Şimdi Ara

Hazırlık okurken...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

LYS-1 beklediğim gibi geçmedi ve de büyük ihtimal istediğim bölüm gelmeyecek.Şimdi benim şöyle bir düşüncem var: Bu sene, istediğim bölümün bulunduğu üniversitede, ingilizce hazırlığı olan, görece daha düşük puanlı bir bölüme gitsem; hazırlık okurken, sınava(ygs-lys) tekrar hazırlansam; istediğim bölüme geçiş yapmam mümkün müdür?Yani hazırlığı başka bir bölümde okuyup, ygs-lys puanıma göre başka bir bölüme geçip, orada hazırlığı okumadan devam etmem mümkün müdür?Ve eğer mümkünse hazırlık okurken sınava tekrar hazırlanmak zorlayıcı olur mu?

Bir sene kaybetmek istemiyorum zira...

• Şimdi olacakları yazıyorum,

tabi baştan söyliyeyim 2 dönem bitirmeden yani birinci sınıfı geçmeden yatay yapılmıyor.
    devam ediyorum şimdi, hazırlığa gideceksin istekli şekilde geçişi yapacağım diye.Mükemmel ortamı görünce arkadaşlar buluşmalar derken ders falan çalışmayackasın.Birinci yıl dersler başlayacak ama labmış rapormuş bana ne şeklinde devam edeceksin.Sınavlara okula gidince çalışacaksın.Sonra zar zor 1.90 ortalama getireceksin.Yatay için (bölüme bağlı) en aşağı 3.60 ortalama gerekecek.Sen alttanları temizleyene kadar son sınıfa geleceksin.

Şimdi ben sana şunu öneriyorum,

yanlış bilmiyorsam seneye okul puanı direk kaldırılıyor.Sen bu yıl gir hazırlığa aynı anda sınava hazırlanmaya devam et, tabi yine salacaksın bu yıla göre ama bir disiplin olur en azından.Çünkü yatay geçiş uzun ve detaylı çalışma gerektirir.

Ya da direk dershaneden devam edersin.

Kendi fikrim, eğer okul puanı mevzusu artık yoksa hazırlığa girer dershaneden de devam ederim.Garanti yerin olur, daha rahat çalışırsın.Tabi puan kaybın falan yoksa, bir daha uyarıyorum burayı.

• zor yol gibi görünüyor bi kere hazırlıkta seni rahat bırakmazlar
    ha ingilizcem iyi diyorsan hazırlık okumadan kpds üds ye falan gir bak üninin hazırlık muafiyeti şartlarına puanın yeterse muaf olursun.
  • @onrBk yok, düşündüğüm yatay geçiş değildi.Hazırlık okurken tekrar ygs-lys hazırlanmak...İkinci girişte okul puanı yarıya düşüyor diye biliyorum ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagribey57 -- 16 Haziran 2012; 16:19:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Şimdi olacakları yazıyorum,

tabi baştan söyliyeyim 2 dönem bitirmeden yani birinci sınıfı geçmeden yatay yapılmıyor.
    devam ediyorum şimdi, hazırlığa gideceksin istekli şekilde geçişi yapacağım diye.Mükemmel ortamı görünce arkadaşlar buluşmalar derken ders falan çalışmayackasın.Birinci yıl dersler başlayacak ama labmış rapormuş bana ne şeklinde devam edeceksin.Sınavlara okula gidince çalışacaksın.Sonra zar zor 1.90 ortalama getireceksin.Yatay için (bölüme bağlı) en aşağı 3.60 ortalama gerekecek.Sen alttanları temizleyene kadar son sınıfa geleceksin.

Şimdi ben sana şunu öneriyorum,

yanlış bilmiyorsam seneye okul puanı direk kaldırılıyor.Sen bu yıl gir hazırlığa aynı anda sınava hazırlanmaya devam et, tabi yine salacaksın bu yıla göre ama bir disiplin olur en azından.Çünkü yatay geçiş uzun ve detaylı çalışma gerektirir.

Ya da direk dershaneden devam edersin.

Kendi fikrim, eğer okul puanı mevzusu artık yoksa hazırlığa girer dershaneden de devam ederim.Garanti yerin olur, daha rahat çalışırsın.Tabi puan kaybın falan yoksa, bir daha uyarıyorum burayı.

OKul puanı neden kaldırılsın?

obpye çevrildi ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• seneye okul puanı kalkacaksa herhangi bir bölüme yerleşmemizin hiç bir dezavantajı kalmıyor mu? yani yerleştim diye herhangi bir yerden puanım düşmeyecek mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: masteropxxx

seneye okul puanı kalkacaksa herhangi bir bölüme yerleşmemizin hiç bir dezavantajı kalmıyor mu? yani yerleştim diye herhangi bir yerden puanım düşmeyecek mi ?

Seneye okul puanı neden kalksın?Nerde yazìyor bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hacettepe hazırlık nasıl??
    geçen yıl açıldı
    YTÜ Hazırlık Nasıl?
    8 yıl önce açıldı
    Hazırlık Okumak Gereksiz Mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hazırlıgın bolumu olmaz zaten diyelimki seneye itüye girdin hazı okudun ve gectin aynı zamnda da lys ye girdin istedigin bolumu yıne ıtude kazandın hazırlgı basarılı bitirdgin için direk bolume gecersn hazırlk konusnda problem olmaz ama peki sen bu sene kazanamadgn bolumu seneye okul puanınn da yarısı kesilerek kazanabilecegıne ınanıyomusun ? iyi bı yol degil bence bu iyi düşün
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masteropxxx -- 16 Haziran 2012; 16:24:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan2110

hazırlıgın bolumu olmaz zaten diyelimki seneye itüye girdin hazı okudun ve gectin aynı zamnda da lys ye girdin istedigin bolumu yıne ıtude kazandın hazırlgı basarılı bitirdgin için direk bolume gecersn hazırlk konusnda problem olmaz ama peki sen bu sene kazanamadgn bolumu seneye okul puanınn da yarısı kesilerek kazanabilecegıne ınanıyomusun ? iyi bı yol degil bence bu iyi düşün

Hazırlık o kadar zorlayıcı olmaz diye düşünüyordum ama...
  • oyle olmuyor işte hadi diyelim hazırlıgı bi şekilde gectin cok calısmadan puanın kesilecek ? bu sene 50 gelirse seneye 25 gelecek
  • benim kafam karıştı la..cidden zor olur mu ki?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.