ölsen ailen dışında arkandan ağlayacak bir kişi bile olmadığını fark edince aslında seni seven bir kişi bile yoksa paranın hiçbir önemi olmadığını anlıyorsun. benden 10-15 yaş büyük insanlara yakın maddiyatta olmama rağmen hayatta hiç mutlu olamadım. neden çalışıyorum, neden yaşıyorum anlamsızlaşıyor. duygusal bir insanımdır bunu düşündükçe her zaman gözüm dolar. herhalde hala yaşamak istiyorsam o da annem üzülmesin diyedir. öyle içimi dökesim geldi dostlar |
hayatta sağlık dışında sevgiden önemli bir şey olmaması
-
-
Hak veriyorum hocam bu yazınıza. Arada içini dökmesi de gerekiyor insanın ayrıca. Sevgiler hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam sevgi biraz da bizim ruh halimize de bağlı oluyor diye düşünüyorum. yani şöyle, sevgi dolu bir ortamda büyümemesine rağmen sevgi dolu olan, içsel olarak huzurlu olan birçok insan var. ya da çevresi onu seven çokça insanla dolu olmasına rağmen sevgiye kapalı çok insan var. sevgi farklı biçimlerde olabiliyor, herkesin bunlara yüklediği anlamlar farklı olabiliyor vs vs tabii ama ben sevginin biraz insanın algılarıyla da alakası olduğuna inanıyorum. insan huzurluysa çiçekten, böcekten, hayvanlardan dahi sevgi hissedip mutlu olabilir. içinde bir huzursuzluk varsa ona duyulan büyük sevgiler bile yetersiz gelebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noobodynow -- 25 Eylül 2024; 23:3:14 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
işin özeti bu hocam,sevgisiz bir çocukluk geçirdim şu yaştan sonra biraz kendi ayakların üzerinde durmak ,kendi kendine yetmek,çiçekten böcekten sokaktaki kediden mutlu olabilmek gerekiyor galiba.Hâla ailesi pesinde kuyruk olan arkadaşlar var,ilişkileri 10 numara olan arkadaşlar var ama kafada kendilerini sevgisiz hissettiklerinde bunun acıtasyonunu çok yapıyorlar.Ben her ilişkimde bir şekil aldatıldım tercih edildim fakat dışardan bakana da ben acıtasyon yapıyorum belki bilmiyorum.Ama kafada kendimi huzurlu hissettiğim zaman kim nasıl olursa olsun ota bka mutlu olabiliyorum.işin özeti bu dedigim gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Etrafa bakıp kendimize ayar çekmeye çalışarak kendimiz olmaktan çıkmaya çalışmaktansa
Bize verilen hayatı başkalarının düşüncesine bakmadan yaşamaya çalışmak
Sanırım ihtiyacımız olan tek şey bu
daha kötüsünü yazayım. Biriyle bir hayat kurabilmek icin tam hayatini yoluna koyuyorsun, tam tüm sartlar saglaniyor. Her sey tamam bi bakiyorsun bu sefer onu kaybediyorsun. Her sey hazir ama ne icin. O sartlari korumak zorunda hissediyorsun kendini ama nicin bilmiyorsun. Sonra bir sonraki düşünce leveline yukseliyorsun. O da hayata cok anlam yuklememek gerektiği. Mutlu olmanin kaynagini insanda ararsaniz, birine endekslersiniz çok büyük sıkıntı. Genelde hayal kırıklığı ile bitiyor. Kucuk seylerden bile mutlu olmayi bilmek lazim. Kendini sevmen lazim, hayati sevmen lazim. Hiçbir şeyin önemi yok. Olması da gerekmiyor.
Dostum mezuna kalma demiştim. Daha da kötü olacaksın ilerleyen günlerde. ctis %50 yazıp keyfine bakacaktın. zaten top tier ceng kazanman İMKANSIZ. Geçen sene de dedim şimdi de diyorum.
-
Konu başlığı güzelmiş. Bu bunun üzerine düşünmeye değer birşey.
-
iyi güzel diyorsunuz da para olmadan ne saglık nede saglıklı bır sevgı olur bunuda bır kenara yazın bence....
-
Para cepte olursa güzel olur. Ama kalpte ise sıkıntı.
-
Sevdiği ile evlenen varsa gerçekten karışıklı çok ama çok şanslıdır tabii aldatma ayrılma kırma dökme olmuyorsa.
