki rabbim yardımcın olsun

• Sorun sende(ironi), bu kadar saf gerçeklerle tanışmaman lazım.Yoksa dünya cehenneme dönebiliyo.

Maalesef bu kadar teknoloji bu kadar medeniyet arzusu içersinde insanların düştüğü ,geldikleri nokta bu.
    Zaten çaresiz kalmişsin, en çok faydasi olmasi gereken insanlarinda bu halde olması acı gerçek.
    Ortada bi acı var.Kimisi siyaset ,kimisi para,, kimisi anlik vicdan tatmini, kimisi de gerçekten yardım etmek için çaba gösteriyo.
    Umarim daha iyi olur demekten başka çare bulamıyo insan.
    +pm

• benim İzmir'de evim var, buna rağmen köyden arsa bakıyorum prefabrik ev koymak için.

annem babam ise "hâlâ evlenmiyosun kafayı yemişsin bırak arsayı evi falan git evlen çocuk yap" derdindeler.

onlara söylüyorum İzmir deprem bölgesi, yarın birşey olsa kimse yardıma gelmeyecek diyorum. reis bakıyo depremzedelere diyolar.

konu sahibi arkadaşa büyük geçmiş olsun. umarım durumu toparlar bir şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Nisan 2023; 8:27:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.