Şimdi Ara

Hazırlıkta Ders Anlamında Yapılabilecek Şeyler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
3
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngilizce göreceğiz ama yanında da neler yapılabilir diye merak ediyorum, mesela merak ettiğim python (ve devamında sql) kurslarına devam etmeyi düşünüyorum, bir de mesela 1. sınıfların matematik kitaplarını bulup her gün az biraz bakarsam hem vocabulary geliştiririm hem de matematik bilgimi taze tutarım diye düşünüyorum (çünkü 1 yıl bakmazsam unuturum gibi görünüyor). Hazırlık okuyanlar bu konu hakkında ne düşünüyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabi ilk yıl üniversiteyi tanıma, şehri keşfetme, spor, oyun gibi şeyler de var benim merak ettiklerim daha çok akademik anlamda

• 1. sınıf derslerinde kullanılan kitapları bulup kütüphaneden ödünç aldıktan sonra onlar üzerinden derse çalışabilirsin.
    Kitaba göre değişebilir ama genelde konu anlatım kısımları güzel oluyor. Sırf orayı okuyarak dahi baya bir şey öğrenirsin.

1. sınıf dersleri adına yardımcı olur.

• boşver dersi PARTİLE

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muhtemelen hiçbirini yapmayacaksın. En gerçekçi hedef İngilizce için okul yokmuş gibi kendi müfredatınla çalışman olur, 1. sınıfa geçtiğinde problemin kalmamış olsun.

Sonra SQL Python falan hepsinin içinden geçersin zaten aceleye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 26 Ağustos 2022; 9:26:51 >
  • Infinitum kullanıcısına yanıt

Kendim ingilizcede yine geliştirmeye bakarım ama matematik fizik falan da bakmak istiyorum çünkü şu an bile ayt konularını hatırlıyor muyum diye ara ara sorguluyorum. Python-SQL de boş zamanlarda hobi olarak öğrenmek için (hem yazılım alanında da ingilizce kelimelere hakim olurum diye). Öbür türlü çok boş kalmak bana yaramıyor. Eğer hazırlık da zor gelirse tabi yazılım dillerini arka plana koyarım.

• hangi üniversiteyi kazandınız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hacettepe bilgisayar

• Cambly gibi platformlarda konuşma pratiği yapma

Spor

Kulüp aktiviteleri

Bulunduğun şehri gezme

Kariyer planı yapma bu plana yönelik bölümünle ilgili alanlarla ilgili ufaktan çalışmalar yapmaya başlayabilirsin

ÇAP/YAP, Erasmus, yatay geçiş gibi konularda önceden bilgi sahibi olma

• up

• AYT konularını matematik fiziği boşver halledersin. ilk yıl çok zor bir dersiniz varsa insanların kaldığı veya zar zor geçtiği ona çalış onu DC yerine AA verdiğinde çok fark eder ortalaman diğerlerine göre. Diğerlerini ortalama verirsin zaten sınav yaklaşırken çalışsan. Kimse yks çalışır gibi çalışmıyor ünide korkmana çok gerek yok. Ben de hazırlıktayken yetersiz hissediyordum çalışayım demiştim çalışmadım kötü hissediyordum herkes yazılımı matematiği parçaladı diye bölüme bi geçtim %90'ı daha hello world yazdırmayı bilmiyor hazırlık okumalarına rağmen. Hazırlıkta 1 ay çalışmıştım yazılım harvard cs50 eğitimini bitirmiştim sadece o bile bölümdekilerin en iyilerinden olmama sebep oldu derslere girmeden sınavlara çalışmadan AA verdim yazılım sınavlarını. Beklediğin gibi herkes çalışmış parçalamış olmayacak yani. %10'luk bir kesim öyle olacak. Çok istiyorsan zor derslere ara ara bak haftada birkaç saat çalış birkaç saat de python bak proje yapmaya uğraş elin alışsın kod yazmaya ve temellerine. İlk seneki temel yazılım derslerinde çok rahat olursun.