Gelelim hayata, hayatın bir anlamı yok.
Andan ibaret ve geçici.
Anlamlar değerler illa ki var ama hayatın tek başına bir anlamı yok, kendisi anlamsız.
Öyle günlerdeyiz ki sevgi de yok oldu gitti. Öldürdüler sevgiyi. Herşey alış veriş olmuş ticaret olmuş
Zevk ve maddi hazlar maddi güvenenler üzerine kurulu. Öyle olduğu için nerdeyse insanların yarısı bir birini aldatıyor.
Aldatma demişken, gariban çirkin bir adam istesede aldatamıyor.
Yakışıklı, hali vakti yerinde hele varlıklı ve aldatma fırsatları elinde olan kişi aldatmamayı seçiyorsa sınanmış ve geçmiş olduğu için bir anlamlı vardır.
Bilmiyorum bazen uzaklara gitmek istiyorum. Bu ülkede yaşamak çok yorucu.
Doğru sağlık ve sevgi önemli. Ama aileler bile eskisi gibi değil. Sevgi başlarının kök salacağı zamana artık telefon tablet roblox instadan Netflix girdi.
Kaliteli zaman geçiren pek yok.
Arkadaşlıklarda eskisi gibi değil sanki. İnsanların sosyalleşmeye de çok bir enerjisi parası kalmamış.
Değişik bir dönem. 29 yaşındayım çevremde çocuğu olan 1 tane arkadaşım yok. Çevremde geniş baya.
Köyde kırsalda yaşasam küçük ilde yaşasam durum farklı olurdu belki ama nüfusun çoğu oralarda değil.
Nüfus çok hızlı kırılacak. Bu direkt yalnızlaşma demek.
Lgbt olayları da çok arttı özellikle erkeklerde daha çok görülüyor. Zaten kafadan kadınların ciddi kısmı evde kalacak sadece bu metrik ile. Ki evlenme işi de yavaş yavaş bitiyor.
Evlilik hayatını o gün tanıştığın erkeğe verirsen yaşatırsan senle evlenmez. Ki öyle de oldu. Kadınlar güçlendikçe iş güç sahibi oldukça erkeksileşti. Güçlü erkek figürü yoksa ahlaktan bahsetmek çok zor.
Bakıyorsun kız tatlı güzel ama 10. Sevgilisi sen olacaksın hele arkadaş ortamında onla önceden yatan varsa geçmiş olsun. Şuan öyle çoğunlukla. Sevgili sayısı ve gecelik ilişki sayısı yüksek.
Kadın istediğinde erkekten çok daha fazla partnerle olabiliyor. Seçen olduğu için.
Evlilikte tam tersi erkek seçer.
Neyse işte kapılar sonuna kadar açılınca evlilik kapıları kapandı. Bazı kapılar aynı anda açık olamıyor demek.
Ahlak su gibi.
Kabı delersen durmuyor içinde. Giden ahlakta geri gelmiyor en kötüsü bu.
Tamamen madde ve hedonism üzerine yaşıyoruz günlük
Benim gibi evlenen gelenekçilerde kendini aptal gibi hissediyor.
Aileyi yıkmak için çok çaba gösterdiler. Başarıyorlar. Sonraki hedef dinleri yok etmek. Zor değil. Zaten başladılar.
İnançlı halkları ülkeleri zaten cezalandırıyorlar. Bak Lübnana bombalar yağıyor. Gazze diye bişey kalmadı.
Karanlık, ahlaksızlık, kötü, şeytan ne dersen de o artık egemen olmaya başladı.
Anlamsız hayat şimdi ahlaksızlaşıyor.
Sevgiyi öldürüyoruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
her bir kelimesi doğru hocam. haklısınız. bu kavramların içi artık çok boşaltıldı
-
maddi sorun yani para olmayınca o dediklerin olmuyor, ne aile düzenin kalır ne sağlığın.
-
Üzdü hocam
Paran yoksa annen baban kardeşin bile sevmez.Ne sevgisinden bahsediyorsun?
