Şimdi Ara

HDD'den cık diye ses geliyor. (ses kaydı mevcut)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
9.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop'da SSD + HDD olarak kullanıyorum ve bazen "cık" diye tek atışlı ses geliyor.

HDD yuvasında SSD takılı, DVD-RW yuvasında ise HDD.

HDD, WD Blue serisi 2 yıllık. Ne yapmamı önerirsiniz?

Edit: Video baska bir diske ait ama gelen ses birebir ayni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 5 Şubat 2018; 19:2:5 >

• Selamlar,

Ses önemli bir sorunun işareti yada sizin farkettiğiniz ama önemsiz gelmesi gereken bir ses olabilir bunu anlamak için hdtune indirip health sekmesinde sarı yada kırmızı bir ibare varmı bakmalısınız ve yavaş bir test yaparak bad sector var mı? incelemelisiniz.

Kolay Gelsin..
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    Hocam programı kurdum sonuçlar aşağıda. Sorun yok gibi görünüyor. Bana kalırsa hdd ansızın uyku moduna geçiyor. Bunu nasıl engelleyebiliriz?

HDD&amp;#39;den cık diye ses geliyor. (ses kaydı mevcut)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bendede aynı sıkıntı var 2. hdd samsung bazen önemli dosya için girdiğimde kilitleniyor 3 saniye sonra çık sesiyle kendine geliyor bunun nedeni okuma yazma kafası diske sürtüyor bozuluyor yavaş yavaş ileride mavi ekranlar kilitlemeler yaşatır ama gittiği yere kadar kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KralCocuk44 -- 4 Şubat 2018; 23:17:4 >
  • hdd sentinel ile kontrol et.
  • Bu HDD'ler çok hassas diye biliyorum HDD'lerdeki okuma ve yazma görevini gören parça o dönen metal kısmına deymiyormuş ve aralarındaki mesafe saç telinden bilmem ne kadar daha azmış diye duydum düşme, darbe, donanımsal hata veya zamanla aşırı kullanımla bu tarz bir durum oluşmuş olabilir.
    Daha önce hiç Defrag yaptın mı bilmiyorum ama bir dene istersen belki faydası olabilir.https://www.iobit.com/en/iobitsmartdefrag.php bu programı veya herhangi bir defrag programını dene derim.
  • Resimleri inceledim Tarama Hızı bile düşük geldi bana 83.2 MB/s olarak tarama yapmış bana kalırsa HDD yavaş yavaş öbür tarafa gidici gibi geldi sesi de dinledim dediğimi doğrular nitelikte siz hdd içindekileri ( önemli olanları ) yedekleyin gittiği yere kadar kullanın böyle.Hard Disk Sentinel programını kurup açın orada Harddiskiniz gözükecek en sol kısımda sağlık ve sıcaklık diye yazı göreceksiniz bana o dediğim yerim SS'sini atarsanız daha net konuşabiliriz ayrıca HD Tune'deki yaptığınız test gibi bu program ile de bir test edin bütün kutucuklar yeşil olacakmı yada kırmızı sarı renk olacak mı merak ettim.Sonuç olarak HDD artık arıza yapmaya başlamış.Son olarak bu devamlı mı oluyor yoksa HDD'yi ağır kullanmaya başlayınca mı ? Örnek oyun açarken yada dosya kopyalarken vs.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Hdd hızında yada ses de bir sıkıntı yok. Muhtemelen spin yaparkenki ilk sesi duyuyorsunuz. Sessiz bir kasa kullanıyorsanız ince bir ayrıntı. Modeliniz Blue yani 5400 rpm hızlar gayet normal bu modellerde değişik bir teknoloji değişik bir ön bellek kullanılıyor. Enerji kullanımı olarak blue modeller çok daha verimli verimli olmasının sebebi ise spin gerekmediğinde kapatmak. Eğer çok sıkıntıysa güç yönetimiden hdd kapatmayı 0 yapın bu işlem işletim sistemiyle durdurulan hdd sorununu düzeltir yanlız firmware de bu özellik varsa durmayacaktır. Bunu araştırmanız gerekli.

Kolay Gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: erturkcan2

Bu HDD'ler çok hassas diye biliyorum HDD'lerdeki okuma ve yazma görevini gören parça o dönen metal kısmına deymiyormuş ve aralarındaki mesafe saç telinden bilmem ne kadar daha azmış diye duydum düşme, darbe, donanımsal hata veya zamanla aşırı kullanımla bu tarz bir durum oluşmuş olabilir.
    Daha önce hiç Defrag yaptın mı bilmiyorum ama bir dene istersen belki faydası olabilir.https://www.iobit.com/en/iobitsmartdefrag.php bu programı veya herhangi bir defrag programını dene derim.

