elimde hesaplamalarıma göre 750 devir dakikada dönen ve 10 hp olduğunu düşündüğüm bir güç var. bunu jeneratöre bağlayarak ne kadar elektirk üreteceğimi bulmak istiyorum. bunun için jeneratör yapmam lazım. bana bu konuda ki hesaplamaları bilen biri yardımcı olabilirmi.
düşündüğüm sistem şu.
dönen kısım neodium mıknatıslardan oluşacak. bakırların sarıldığı kısım ise ( büyük bir olasılıkla uygun bir AC veya DC bir motoru söküp saçları kullanacağız.
mıknatısların gücü yanlış hatırlamıyorsam 10.000 gaus üstü. biz bu değerden yoıla çıkalım. kablo çapı, uzunluğu vb ile arasındaki ilişki nasıl olmalı.
İlk önce 2 Kw lık bir motor düşünüyorum. sonra gerekirse kademe kademe artırmayı. olabilecek en verimli üretimde sistem oturmuş olur.
ilginize teşekkür ederim
kabaca 10 hp den düşük bir güç elde edersin yaklaşık %30 kadarını. (amatör sarımda) 1 hp kaç kw eder bakıver. Ayrıca .5 mm 300 spin diye belirteceğimiz bir fikir senin hiç bir işine yaramaz nereye dolayacaksın bunu. Motor sarma işi çok ustalık ister (nereye saracağın) kaç kutuplu olacak kaç volt olacak. illaki yapacaksan hazır sarılmış al. dost tavsiyesi.
Elektronik bölümüne sorman daha iyi olur.Orda detaylı cevap bulabilirisin. Arkadaşada katılıyorum sarmak zor iştir.Sargı sırası azcık bile kayarsa hesapladığın altında bir çevrim yaparsın.