Hocam resmen özetlemişsiniz hepsini üşenmeden okudum
Hayattaki en önemli şeylerden biri elbette sevgidir ama sevgiyi sen bagimliliga vurursan hapis hayatı gibi yaşarsın.
hayatını idame ettirecek kadar para kazanmak önemli, fakat bu para saf mutluluk getirmiyor. hayatında karşılıksız saf sevgi yoksa ne paranın ne de sağlığın bir önemi olduğunu düşünüyorum. hayatına değer ve anlam katan tek duyguya sahip olamayacaksan yaşamın manası ne kalıyor?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Sevdiği ile evlenen varsa gerçekten karışıklı çok ama çok şanslıdır tabii aldatma ayrılma kırma dökme olmuyorsa.
Gelelim hayata, hayatın bir anlamı yok. Andan ibaret ve geçici. Anlamlar değerler illa ki var ama hayatın tek başına bir anlamı yok, kendisi anlamsız. Öyle günlerdeyiz ki sevgi de yok oldu gitti. Öldürdüler sevgiyi. Herşey alış veriş olmuş ticaret olmuş Zevk ve maddi hazlar maddi güvenenler üzerine kurulu. Öyle olduğu için nerdeyse insanların yarısı bir birini aldatıyor. Aldatma demişken, gariban çirkin bir adam istesede aldatamıyor. Yakışıklı, hali vakti yerinde hele varlıklı ve aldatma fırsatları elinde olan kişi aldatmamayı seçiyorsa sınanmış ve geçmiş olduğu için bir anlamlı vardır. Bilmiyorum bazen uzaklara gitmek istiyorum. Bu ülkede yaşamak çok yorucu. Doğru sağlık ve sevgi önemli. Ama aileler bile eskisi gibi değil. Sevgi başlarının kök salacağı zamana artık telefon tablet roblox instadan Netflix girdi. Kaliteli zaman geçiren pek yok. Arkadaşlıklarda eskisi gibi değil sanki. İnsanların sosyalleşmeye de çok bir enerjisi parası kalmamış. Değişik bir dönem. 29 yaşındayım çevremde çocuğu olan 1 tane arkadaşım yok. Çevremde geniş baya. Köyde kırsalda yaşasam küçük ilde yaşasam durum farklı olurdu belki ama nüfusun çoğu oralarda değil. Nüfus çok hızlı kırılacak. Bu direkt yalnızlaşma demek. Lgbt olayları da çok arttı özellikle erkeklerde daha çok görülüyor. Zaten kafadan kadınların ciddi kısmı evde kalacak sadece bu metrik ile. Ki evlenme işi de yavaş yavaş bitiyor. Evlilik hayatını o gün tanıştığın erkeğe verirsen yaşatırsan senle evlenmez. Ki öyle de oldu. Kadınlar güçlendikçe iş güç sahibi oldukça erkeksileşti. Güçlü erkek figürü yoksa ahlaktan bahsetmek çok zor. Bakıyorsun kız tatlı güzel ama 10. Sevgilisi sen olacaksın hele arkadaş ortamında onla önceden yatan varsa geçmiş olsun. Şuan öyle çoğunlukla. Sevgili sayısı ve gecelik ilişki sayısı yüksek. Kadın istediğinde erkekten çok daha fazla partnerle olabiliyor. Seçen olduğu için. Evlilikte tam tersi erkek seçer. Neyse işte kapılar sonuna kadar açılınca evlilik kapıları kapandı. Bazı kapılar aynı anda açık olamıyor demek. Ahlak su gibi. Kabı delersen durmuyor içinde. Giden ahlakta geri gelmiyor en kötüsü bu. Tamamen madde ve hedonism üzerine yaşıyoruz günlük Benim gibi evlenen gelenekçilerde kendini aptal gibi hissediyor. Aileyi yıkmak için çok çaba gösterdiler. Başarıyorlar. Sonraki hedef dinleri yok etmek. Zor değil. Zaten başladılar. İnançlı halkları ülkeleri zaten cezalandırıyorlar. Bak Lübnana bombalar yağıyor. Gazze diye bişey kalmadı. Karanlık, ahlaksızlık, kötü, şeytan ne dersen de o artık egemen olmaya başladı. Anlamsız hayat şimdi ahlaksızlaşıyor. Sevgiyi öldürüyoruz |
Benzer içerikler
- 20 yaşında üniversiteye başlamak
- ayt ne zaman başlanmalı
- bilgisayar mühendisliği kısaltması
- tıptan mezun olduktan sonra atama
- dershaneden kayıt sildirmek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X