Şimdi Ara

hayatın getirdiği herşeyi geldiği gibi kabul etmelimiyiz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğduğumuzdan bugüne dek daha doğrusu aklımız başımıza gelene dek kendimizi bir akışa bırakıyoruz peki aklımız iyi ile kötüyü ayırt ettiğinde acaba değiştirebiliyormuyuz yaşanacakları yoksa herşey bizim dışımızda mı gelişiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecikmişzaman -- 1 Haziran 2006; 15:11:50 >

• Haşadığımız hayat şartlar ne olursa olsun bizim elimizde.Kötüyü ayırt etmekte, yolunda giden güzel hayatı devam ettirmekte.Önemli olan kendini nasıl huzurlu hissettiğin.
  • Hayatımız nasıl düşündüğümüze bağlı olarak değişiyor aslında.Çünkü hepimizin öncelikle değer verdiği ve bulmaya çalıştığı şeyler, bir diğerimizden farklı oluyor. Bazımızın hayattan beklentisi, sadece onu dolu dolu yaşamak, yaşam süresini tam anlamıyla değerlendirebilmekten ibarettir .Bazılarımız ise, yaşamımızda, daha maddi bir şeylerin de olmalarını isteriz. Bir çoğumuz ise, değişen zamana ve koşullara bağlı olarak, kimi zaman birine, kimi zaman diğerine, ama son çözümde temel olarak ikisine de birden değer verir ve yaşamımızda onları bulmayı dileriz.Aslında hayatımızda yaşadığımız olayların bazen içindeyken iyi ve kötü kavramını ayırt edemiyoruz çoğu zaman ne zaman ki olaydan sıyrılıyoruz sonucu karşımıza çıkıyor önemli olan elimizde olmayarak yaşadığımız olayları zamanla doğruya biz itmeliyiz.

Her ne yaşamışsak yaşamış olalım, hayatı nasıl göreceğimiz, sonuçta bizim yapacağımız bir tercih ve vereceğimiz bir karara bağlıdır
    .

• Hayatımızda gelişen yerler olaylar konumumuz ailemiz arkadaş çevremiz okulumuz etkendir bunların içerisinden seçim yaparsak banagöre okul+aile+arkadaş gurubu sanırım öne çıkar bunagörede çizgimiz değişik olabilir diye düşünüyorum.
  • akıl yasımız belli bir olgunluğa ulaşsada yasam içinde yapılan hatalar bitmiyor hayatı çok iyi bilen kişilerde yanılabiliyor...ne kadar bilinsede bu hayat ne ile karsılasacağını bilemiyor insan bazen ama bu akısa bırakılacak bir durum deildir her zaman. hata var ise tabi düzeltilmeli konu ne olursa olsun bitmiş bir olay ise artık yapılacak bir sey yok ise yeni çözümler aranmalıdır...hayat bize yasayacağımızı getiriyor nasıl olsa diye birsey yoktur herkez neyin kavgasını veriyor o zaman neyin mücadelesini veriyor ...düzeltilmeye caba verilmeyen sorunlar yeni bir sorunla belki daha büyük bir sorunla yeniden karsımıza çıkacaktır.
  • Bu yalnızlığın sadece bilinen yüzü
    Unutursun avunursun yalancı sözlerle
    Soran gözlere kaygısız hesap verse de
    Yüreğindir sana küskün çarpar öylesine

Kolay mı ağlamadan kabullenmek herşeyi
    Kolay mı güçlü olmak en zor anında
    Kolay mı bir alışkanlık zünciri boynunda
    Hükmeder benliğine istemesen de

Düşündün mü olanları gitmeden önce
    Alt tarafı geçici bir öfke uğruna
    Değer mi silivermeğe yaşananları
    Yüreğimdir sana küskün çarpar öylesine

Bu şarkı benim çocukluğumda derin izleri olan bir şarkıdır. Sözlerini okumak bile gözlerimi yaşartmaya yetiyor.O zamanlar çocuk ve erkek olmanın verdiği bir gururla mı desem artık ağlamadan birşeyleri kabullenebileceğimi yada hem ağlamayıp hemde kabullenmemeyi başarabileceğimi kendi kendime telkin etmeye kalktım. Çok sathi ve cılız bir denemeydi. Çünkü ben kabullenememiştim. Ağlamıştım. Hemde defalarca ağlamıştım. Çok istediğm ve aslında pekte önemli olmayan ama benim çocuk olmam için olması gereken şeyleridi. Olmamışlardı. Ağlamıştım.

