Şimdi Ara

Hazırlık Okuyacaklar Neler Yapabilir? [TAVSİYELER]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
55
Favori
2.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tercihleri yaptık sonuçları bekliyoruz artık. İngilizce bölüm seçenler veya bölümü %30 ingilizce olan arkadaşlar okullar başlayana kadar neler yapmayı planlıyor?
    Benim ortanın biraz daha üstü bir ingilizcem vardı ama çalışmadığım ve konuşmadığım için paslandım ve unuttum.
    Ben Raymond Murphy'nin Grammer In Use serisinden çalışacağım. Orjinali 100 lirayı bulurken bazı kitapçılarda 25-70 lira arası bulabilirsiniz. Ya da biraz ararsanız internette pdfleri mevcut. Elmentary kırmızı kitap, intermediate lacivert, advanced seviyesi ise yeşil kitaptır. Grammer anlamında gelişmek için en iyi kitaplardır. Matematiğin karekök lys'si gibi
    Herkes ingilizce adına yapacaklarını ve kullandığı kaynakları eklerse yararlı bir konu olur diye düşünüyorum.

Edit: Arkadaşlar proficiency gibi sınavları vermek için grammer ve kelime bilginizin çok iyi olması lazım. Kitaplardan yararlanarak bu konuda ustalaşabilirsiniz ama bu demek değil ki akıcı ingilizce konuşabilirim. Eğer akademik anlamda ingilizce istemiyorsanız -ki üniversiteler akademik ister- dinleme ve konuşma pratiklerini yoğunlaştırın. Ancak üniversitede ing eğitim alacağım ben hayatımın geri kalanında ingilizce konuşmak istiyorum diyorsanız ilk gereken sağlam grammer. Şu örneği vereyim. Mizahi olarak ele alırsak ''sen istiyor duj verecek 100 lira daha?'' cümlesini herkes anlıyor. Ama doğru bir öğe yerleşimi yok. Çat pat konuşayım derdimi anlatayım diyen pratik yapsın kelime öğrensin direk. Grammer altyapınızı yaptıktan sonra çoğu üniversitenin proficiency sınavını geçersiniz zaten. İngilizceyi bugüne kadar öğrenemedim şimdi de öğrenemem demeyin. Dünyada milyarlarca insan öğrendi bu dili ve kimse anasının karnından ingilizce konuşarak çıkmadı? Önce kendi ön yargınızı yenin. Kolay gelsin.

Okuma » dinleme » konuşma » yazma

Grammer In Use Pdfler

Bu sitede filmlerden ve dizilerden kesitler var.

Özkan Çelen Hoca 1. seviyeden 6. seviyeye kendinize göre seçebileceğiniz şekilde ingilizce dersleri yüklüyor. Çok iyi bir anlatımı var.

Cengiz Hoca yine ücretsiz bir şekilde ingilizce videolar sunuyor.

Bu site ingilizce anlatım sunuyor. Dinlemek istediğiniz konuları ve öğretmenleri seçme özgürlüğüne sahipsiniz. Hepsinin diksiyonu oldukça akıcı. Kulak aşinalığı kazanmak için birebir ancak 0'dan başlayanlar için tavsiye edilmez.

Betty Azar'ın kitaplarının pdflerini de çok rahat bulabilirsiniz internette. Grammer için güzel. Orta seviye ingilizce siyah renkli kitap, bir üst seviye ise mavidir. Resmi sitesini de verelim..

Dinleyerek öğrenenler için bbc kaynaklı bu site oldukça yararlı olur. 6 dakikalık minik öyküler ya da konuşmalar yer alıyor. Ayrıca telefonunuza podcast indirerek yine 40 dakikalık çeşitli konularda sesler dinleyebilirsiniz.

Okuyarak öğrenenler için Reader At Work serisi başucu kitabıdır bence. Orjinal satın alma linkini ve pdf linkini ekliyorum. Pdf kullananlar kitabın cevaplarına internetten rahatça ulaşabilir.

Bu ve bunun gibi interaktif online siteler de var. Birçok dili içinde bulabilirsiniz.

Daylight Eğitim Seti youtube üzerinden kolayca bulabileceğiniz bir eğitim setidir.

Bu site de interaktif bir online öğrenme platformu. Güzel seçenekler var.

Seviyenize göre dinleyebileceğiniz hikayeler mevcut ayrıca belki bilmiyor olabilirsiniz diye hikayede geçen kelimeleri derlemişler.

Mutlaka bakın. dediğim bir site. Diyaloglar var, seviyenizi seçebilirsiniz. Ayrıca telaffuz ve dinleme alıştırmaları çok iyi.

