Yaklaşık iki buçuk senedir sorunsuz bir şekilde Gigabyte Radeon HD3870 kullanıyorum. Geçen ay Starcraft 2 oynarken görüntü birdenbire dondu ve ardından ses takıldı. Düzelir diye birazcık bekledim ama mavi ekran verdikten sonra bilgisayar kapandı. Tekrar açmaya çalıştığımda post ve bios ekranı da dahil olmak üzere görüntüde deformasyonlar (olmaması gereken renkler, içiçe girmiş karakterler vs) olduğunu gördüm. zaten windows zar zor açılsa bile yine mavi ekran verip kapanıyordu. Problemin kaynağını tespit etmek için parçaları kontrol ederken, sorunun arkadaşımın 8600 GTsini taktıktan sonra, benim ekran kartımda olduğunu anladım. Kartın garanti belgesine baktım ve bitmesine daha hala 5 ay vardı. Hemen Vatan Bilgisayar'a götürdüm ve teknik servis'e teslim ettim.
Herneyse, araya bayram falan girdiği için biraz uzun sürdü sanırım işlem yapmaları. Bugün sıfır bir HD3870 teslim aldım. Kartı bilgisayara düzgünce taktım, önceki driverları temizledim, en güncel driverları kurdum. Hiç bir sorun yoktu ve Fallout New Vegas oynamaya başladım. yaklaşık 10 dakika sonra ilk kartımda başıma gelen şey geldi ve oyun takıldı. mavi ekran vermedi ama restart attığımda yine görüntüde deformasyonlar olduğunu farkettim. driverları silip baştan yükledim, windows açılsa da deformasyon gitmiyor ve gpu'ya en küçük bir yükte driverlar yeniden başlıyor.
sorunun ne olduğunu hiç bir şekilde anlayamadım, lütfen yardımcı olun! iki tane de screenshot koyuyorum deformasyonu görebilmeniz için. şimdiden teşekkürler.
Windows 7 32 bit ultimate kullanıyorum.
sıfır olarak gönderdiklerine eminmisin ? o zaman bu yeni yolladıkları kart da arızalı, yada anakartın pc-ı ex slotu arızalı, birde bu kartı arkadaşınızın bilgisayarında deneseniz daha olumlu bir cevap alırsınız kendinize aklıma gelenler bunlar.
kutusunda değildi kart ama ben de zaten kutusunda teslim etmediğim için öyle verdiklerini düşündüm. kart sıfırmış gibi görünüyor ama tabii olmama ihtimali de var, bilmemin de pek imkanı yok.
pci-ex slotu konusunda ise, sorunsuz bir şekilde 8600 gt'yi kullanıyordum ama dediğiniz gibi bir deneyeyim başka bir bilgisayarda.
bu durumda büyük olasılıkla size gönderilen kart yeni kart değil, keşke garantiye vermeden önce kartın seri nosunu alıp vermiş olsaydınız en azından akılda soru işareti kalmazdı.. tekrar servis ile irtibata geçmenizde fayda var, artık bu zamanda hiç bir teknik servise güven kalmadı..