Zaten herşey benim adıma istenmekteydi. O zamana kadar ne gelmiştiki elimden. Tam olarakk bir ben bile yoktu. Adım vardı.Ve bu sayede beni rahatca çağırabiliyorlardı.Kim ismimi söylese doğal olarak ben bakıyordum. Yok sayma şansım yoktu. Anlamama bahanem yoktu.Benim istediklerim değil başkalarının benim için istedikleri benim hayatımın belirleyicisi olmak zorundaydı.

Peki ben buyuyunce bunlar değiştimi. Hayır. O zamanlar oyun oynarken yada arkadaşlarımla dağlarda gezerken herşeyi unutup pürüzsüzce mutlu olabiliyordum. Şimdi artık oyunlarımda yok benim.Dağlarda uzak.Ve şimdi güya daha güçlü olan ben artık mecburiyetler karşında yenilmeyi kaldıramıyorm. Bir kenarda biraz ağlayıp sonra oynamaya gidemiyorum ben.Kabul etmediğim şeyler hep oldu.Hepsini ister istemez yaşadım.Ve yaşamaya devam ediyorum. İster önce ağlarım ister sonra. O her neyse göz yaşlarıma hiç aldırmayacak. Ve maalesef hayat tam olarak bu.

Yüreğimdir sana küskün çarpar ÖYLESİNE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewDay -- 1 Haziran 2006; 22:14:55 >

• Konu şöyle:
    Yaşadıklarımız bizim dışımızda mı gelişiyor?

Benim cevabım çok basit olacak :Bazen evet bazen hayır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Konu şöyle:

Ama ben inanıyorum ki %50 den fazla bizim elimizde hayata yön verebilmek.
  • quote:

Konu şöyle:

bence o evet çok karışma potansiiyeli olan bir evet
  • Bence insan sadece karar verebilir.Daha sonra yaptığında karar verdiği şeyin gerçekleşeceğini sandığı bir fiili yapmaya yeltenir.Ama yapıp yapamayacağını bilemez.Sonunda istediği şeyin olup olmayacağınıda bilemez. Bir umuttur içindeki. Bişeyler yapar ( bu tam olarak istediği şeydir veya hiçte istemediği bir şeye mecburen dönüşmüş bir fiildir) sonunda da istediği ya olur yada olmaz( üstelik olduğunda istemediği şeyi yaparak elde etmişde olabilr ) . Butun bu durumlarda tam bir iradeden bağımsız varlık bulma oluşma vardır.

Peki ya irade daha önce bağımsızmıydı. Hayır iradede çeşitli nedenlerle yönlenir. Yani tam olarak bir istediğimiz olamadığı gibi ona ulaşmak içinde tam bir çabamız olamamaktadir. Buna rağmen istediğimz bazı şeyler olmaktadr.
  • Herşeyin bizim elimizde olduğu fikri insanı depresyona sokabilir.O yüzden bence biraz kaderci olmakta fayda var.Sonuçta dünya adil bir yer değil.kimisi daha iyi koşullarla hayatına daha iyi yön verebiliyor.Kimisi boyundan büyük sorunlar yüzünden hayatını istediği gibi yönlendiremiyor.O açıdan hayatta önemli olan karşına çıkan fırsatları kaçırmamak bence..Kalan kısmında kaderciliğe devam...
  • quote:

Doğduğumuzdan bugüne dek daha doğrusu aklımız başımıza gelene dek kendimizi bir akışa bırakıyoruz peki aklımız iyi ile kötüyü ayırt ettiğinde acaba değiştirebiliyormuyuz yaşanacakları yoksa herşey bizim dışımızda mı gelişiyor ?

hayatımızda çoğu şey bizim dışımızda gerçekleşiyor ancak biz ufakta olsa müdahalede bulunabiliyoruz.

bu konuda 3 görüş var.

bütün olaylar bizden bağımsız gerçekleşiyor (kaderci yaklaşım)

bütün fiilleri biz yapıyoruz (cebriye)

bu ikisinin ortası bir yaklaşım.