*** Bu sitede konuları seçip dinleme yapabilirsiniz. Metin yazılı olarak da verilmiş. Metinde geçen deyim, zor kelimeler vb. hem açıklaması hem de başka bir örnek cümleyle anlatılmış. Okuduğunuz/dinlediğiniz metinle alakalı küçük quizler de yer alıyor

Çoğu arkadaş dizi/film olayını soruyor. Başlangıç olarak yabancı dizileri türkçe altyazıyla izleyin. Ama belli bir süre sadece. Çünkü daha sonraları konuşulanları bile dinlemeden direk okumaya başlıyorsunuz. Sevdiğiniz bir diziyi tekrar izleyecekseniz bu sefer ingilizce altyazı ile izleyin. Filmlerin kelimeleri ağır olabiliyor. Başlangıç olarak çizgi filmlere yönelebilirsiniz. Daha basit kelimeler var. Anlamanız ve konuşmanız gelişebilir. Biraz araştırmadan sonra başlangıç için uygun film, çizgi film, dizileri de ekleyeceğim.

Hikaye çevirileri var. Türkçe-ingilizce kelime kelime çeviriyor.

Haber okumak isteyenler için seviyelere göre haberler mevcut.

İngilizce seviyelerine göre kullanmanız gereken kitapları ve bulabildiklerimin pdf linklerini editleyeceğim.

Kitap, site vb. zamanla güncellenecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexatasoy -- 8 Ağustos 2016; 15:45:16 >

• alexatasoy A kullanıcısına yanıt
    Yukarı. Herkes faydalansın.
    Buraya da bi bak derim. Çok faydalı bir platform kurmuşlar. lingualeo.com
  • hocam benim ing sıfır gramer falan bilmem zaten hiçte sevmem arada voscreen açıyorum orda takılıyorum faydası olur mu
  • Poljac kullanıcısına yanıt
    Konuşma telaffuz ve kelime bilgisinde yardımcı olur. Ama üniv. hazırlık döneminde yoğun bir grammer ve ödev çalışması seni bekleyecek. Bence yavaş yavaş bir altyapı oluştur sıkıntı çekmemek için.
  • Elizabeth Woolridge Grant kullanıcısına yanıt
    ekledim hocam
  • Interpals diye bir site var, yabancilarla konusabilirsin zamaninda gelistirmisti bende unuttum simdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gambling kullanıcısına yanıt
    Hocam orayı eklemeyeyim kız arkadaşlar ciddi sorunlarla karşılaşmıştı zamanında çünkü durduk yere vesile olmayalım belli olmaz bu işler
    Can yakabilir doğru

up
  • Yararlı. Çok sağ olun hocam

• Sağolun hocam hazırlık okumucam ama ingilizcede kendi kendimi geliştirmeyi düşünüyorum bunlar işime yarayabilir, yararlı konu

• gençler ilk sene hazırlık okuyacağım ama gideceğim yerin eğitimi türkçe bir dezavantajı olur mu ?
  • hocam bence hazırlık dönemini çok iyi değerlendir. kapabildiğini kap. eğer mühendislikse türkçe bölümde bile mühendislikler genelde %30 ingilizce eğitim verir, onu iyice araştır. bölümün tamamen türkçeyse arada ingilizce alıştırmaları yapmanı tavsiye ederim. çünkü ingilizce artık herkese lazım. ve cem yılmazın deyimiyle herkes ingilizce biliyor(!). iş hayatına atıldığında 2. 3. yabancı dili arayacaklar belki de. kendi bölümünde alakalı terimsel ingilizcede zayıf kalabilirsin belki ama hazırlık döneminde ingilizceni iyi geliştirirsen okurken akademik olarak kendi kendini yetiştirebilirisn
  • bölümüm psikoloji ki psikoloji gibi bir dalda gerçekten dile önem veriyorlar zaten kesinlikle fransızca öğrenicem fakat yanına başka hangi dili koyabilirim bilmiyorum ama kesinlikle hazırlık okuyacağım
  • favorilere aldım konuyu. Teşekkürler hocam
  • Faydalı konu, %90 ingilizce okuyacağım gibi gözüküyor

• 4 sene ingilizce olsun okunur hocanız iyi olduktan sonra

• Zamanlar ve cumle ogeleri bilinse akici konusabilirsiniz.O kadar cok gramer bilmeye gerek yok.Ama yanlis anlasilmasin gramere gerek yok demiyorum

• Faydali konu, takip

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.