Şimdi Ara

HAYATIMI BOŞA HARCADIM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
4
Favori
7.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 90'lı yıllarda doğmalıydın. :) Şimdi gerçekten her şey boş. Fakat böyle durumlarda krizi fırsata çevirebilirsin. Diğer insanlardan daha fazla şansın var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takma o kadar b'r un'v kazan git orada part time calis ailenle baglarini azalt.. kendi ayaklarin uzerinde dur sonrasi su anki durumunu dusununce cok daha kolay ve eglenceli olacaktir... sigarayi da birak... o parayla spora salonuna falan yazil.
  • x-c9 kullanıcısına yanıt
    Lisede kötü bir öğrenciydim. Şu an beklentimin çok altında bir üniversiteye gideceğim herhalde.

• Ben de öyleyim, sadece kafam biraz daha bozuk

Bir de geleceğimin iyi olacağını düşünüyorum

• O şansı kendim de göremiyorum

• voodoo child kullanıcısına yanıt
    Bende tam olarak öyle yapmayı düşünüyorum. En azından kendi kendime yeteyim. Sivara konusuda öyle çok içen biri değilim. Bağımlı falanda değilim. Bir paket ile 10 gün idare ediyorum.

• Nerple kullanıcısına yanıt
    bu arada dil ogren kesinlikle.. dille her zaman is bulunur...
  • "18 Yaşındayım" kısmına kadar okudum. 18 Nedir ki daha yolun başında bile değilsin.
  • saveyourself S kullanıcısına yanıt
    Sen herhalde günde 2 tane ar-ge çalışmasına katılıyorsun. Benimde en nefret ettiğim insan tipi nedir biliyor musun? Oturduğu yerde hiçbir halt yapmayan/beceremeyen insanların başkalarını eleştirmesi.

Şimdi defol konumdan. Blok!

• Keşke okusaydın. Belli bir yaşa gelmişsin ama hala önyargılarını kıramamışsın.

• voodoo child kullanıcısına yanıt
    Üniversitede kesinlikle bir dil kursuna gitmeyi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerple

Keşke okusaydın. Belli bir yaşa gelmişsin ama hala önyargılarını kıramamışsın.
    Bunu yazdıktan sonra okudum ama düşüncelerim değişmedi.
  • Hocam bence çok güzel yazı yazıyorsunuz. Günlük tutma ya da yazı yazma gibi bir alışkanlığınız var mı? Yoksa bence edinmelisiniz, kendinizi bu kadar küçük görmenin hiç bir anlamı yok. Ne olduğunuzun farkındasınız en azından. Bu ne olacağınızın belirsizliğini ortadan kaldırmaz. Eğitim sistemi muhteşem değil, tembel olduğunuzu yazmışsınız. Ben kendimi bildim bileli ders çalışma alışkanlığım olduğu için çalışıyorum, ama siz farklı alanlarda mutlu olduğunuz şeylerle ilgilenerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Ders çalışmak, sınavdan muhteşem dereceler yapmak.. Bunların bence bir anlamı yok, bilgisayar mühendisliği istiyorsanız bilgisayarla uğraşın. Yazılım öğrenin, bilgiyi gerçekten bilmeye çalışın. Ama severek. Bu arada samimi bir insan olduğunuza inanıyorum en basitinden hayat hakkında düşüncelerinizi bir blog tarzı yere yazabilirsiniz. Benim gibi okumayı seven insanların dikkatini çekeceğine inanıyorum. .

Bir enstrüman çalıyor musunuz ya da resimle uğraşıyor musunuz? En basitinden yarın bir gitar alıp cam sıkıntınızı bir şekilde gidermeye çalışın. Neden bilmiyorum sanki sanatçı ruhu var gibi geldi.

Diğer insanlar gibi olmadığınız deli olduğunuzu göstermez. Ülkede yaşayan çoğu genç aptal, instagramda gösteriş için yaşıyor. Siz neyin doğru neyin yanlış olduğunuzun farkındasınız en azından. Doktora gitmenizin hiç bir anlamı yok bence. Bu arada sanaldan arkadaşlar edinebilirsiniz, çok eğlenceli bence. Farklı insanlar tanıdıkça kendinize bir şeyler katıyorsunuz. Ben fotoğrafçılığa sanaldan tanıdığım birine özenerek başlamıştım, şimdi bir kamera alıp kendimi profesyonel anlamda geliştirmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3EBADE74A -- 24 Temmuz 2018; 22:52:39 >

• Yazım hakkında yaptığınız olumlu eleştiri için teşekkür ederim. Maalesef günlük tutmak gibi bir alışkanlığım yok. Yazım da iyi değildir zaten. Sosyal mecralarda yazı yazmayı daha çok seviyorum. Bu forumdaki orijinal hesabımdan da bolca uzun yazılar yazıyorum. Blog işini de bir ara çok düşündüm. Yazı yazmak, bunları insanlarla paylaşıp fikir alışverişinde bulunmak hoşuma gidiyor. Ama yazmaya değer bir konu bulamıyorum. Birde ilham perilerimi her daim bulamıyorum. Her an yazacak biri değilim. Yazar değilim sonuçta. Hatta şu an ki konumda yazdığım yazıya baktım ve çok karamsar bir tablo çizmişim. İçimdeki boşluk bir anda parlayıveriyor ve böyle yazılar yazıyorum. Okumayı seven biriyim demişsiniz. Ülkede böyle insanlara rastlamak pek sık görülmez :)