• SnowyOwl kullanıcısına yanıt

Ben diğerleri için değil de ortalamamı yüksek tutmak istediğimden kafamda bir şeyler planlıyorum, mesela şu an bile bazı ayt detaylarını unutmuş olabilirim 1 yıl daha geçerse muhtemelen hatırlamak uzun sürebilir. Bir de üniden çıkınca hocalar arasında bilinmek en azından referans alabilecek duruma gelmek istiyorum bu da sanırım biraz ortalamaya bakıyor. Yazılım kısmı ise tamamen hobi amaçlı en üst kurdan başlayacaksam haftada 20 saat göreceğiz geri kalan boş geçmesin diye. Tavsiye için teşekkürler bu arada

• inan bana bu yazdığını 1'e geçip son 2 gün çalıştığın sınavları BB, BA ile geçe geçe 3.5 ortalama yaptıktan sonra okuduğunda güleceksin. son hafta çalışarak AA veriliyor çünkü ilk seneki temel mühendislik dersleri. zor değiller, düzenli çalışmana özellikle de önceki seneden hazırlıktan düzenli çalışmaya başlamana asla gerek yok. zaten 110+ tyt 70+ ayt ile girmişsin bölüme matematik fizik temelin iyi fullemişsindir veya fulle yakın yapmışsındır. 1 hafta boyunca mat1 çalışıp mat1'i parçalayamamana imkan yok. fizik de öyle. fizik2 zor olabilir belki hacettepeyi bilmiyorum ama ytüde kalan çok oluyor. onu yüksek vermek istiyorsan 2-3 hafta çalışırsın.

ben ytü bilgisayar okuyorum çan diğer mühendisliklerle ortak olduğu için düşük puanlı mühendislikler çanı düşürdüğü için son gün bile çalışmadan, derse gelmeden, notun pdf'ini açmadan AA verdim fizik1'i mesela. hacettepede çan yoksa veya sadece sizin bölümse bile 1-2 hafta çalışarak yüksek verirsin diye düşünüyorum. mat1 fizik1'i 1-2'şer hafta çalışarak yalayıp yutamayan adam zaten tyt mat 37 ayt mat 39 ayt fizik 13 yapıp giremezdi bölüme. boşver gez dolaş 1 yıllık yoğun yks çalışmasının acısını çıkar hazırlıkta. çok istiyorsan da 2. dönem ve yazın bakarsın (ki o bile gereksiz bence 1. sınıfın başında sınavlara kadar olan 2 aylık zaman varken)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnowyOwl -- 3 Eylül 2022; 19:12:30 >

• SnowyOwl kullanıcısına yanıt

Tyt mat ile ayt matın netlerini değiştirirsek doğru tahmin ettiniz (ayt dikkatsizliklere gitti maalesef).

Hazırlık konusunu ise sanırım ilk ayları ingilizce üzerine yoğunlaşmada kullanırım. 2. dönem çok boş vaktim kalırsa aklımda kalmasın diye bakarım.

İlk yıl ise neler olur bilmiyorum ama son hafta çalışma olayının ne kadar faydasız olduğunu 9'da yaşadım. Lise başında duyduğum şeylerden biraz abartılı olarak çok önceden çalışmaya başlamıştım son hafta çalışmaya göre baya faydasını gördüm (belki de hacettepe bilgisayarı kazanmamın bir olayı da buydu). Üniversitede de günü gününe çalışmaya devam etmek istiyorum ama hazırlık dersler ağır değilse biraz erken olabilir

• günü gününe çalışmak çok iyi bir şey tabii ki o alışkanlığa sahipsen kaybetme mat fizik falan olmasa bile yazılım çalışırsın birçok kişi ilk 2 sene sadece if else for while ile dersleri geçip alanına son 2 yıl odaklanırken sen 4 sene odağını vermiş bir yazılımcı olursun ilk senelerden itibaren github doldurursun aşırı fark eder. zaten sadece ilk sene için dedim düzenli çalışmaya gerek yok diye. sonraki seneler dersler çok zorlaşıyor. düzenli çalışmadan yüksek vermeyi bırak geçilmez bile dersler. bizim bölümde öyle, sizinki de benzerdir büyük ihtimalle. o yüzden düzenli çalışma alışkanlığına sahipsen ekstra efor plan isteyip yormuyorsa ilk sene de düzenli çalışmak iyi olur hem yüksek ortalama yaparsın güzel bir ülkeye erasmusa da gidersin ingilizcen orada da çok gelişir.

• Muafiyeti geçemeyince gelen up, btk akademiden Excel vs bakmayı düşünüyorum hem sertifika da veriyormuş, ingilizce ana şart zaten belki camply kullanırım, onun dışında üniversitede bazı kurslar hakkında bilgi alırım böyle böyle ilerlemeyi düşünüyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.