Şimdi Ara

HD3870 Ekran Kartımı TOSHIBA LCD TV'me bağlayamıyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Zamanında dünyanın parasını vererek "Sapphire 512 MB HD3870 GDDR4 (Single Fan)" ekran kartı aldım. Geçenlerde evdeki Full HD LCD TV'ye (Toshiba Regza) Bağlayıp Bluray film izlemek istedim. Yalnız bağlantıyı bir çok şey deneme rağmen ilk başta hiç yapamadım. Bağlantıyı iki ucu HDMI kablo ve HDMI -> DVI adaptörü ile yaptım. Bir türlü görüntü alamadıktan sonra gidip HDMI - DVI kablo aldım ve bu seferde ekrana görüntü geldi ama bir türlü çözünürlüğü 1980*1080p ye çekemedim. 800*600p den yukarı bir türlü çıkmadı çözünürlük. Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim. Lütfen biri sorunuma bir çözüm bulsun.

• VGA kablosu ile denediniz mi? TV destekliyorsa tabiki.
  • görüntüyü sadece LCD ekrana veriyorsun değilmi, yani bilgisayar monitörü ile görüntü almak istiyorsan desteklemeye bilir,
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

VGA kablosu ile denediniz mi? TV destekliyorsa tabiki.

VGA kablosu Full HD çözünürlüğü desteklemez,,

Win7 kullanıyorsanız başlat tuşu ile P tuşuna basın gerekli ayarlamaları yapmayı deneyin,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

VGA kablosu ile denediniz mi? TV destekliyorsa tabiki.

VGA kablosu ile LCD TV'ye bağlantı yapınca bir problem yok gayet güzel çalışıyor. En son 1280*1024 çözünürlükte dahi çalıştırabiliyorum. Ama HDMI kablo ile bağlıyınca 800*600dpi dan yukarı çıkmıyor çözünürlük. Ben 1920*1080 çözünürlükte FULL HD film izlemek istiyorum. Sapphire'in siteden ati catalyst'in en son sürümünüde indirdim bütün ayarları kurcalayıp denememe rağmen bir türlü sonuç alamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahrenhayt46

görüntüyü sadece LCD ekrana veriyorsun değilmi, yani bilgisayar monitörü ile görüntü almak istiyorsan desteklemeye bilir,

Toshibe Regza 42'inç FULL HD TV'ye bağlamaya çalışıyorum. Arkadaşımın kasasını getirip taktığımda direk hiç bir ayarlama gerektirmeden açılıyor istediğim çözünürlüğüde ayarlayabiliyorum. Onda HD4760 chipsetli bir ekran kartı var. Bilgisayarı topladığım zaman bende o ekran kartından alıcaktım ama GDDR4 teknolojisi var diye HD3870'i tercih ettim. Şimdi kafamı duvarlara vuruyorum.
  • quote:

VGA kablosu Full HD çözünürlüğü desteklemez,,

Win7 kullanıyorsanız başlat tuşu ile P tuşuna basın gerekli ayarlamaları yapmayı deneyin,,

Windows Vista Home Premium 32Bit kullanıyorum. Catalyst'in 9_12 sürümünü kullanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seg 82 ekran hd ready lcd tv
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HD4760 da HDMI çıkışı var yanılmıyorsam ve bağlayınca direckt olarak TVyi algılıyor,,
    sen DVI çıkışını HDMI a çevirip bağlantı kuruyorsun sanırım HD3870 de HDMI çıkışı yok adaptörle bunu yapıyorsun, olmayınca da bir ucu DVI öteki ucu HDMI kablo alıp denedin,, şimdi o aldığın kabloyu ve dönüştürücüleri arkadaşının kasasında denermisin,
  • Arkadaşın kartındada yok HDMI girişi ondada dönüştürücü kullanıyorum. Ama onda direk bilgisayar başladığında görüntü gelirken bende windows başladıktan sonra geliyor. Gelmesine rağmende çözünürlüğü değiştiremiyorum. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: latencytr

Arkadaşın kartındada yok HDMI girişi ondada dönüştürücü kullanıyorum. Ama onda direk bilgisayar başladığında görüntü gelirken bende windows başladıktan sonra geliyor. Gelmesine rağmende çözünürlüğü değiştiremiyorum. :(

monitörün bağlıyken çözünürlük ve Hertz ayarlarını düşür ayarları kaydet bilgisayarı kapat LCD ekranı bağla ve çalıştırmayı bi dene,
  • ATI Catalsty ye girdiğinde televizyonu görebiliyormusun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrenhayt46 -- 28 Ocak 2010; 17:45:22 >
  • Cmos ayarlarını nasıl yaparım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: latencytr

Cmos ayarlarını nasıl yaparım?

bazı bioslarda var seninki bence yazılımsal bi sorun ati catalsty de televizyonunu görebiliyor musun önce buna bak,,
    cmos ayarları ise bios ekranına girerek yaparsın ama önce ati den televizyonunu görüyor mu ona bak,,
  • quote:

ATI Catalsty ye girdiğinde televizyonu görebiliyormusun?

evet toshiba tv diye yazıyor.
  • yazılımsal bi sorun yok, artı kablolarında sağlam diğer kasada denemişsin,, ekran kartın HD yayını desteklemiyormu, desteklediğinden emin misin??
    iki DVI çıkışı varsa ekran kartında ikisinide denedin mi?

az önce baktım destekliyormuş,,

Each supports 18-, 24-, and 30-bit digital displays at all resolutions up to 1920x1200 (single-link DVI) or 2560x1600 (dual-link DVI)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrenhayt46 -- 28 Ocak 2010; 19:10:29 >
  • quote:

yazılımsal bi sorun yok, artı kablolarında sağlam diğer kasada denemişsin,, ekran kartın HD yayını desteklemiyormu, desteklediğinden emin misin??
    iki DVI çıkışı varsa ekran kartında ikisinide denedin mi?

ikisinide denedim goruntu alıyorum zaten ama 800*600dpi de , 1920*1080p 24,25hz de denememe ragmen hatta butun hertzlerde bir sonuc alamadım. RGB baglantı yaptıgımda çözünürlüğü 1360*1024'e kadar çıkartabiliyorum LCDTV de ama bir türlü HDMI kablo ile bağlantı yapınca çözünürlüğü yükseltemiyorum.
  • sadece LCD tv yi bağladığından görüntü gelince hem windows tan hemde ati catalsty'den çözünürlüğü değiştirmeyi denedin mi, ekran kartı ile tv arasında ki uyumsuzluktan olabilir, ama catalsty'de de tv görünüyor??

şunu da belirteyim ekran kartının üzerinde harici bir güç girişi varsa ve tekılmamışsa yüksek çözünürlüğe çıkmaya bilir?? buna da bi bak istersen,,

şuan başka bişey gelmiyor aklıma
    kolay gelsin,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrenhayt46 -- 28 Ocak 2010; 19:20:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.