Şimdi Ara

HD5830 aşırı ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HD5830 kartına sahibim format sonrası boşta kaç derecede çalışıyor diye bakayım dedim 58 derece gördüm. Driverlar güncel, kasa ise pek gösterişli değil ama içinde 4 adet 120 mm fan var. 2 tane 6 pinli kablo da takılı. Oyun açmaya tırsmış durumdayım bu ısınmanın sebebi ne olabilir?

Windows xp sp3
    4 gb ram
    amd phenom II x4 955
    4 adet 120mm fan
    600 watt psu
    creative x-fi titanium
    anakart asus aklımda değil modeli

• oda sıcaklığı kaç derece?
  • 58 derece normal masaüstünde...oyundada 85e kadar yolu var
  • hocam ses kartın ekran kartının hemen altındaysa hava akımını engelliyordur.Sıcaklıklar boşta biraz fazla.
  • yaz aylarında çok normal bir sıcaklık. bilgisayar reset atarsa, vpu recovery sorunu verirse problem vardır diyebiliriz. eğer sıcaklığı düşürmek istersen ati ccc açıp, otomatik fan ayarını manuel %80 e getir. baya bi düşecektir sıcaklık. ben fan hızı için riva tuner programını kullanıyorum, gereksiz ses yapmıyor, oyuna girince %100 çalışıyor fanlar
  • Normal bu sıcaklıklar.
  • HD5830 olarak hangi markanın ürünü var ?

Kasa fanlarının konumları nelerdir ?

Kasanın olduğu taraf güney cephe ise havaalrda da artan sıcaklıklar da buna en büyük etken oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rx 580 ısınma ve fan sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • boşta 40-45 arası olması gerekir 58 çok fazla..
  • Boşta iken ve 4 adet fan ile desteklenirken, maalesef olması gerekenden yüksek değerler. Peki daha önce ki ısı değerleriniz nasıldı. Örneğin birkaç gün önce bakma imkanınız oldu mu?
  • 2 günce önce hd4670 vardı tek kasa fanı ile boşta 35 derece de çalışıyordu. Oda sıcaklığı yaz ayı için normal klima falan yok ama bunaltıcı bir sıcaklık da yok

kasa bu

http://www.thermaltake.com/db/Editor/Assets/v3_vl8000_airflow.jpg

bütün fan girişlerinde 120mm fanlar mevcut :D ekran kartının dışındaki bölme serin cpu sıcaklığı 32-35 derece
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmaniac

2 günce önce hd4670 vardı tek kasa fanı ile boşta 35 derece de çalışıyordu. Oda sıcaklığı yaz ayı için normal klima falan yok ama bunaltıcı bir sıcaklık da yok

kasa bu

http://www.thermaltake.com/db/Editor/Assets/v3_vl8000_airflow.jpg

bütün fan girişlerinde 120mm fanlar mevcut :D ekran kartının dışındaki bölme serin cpu sıcaklığı 32-35 derece

fazla oyun oynuyorsun ondan oluyor bunlar ayşecik

• En kötü ihtimalle termal macunu değiştirirsiniz.
  • ilker insanı oyun oynayamadım ki daha boştayken 58 gösteren attack of the hot chicks oynarken ne gösterir

termal macunu birisi daha dedi de yahu daha yeni aldım kartı ilkkez kullanıyorum acep kendi termal macunu mu kıvama geliyor ^^
  • quote:

ilker insanı oyun oynayamadım ki daha boştayken 58 gösteren attack of the hot chicks oynarken ne gösterir

termal macunu birisi daha dedi de yahu daha yeni aldım kartı ilkkez kullanıyorum acep kendi termal macunu mu kıvama geliyor ^^

kartın altında fiziksel bir engel yoksa, macunu sakız kıvamına gelmediyse, firefox/ie9/chrome/opera gibi browserlarda gpu acceleration'ı kapatmadıysan, youtube'da komik video izledikten sonra bakmadıysan sıcaklığa normal değil..50 felan neyse normal sayılır da 60 olmuş diyorsun nerdeyse.. şu kartın tam modeli resmi felan nedir blower tipli fanı varsa belki toz kaplamıştır.. bir de oyun esnasında kaç derece oluyor bu meret ? msi afterburner gibi bir programla oyun içindeki sıcaklığı takip et.. 90 dereceye kadar gideri var rahat ol brossdfş4

• Bende bu kartın sapphire dual dvi olan versiyonunu kullanıyorum ama sıcaklıklardan memnunum boşta bu sıcaklarda 50 dereceyi geçmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man From Atlantis

kartın altında fiziksel bir engel yoksa, macunu sakız kıvamına gelmediyse, firefox/ie9/chrome/opera gibi browserlarda gpu acceleration'ı kapatmadıysan, youtube'da komik video izledikten sonra bakmadıysan sıcaklığa normal değil..50 felan neyse normal sayılır da 60 olmuş diyorsun nerdeyse.. şu kartın tam modeli resmi felan nedir blower tipli fanı varsa belki toz kaplamıştır.. bir de oyun esnasında kaç derece oluyor bu meret ? msi afterburner gibi bir programla oyun içindeki sıcaklığı takip et.. 90 dereceye kadar gideri var rahat ol brossdfş4

yok yahu kartı yeni aldım yeni format attım herşey tıkır tıkır hemide hayvani soğutması vardı

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-11169-06-20r-hd5830-xtreme-gddr5-1gb-256bit-ati-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=54138

aha bu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Man From Atlantis

yok yahu kartı yeni aldım yeni format attım herşey tıkır tıkır hemide hayvani soğutması vardı

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-11169-06-20r-hd5830-xtreme-gddr5-1gb-256bit-ati-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=54138

aha bu

hayırlı olsun kart o zamanasd
    neyse kartın soğutması, kasan güzel, fan düzenin iyi, işlemci sıcaklığında normal ki kasa içinde işlerin yerinde gittiğini gösteriyor.. bana halen kartı arkaplanda birşeyler kullanabilir gibi geliyor.. 2d hızlarına düştüğüne eminsin dimi? 150mhz felan olmalı atilerde.. ayrıca bazen karta gereğinden fazla macun sürülmesinden de bu sorunlar oalbiliyor.. gereğinden az macun nasıl sıcaklığıa ters etti yapıyorsa fazlası da benzer etkiyi gösterebiliyor.. macunu kendin sürsen bu sefer de kartın garantisini yakabilirsin.. oyun sıcaklıkları normalsa garantiyle sonuç alabileceğini sanmıyorum.. senin şu efsane laptop olayına döndürebilirler vatan garanti konusunda da biraz sorunlu.. gerçi aldığın mağazaya göre de değişebiir durum..
    şuan kaç derece merak ettim bak

http://img101.imageshack.us/img101/9994/capturehu.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 5 Ağustos 2011; 22:14:08 >

• an itibari ile

HD5830 aşırı ısınma
  • quote:

an itibari ile

o kadar uğraştırdın bizi
    hadi güle güle kullan kartını gözüm görmesin buralardaghdf45
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.