Defrag olayını hem windows dan hem de farklı farklı programlardan denedim maalesef değişen bir şey olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_3438

Resimleri inceledim Tarama Hızı bile düşük geldi bana 83.2 MB/s olarak tarama yapmış bana kalırsa HDD yavaş yavaş öbür tarafa gidici gibi geldi sesi de dinledim dediğimi doğrular nitelikte siz hdd içindekileri ( önemli olanları ) yedekleyin gittiği yere kadar kullanın böyle.Hard Disk Sentinel programını kurup açın orada Harddiskiniz gözükecek en sol kısımda sağlık ve sıcaklık diye yazı göreceksiniz bana o dediğim yerim SS'sini atarsanız daha net konuşabiliriz ayrıca HD Tune'deki yaptığınız test gibi bu program ile de bir test edin bütün kutucuklar yeşil olacakmı yada kırmızı sarı renk olacak mı merak ettim.Sonuç olarak HDD artık arıza yapmaya başlamış.Son olarak bu devamlı mı oluyor yoksa HDD'yi ağır kullanmaya başlayınca mı ? Örnek oyun açarken yada dosya kopyalarken vs.

Hocam notekbook diski zaten pek fazla hız beklememek lazım.

Hard Disk Sentinel ile tarama yaptım ama kutucuk şeklinde değilde bar şeklinde ilerledi. Umarım doğru yerden taramışımdır.

Sesi diski kullanmadığım zamanlarda oluyor. Kopyalama anında vs. kesinlikle olmuyor. İnternette dolanırken çok oluyor mesela çünkü işletim sistemi ssd üzerinde kurulu olduğundan hdd boşa çıkıyor ve bu sesi çıkarmaya başlıyor 10-15 dakikada bir. Ama periyodik bir ses değil. Uzun süre gelmediği de oluyor yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

Selamlar,

Hdd hızında yada ses de bir sıkıntı yok. Muhtemelen spin yaparkenki ilk sesi duyuyorsunuz. Sessiz bir kasa kullanıyorsanız ince bir ayrıntı. Modeliniz Blue yani 5400 rpm hızlar gayet normal bu modellerde değişik bir teknoloji değişik bir ön bellek kullanılıyor. Enerji kullanımı olarak blue modeller çok daha verimli verimli olmasının sebebi ise spin gerekmediğinde kapatmak. Eğer çok sıkıntıysa güç yönetimiden hdd kapatmayı 0 yapın bu işlem işletim sistemiyle durdurulan hdd sorununu düzeltir yanlız firmware de bu özellik varsa durmayacaktır. Bunu araştırmanız gerekli.

Kolay Gelsin..

Gece sessizliğinde duyuluyor hocam evet sessiz ortam lazım.

Spin dediğiniz olay disk dönmeye başlayınca mı yoksa durunca mı gerçekleşiyor? Benim tahminim bu ses disk uykuya geçerken geliyor çünkü harici disk var bende onu usb'den direkt çekince gelen sesle birebir aynı bu izah etmeye çalıştığım ses.

• Angelica kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Spin çalıştığında döndüğü olay yani diski döndürüyor ki hdd den veri okuyor. Bu dururken ve başlarken bir miktar ses çıkarır. Normaldir. Hd tune bir hata göstermediyse bir sıkıntı yok.

Kolay Gelsin..
  • Programa göre disk sağlam ama o sesi ilk defa duyuyorum bende gece mesela kasa çok sessiz ama hdd den çok ince ses geliyor belki dediğiniz ses olabilir
  • Tesekkurler arkadaslar yardimlariniz icin :)

• Benim 2-3 yıllık notebookum var Casper Nirvana c300 7/24 kullanmadığım halde açık bırakıyorum sebebini bilmiyom hdd artık işlemciden sıcak olmaya başladı hiç formatlamadım Şu HD tune yi indirip taricam diski. toshiba hdd var,bilirsiniz zaten hdd şarj düşmanı o yüzden uykuya geçme süresini 1 dk yaptım PC boştayken çalışıyo duruyo çalışıyo duruyo çok kısa aralıklarla ama çalışırkenki sesi öyle tatlı ki fan sesi gibi ve HL marka CD rom okuyucusu var onun sesi çok iyi yani ninni gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.