Şimdi Ara

Hayvan sahiplenmeyi düşünüyorum, düşüncelerinizi almak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir köpek sahiplenmek istiyorum. Yalnız işimden dolayı 8-5 çalışmak zorundayım. Haftasonu nöbet yazılırsa da 2 ayda bir nöbetçi oluyorum.

Çalışan ve hayvan sahiplenen birisi oldu mu daha önce? Evde bu hayvan tek başına ne yapar, canı sıkılır diye sahiplenmekten de çekiniyorum.

Deneyimleyen birisi varsa görüşlerine açığım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• köpek o şekilde yaşayamaz, kedi daha uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haqueim

köpek o şekilde yaşayamaz, kedi daha uygun.
    Kedi de sahiplenebilirim. Evi çok dağıtır mı ben evde yokken? Yoksa oturup bekliyorlar da gelince mi coşuyor bu hayvanlar?

• 8-5 çalışıyorsan köpek olmaz bu hayvanın tuvaleti var yemeği var köpek öyle evde tek başına çok fazla bırakılabilecek bir hayvan değil. Kedi sahiplen istiyorsan 2 gün eve gitme Tuvaletini kumuna yapar evde zaten bana karışma der gibi dolaşır mamasını suyunu koyarsın istediği zaman gidip yer daha rahat

• quote:

Orijinalden alıntı: skyfor

8-5 çalışıyorsan köpek olmaz bu hayvanın tuvaleti var yemeği var köpek öyle evde tek başına çok fazla bırakılabilecek bir hayvan değil. Kedi sahiplen istiyorsan 2 gün eve gitme Tuvaletini kumuna yapar evde zaten bana karışma der gibi dolaşır mamasını suyunu koyarsın istediği zaman gidip yer daha rahat
    Kediyi düşünmeye başladım da, bunu kuma alıştırana kadar boş bulduğu yere yapıyor mu bu hayvan?

• kedi sahiplen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gendrya

Kediyi düşünmeye başladım da, bunu kuma alıştırana kadar boş bulduğu yere yapıyor mu bu hayvan?

Alıntıları Göster
    ben de ilk sahiplendiğimde öyle oldu. boş bulduğu yere falan pislemiyor. kumunu koyuyorsun, daha sonra 3 5 kere o kumun üstüne kediyi bıraksan zaten oraya yapar. sokaktan kedi sahiplendim, ilk geldiğinde el kadardı avucum kadardı şimdi hamile ve evlatları olacak. 1 sene oldu. bir kere bile sağa sola pislemedi. ayrıca kediler senden benden daha temizdir. bunun yanı sıra yukarıdaki arkadaş 2 gün eve gelme istersen yazmış. böyle bir durum yok, halk arasında bilindiği gibi '' nankör '' kesinlikle ve kesinlikle değiller. 2 gün bırakıp gitme durumu yok yani. eğer ki içinde hayvan sevgisi varsa 2 gün uzak dursan, devamlı aklın evde kalır ve onlar da gerçekten üzülüyorlar yalnız kalınca ve ilgilenilmeyince. siz de eğer kedi sahiplenecekseniz petshoplara gidip popüler kültür hesabı parayla bir canlıyı satın almayın. onlar eşya, mal değil bir canlı. sokaktan bir kediyi sahiplenin. dini görüşü geçtim, insani olarak çok daha hayırlı bir iş yapmış olacaksınız. ayrıca hayvan büyüyünce, yada bir süre sonra sıkılınca sokağa bırakacaksan hiç girme bu işe. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gendrya kullanıcısına yanıt
    bend 5 tane kedı var , asla karınları doymaz hep açlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 123zlatan1234

ben de ilk sahiplendiğimde öyle oldu. boş bulduğu yere falan pislemiyor. kumunu koyuyorsun, daha sonra 3 5 kere o kumun üstüne kediyi bıraksan zaten oraya yapar. sokaktan kedi sahiplendim, ilk geldiğinde el kadardı avucum kadardı şimdi hamile ve evlatları olacak. 1 sene oldu. bir kere bile sağa sola pislemedi. ayrıca kediler senden benden daha temizdir. bunun yanı sıra yukarıdaki arkadaş 2 gün eve gelme istersen yazmış. böyle bir durum yok, halk arasında bilindiği gibi '' nankör '' kesinlikle ve kesinlikle değiller. 2 gün bırakıp gitme durumu yok yani. eğer ki içinde hayvan sevgisi varsa 2 gün uzak dursan, devamlı aklın evde kalır ve onlar da gerçekten üzülüyorlar yalnız kalınca ve ilgilenilmeyince. siz de eğer kedi sahiplenecekseniz petshoplara gidip popüler kültür hesabı parayla bir canlıyı satın almayın. onlar eşya, mal değil bir canlı. sokaktan bir kediyi sahiplenin. dini görüşü geçtim, insani olarak çok daha hayırlı bir iş yapmış olacaksınız. ayrıca hayvan büyüyünce, yada bir süre sonra sıkılınca sokağa bırakacaksan hiç girme bu işe. :)