kader var ancak insan cüzi iradesi ile müdahil de oluyor. (ehli sünnet çizgisi)

ilk ikisinin dinde yeri yok ...
  • quote:

Konu şöyle:

Bazan evet bazan hayır
    peki neleri evet neleri hayır ?
  • allah değiştirebileceğimiz şeyler için güç,değiştiremediklerimiz için sabır,ikisini birbirinden ayırt edebilecek kadar akıl versin
  • quote:

Orjinalden alıntı: hopetoseeyou

Herşeyin bizim elimizde olduğu fikri insanı depresyona sokabilir.O yüzden bence biraz kaderci olmakta fayda var.Sonuçta dünya adil bir yer değil.kimisi daha iyi koşullarla hayatına daha iyi yön verebiliyor.Kimisi boyundan büyük sorunlar yüzünden hayatını istediği gibi yönlendiremiyor.O açıdan hayatta önemli olan karşına çıkan fırsatları kaçırmamak bence..Kalan kısmında kaderciliğe devam...

eğer karşımıza çıkan fırsata göre hareket ediyorsak ne kadar kendi irademizden bahsedilebilir????
  • deiştirmek istedigimiz bir çok şeyin deişim yolları kapatılmış durumda

bize bıraklan seçeneklerse aslında önemsiz ayrıntılardan ibaret
  • quote:

Orjinalden alıntı: kargaşa

deiştirmek istedigimiz bir çok şeyin deişim yolları kapatılmış durumda

bize bıraklan seçeneklerse aslında önemsiz ayrıntılardan ibaret

o kadar da karamsar olma

insanın hayatını değiştiren o kadar ufak şeyler vardır ki

ben bile 2 yıl önce 20 yıl için hayal ettiğimi 2 yıl gibi kısa sürede karşılaştım.

hayat süprizlerle dolu

umudunu yitirme ...
  • Seni dağladılar, değil mi kalbim,
    Her yanın, içi su dolu kabarcık.
    Bulunmaz bu halden anlar bir ilim;
    Akıl yırtık çuval, sökük dağarcık.

Sensin gökten gelen oklara hedef;
    Oyası ateşle işlenen gergef.
    Çekme üç beş günlük dünyaya esef!
    Dayan kalbim üç beş nefes kadarcık!

Bizim bir irademiz var. Ama ne kadar özgür çok değil. Ama herşeyi düşünebiliriz.yeterki görüntülenebilir şekil verilebilir olsun. Ama bu irade değildir. Herşeyi isteyebiliriz. Ama pek az şeyi gerçekten isteriz.Ama bunların pek azına ulaşabiliriz. Ve bu bazen tamda artık olmaz dediğimiz anda olur. Yani istediğimiz için oluyor sanki. Sanki butun o çalışmalarımız bir bahaneydi gibi. Sanki çalışmasan hiç olmazdı , şimdi oldu ama çalıştığın için olmadı yine de , der gibi oluyor olanlar. Sanki biz istiyebiliriz ama onuda tam olarak kendimiz yapmıyoruz . O da yönlendiriliyor. Olanlar yani gerçekleşen lerle düşündüklerimiz irademiz bir ölçüde bize bağlı ama o noktaya ulaşmak aklın yeteneklerinin çok üstünde geliyor bana. Eğer anlayacak kadar olsaydı tamamen özgür de dü şünebilirdi belkide. Ama şekillere hapsedilmiş bir biçimde kendini avutmakla meşgül

• @_FOCUS_

cüz-i de olsa irade varsa,senin hayal dediklerine de o yön veriyor..ne istiyorsan,ne ekiyorsan ---onu biçiyorsun...
    neyin metafizik geriliminde isen hayallerinde o istikamette...

hayal deyip geçme..
  • Ben iradenin gerçekten çok zayıf olduğunu söylemeye çalışıyorum.Yoksa olduğundan şüphem yok. İnsanlar her şeyi düşünebiliyorlar diye herşeye karar verebileceklerini yada herşeyi yapabileceklerini düşünüyorlar. Oysa pek azını yapabildiğimiz gibi baktığımızda onunda bizim çalışmamızın eseri olmadığını görüyoruz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.