Şimdi Ara

HDD biçimlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Laptop takı hdd biçimini desteklemediğinden Format atamıyorum. Daha önce bir programı Boot edip HDD formatını NTFS é çevirmiştim ama şuan bulamıyorum yardımınız için teşekkürler

• Ben sorudan bir şey anlamadım. Biraz daha net ve anlaşılır yazar mısın?
  • Yeni aldığım pc de win 8 var onu silip win7 kurmaya çalışıyorum hdd yi biçimlendirdim yükle dediğim zaman "desteklenmeyen biçim" diye bir hata alıyorum.

daha önce de buna benzer bi sorunum olmuştu Hdd biçimi NTFS yada FAT değil farklı bir formatta yapılmış. bir programla boot yapıp hdd nin biçimini değiştirmiştim ama programın ismini hiç hatrılamıyorum
  • O zmaan tekrar yüklemeye başla, yüklemenin bir yerinde (format attığın bölüm) "bölüm sil" diye bir yer olacak oradan tüm bölümleri silip tekrar oluştur. Eskinin fdisk komutu bir nevi..
  • Bios içinde AHCI modunu kaldırın IDe yapmayı deneyin bi önce. Bios ayarlara müdahale şansı vermiyorsa laptoptaki hdd yi çıkartıp normal bir bilgisayarda ( hdd kutusu ile değil )normal bir şekilde ( satalardan birine )takarak tercihen EaseUs programı ile önce birimi silin sonra ntfs formatlayıp öyle deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi home_sweet_chaos -- 16 Eylül 2014; 21:25:18 >
  • boot edip biçimlendiren prgramı hatırlamıyorum ama şöyle bir yöntem yapabilirsin eğer bios ayarlarında uefi kapalı ise ve halen bu diske yüklenemez diye hata verirse
    hdd yi başka pc ye tak
    http://www.gezginler.net/indir/easeus-partition-master-home-edition.html bu programla tüm diski sil ve laptopa geri tak istediğini yükleyeblrisin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA DİSKE XP KURULUMU
    6 yıl önce açıldı
    Samsung 1TB HDD MBR SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Bitlocker şifreli hdd format
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.