Alıntıları Göster
    Evet ben de böyle düşündüğümden tereddütte kaldım. Evde olmadığım zamanlar kendi başlarının çarelerine bakabilirler mi? Bakamazlarsa vazgeçeceğim çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gendrya

Evet ben de böyle düşündüğümden tereddütte kaldım. Evde olmadığım zamanlar kendi başlarının çarelerine bakabilirler mi? Bakamazlarsa vazgeçeceğim çünkü.

Alıntıları Göster
    evden ne kadar uzakta kalacağınıza bağlı bu. tabi ki 8-5 yalnız kalabilirler. lakin günlerce gelmemek, veya akşam 5 de geldikten sonra ilgilenmeyeceksen, çayını sigaranı alıp köşene geçip takılacaksan hayvanıda sahiplenme bence her canlı gibi onlarda ilgi ve sevgi bekliyor.
  • evde yokken pek dağıttıklarına denk gelmedim. ancak evde olduğun sürece savaş alanı seni bekliyor diyebilirim.

ben de bir tekir sahiplendim. yaklaşık 1.5 yıl gibi bir süredir de benimle, yeri geliyor evin altını üstüne getirdiği oluyor. yerine göre de çok akıllı olabiliyorlar. eğer sabırlı biri olduğunu düşünüyorsan, tekir senin için iyi bir tercih olabilir. alıştığın zaman yanından bile ayrılmak istemeyebilirsin, neredeyse tüm boş vaktini şüphesiz onunla geçirirsin.

ancak olabildiğince anneden bağını koparmış, minik olarak sahiplenmeni öneririm. gerek sana alışması, gerek ev ortamına alışmaları biraz güç olabiliyor. evde sakınmanı gerektiren birçok durum olacak, çok meraklı olduklarından hiç olmadık işler yapabiliyorlar.

kum konusuna da hiç takılma. birkaç günde alışıyorlar ve sana sadece temizlemesi kalıyor, tabii ki bu süreçte sevgiyi de ondan eksik etmemek lazım.

• Bence de kedi sahiplenin .. kesinlikle pişman olmazsınız.
    Benim arkadaşımda var yavru iken almıştı bende onlara sürekli gidiyorum. Yine bir gün gittim evleri kalabalık olduğu için arkadaşımla aynı odada kalmamiz icab etti. Kediyi de yanımıza aldık. Işığı kapattık ben ne zaman arkadaşïmla muhabbet etsem üstüme atlıyor beni yumrukluyor kedi patisiyle vuruyor falan. Çok şeker şeyler bunlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köpeği günlük en az 1 saat yürüyüşe çıkarmayacaksan, haftanın herhangi bir günü bu hayvanı parka, ormana falan geziye götürmeyeceksen boşuna sahiplenip de hayvana işkence etme.

• Kedi ne ya.. Nankör olurlar... Bence Kangal al..
    Evide korur...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla apartmanda besliyeceksiniz.Sakın ola almak gibi bir hata yapmayın.Hayvana eziyet edersiniz.Apartmanda köpek bakılmaz.Onların rahatça koşup oynayabilecekleri bir alana ihtiyacı var.Bahçeli bir evin olması lazım.Salacan bahçede istediği gibi oynayacak.Günlük yürüyüş yaptıracaksın.Ancak böyle bir ortamda mutlu olabilirler.Bir hayvanın bakım şartlarını yerine getiremiyorsanız asla sahiplenmeyin.

• Kedi sahiplenmen daha iyi, yemeğini suyunu koy bir kaç kez kuma tuvaletini yapsın bitti gitti eve gelme sonra istersen. Evi dağıtma konusunda 2 kedim var hiç dağıttıklarını görmedim arada bir bişeyler süşüyor tabi de etrafta kırılacak bişeyler yoksa o da önemli değil. Kendi hallerindeler. Gece yatarız beraber iştn gelince de ilgileniyorum mutlu bi hayatımız var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.