Eğitim sistemi hakkında günlerce tartışabiliriz. Ama bu sistemi düzeltmeye yaramaz. Bunun vebali bizi yönetenlerde olacaktır. Kötü bir nesil geliyor demek ile kimse sıyrılamaz bu işten. Bu ülkede çalışmayı seven, matematik yapabilen insanlar istediği yere gelebiliyor. İnsanların başka yetenekleri ne yazık ki hep göz ardı ediliyor. Bilgisayar mühendisliği istediğim doğru. Hayatımda hissettiğim o boşluğu bir nebzede olsa dindiriyor bilgisayar. Bilgisayar ile uğraşırken herkes gibi benimde zamanım su gibi akıp geçiyor. Üniversitede işime yarayacak bilgileri her daim not edip onlar üzerinde yoğunlaşacağıma inanıyorum. Çünkü bütün kariyer/hayat planlarım bu işe bağlı.

Maalesef bu konuda yanılıyorsunuz. Sanatçı ruhuna sahip olduğumu kesinlikle düşünmüyorum. En azından şu ana kadar keşfetmedim. Sanat bana pek sevdirilmedi. Sadece sisteme uyup kafamızı ders kitaplarına gömdük. Resim konusunda cidden zayıfım. Asla yaratıcı olamam bu konuda. Ama resim çizmeyi seven kimseye saygım sonsuzdur. Duygusaldır bir kere benim gözümde. Zamanında gitar çalmak istemiştim. Uzun bir sürede öğrenmeye çalıştım. Gerek hoca diye tabir ettiğim şahıs gerekse benim kısıtlı yeteneklerim öğrenmeme pek müsaade etmedi.

Diğer insanlara benzememem,en azından ben böyle düşünüyorum, bu ülkede psikolojisi bozuk, zayıf bir karakter olduğun anlamına geliyor. İnsanlarla alay etmemem, hayvan haklarına saygı duymam, her gördüğüm kıza yazmamam benim farklı olduğumu gösteriyor. Sosyal medyada ara ara dolaşıyorum ve insanlardan daha da soğuyorum. İğrenç yorumlar, abartılı küfürler, karşı cinse yalakalık vs. sosyal medyanın vazgeçilmezi olmuş. En azından böyle bir forumda olduğuma ve böyle bir insanla konuştuğuma şükrediyorum. Psikolog olayı ise hala kararsız olduğum bir konu. Kendime hasta teşhisi koyduğum vakit tedavi olmak için elimden geleni yapacağım. Ama o teşhisi daha koymadım.

• Emek olmadan yemek olmaz. Kimseye hiçbir başarı oturduğu yerden gelmiyor. Yazınıza bakarsak sizin beklediğiniz bu olmuş. Çabalamazsanız karşılığını alamazsınız. Ve buna inanın ki birşey üzerinde çabalayıp başardığınızı görmek sizi o kadar çok motive edecek ki hayatınız değişecek. Her hangi bir konu olsun, mesela spor. Başlayıp bırakmışsınız. Tekrar gidin 3 gün, 5 gün, 1 ayda birşey olmaz YILMAYIN ÇALIŞIN. Her spordan sonra ayna karşısına geçerek farkı görmeye çalışın. 2. veya 3. aya girdiğinizde aynada gördüğünüz değişim ve 6 ayı tamamladıktan sonraki değişim sizi mutluluktan uçuracak başarabildiğinizi göreceksiniz. Yapmanız gerek tek şey günlük hayatınızı bir plana sokmak ve ne yapıyorsanız layığıyla ve bıkmadan usanmadan onu yapmak. ÇALIŞMAK, ÇABALAMAK....
  • Bak kardeşim sakın canını sıkma sana tavsiyem otur şimdi 1 hafta günde 6-7 saat mat1çalış sadece 1-2 konu. Tüm çıkmış sorulara fakan bak, sonunda başardığını göreceksin bir şeyleri bu sana biraz özgüven verir. Daha sonra bunu devam ettir inan sınav çok kolay üniversite için hele bir de bilgisayar müh. istiyorsun 5-6 üniversite dışındakileri sıfır temelle 1 senede kazanırsın.

Madem 18 sene boşa yaşadın şimdi 1 seneni daha evine kapanarak geçir sadece ders çalış en fazla 1 sene daha boşa yaşarsın, sonra seneye ne eksiğin derdin varsa destek de alarak çözersin

İster kazan ister kazanma bir amacının olması sana kuvvet verir, dışarıdan gelen şeyleri görmezden gelirsin ayrıca ailen de seni çalışırken görürse onların da hoşuna gider

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • okudum keşke okumasaydım ne şimdi bu
  • Hipotermi kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 3 ay gittim. Gözle görülür fazla bir değişim olmadı. Protein tozu kullanmam gerektiğini söylediler. Çünkü kasa çevirecek yağ yoktu bende. Spora başlamadan önce biraz kilo almak istiyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.