Şimdi Ara

HDD Boot Sector ve Veri Kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

başımdan geçen ve yardımlarınıza ihtiyacım olan bi konudan bahsetmek istedim. 2012de beri kullandığım i5 laptop'um günden güne yavaşlamaya başlmıştı.hatta ilk açılışı ve masaüstüne gelip kendini toparlaması beş on dakikalara çıkmaya başladı. uzun yıllar kullandığım için herhalde bi format felan istemeye başlamıştır diye düşünürken, bilgisayarım yanlışlıkla bi iki kere sert darbe aldı, sehpadan düşürdüm vb. tabi düşerken çalışıyordu makine. bu son olaydan sonra iyice yavaşladı. öyle ki en sonunda ve 'Windows onar' 'Windowsu yeniden başlat'vb. seçeneklerin olduğu mavi bi ekran geldi. bilgisayardan anlayan bi arkadaşıma söyledim ve bilgisayar çökmüş format atılması lazım abi dedi. tamam attıralım dedim. götürdük makineyi bi bilgisayarcıya. adam bi iki gün sonra aradı ve 'abi hard disk boot sectör olmuş. format atıcaz ama içindeki bilgiler silinebilir' dedi. çalışırken darbe alırsa HDD zarar görüyormuş. hard diskin içinde yıllardır çekip sakladığım 65GB kadar fotoğrafım da vardı. kurtarabildiği kadarını kurtarmış ama sadece 1-2GB kurtarabilmiş. tabi gerisi maalesef gitti. formattan sonra yeni sistem kurmuş ama iki gün sonra windows yine çöktü. yine götürdüm aynı yere ve çocuk 'abi hard disk ölmüş yeni bi hard disk almak lazım dedi ve yeni alıp taktık. eski hard diski geri istedim, adamdan aldım şu anda bende.
    Acaba eski hard diskteki bilgileri kurtarmanın bir yolu var mı?
    Bunu yapabilecek olan birileri bana yardımcı olabilir mi?
    Yıllardır sakladığım fotoğraflarım gidince çok üzüldüm :(((( inanın yıkıldım desem yeridir. Eğer yardımcı olur bana bi yol gösterirseniz çok sevinirim.
    şimdiden çok teşekkür ediyorum,
    yardımlarını bekliyorum.
    selamlar saygılar.
    isteyene telefon numaramı felan da verebilirim ordan da bağlantıya geçebiliriz...

• Konuya yeni vakıf oldum peki şu işlemi yapmadan önce neden konu açmazsınız anlamıyorum arkadaş hdd sistem açılış süresi uzamışsa yada onar vb gibi şeyler başladıysa yapacağınız öncelikli ve elzem olan (tabi önemli verilerin olduğu varsayımı) verinin kurtarılması düşüncesidir bunu sağlamadan önce neden uyarmıyorsunuz işlem yapan adamı yedek alınmadan sistem formatlamak nedir yav bu adam nasıl bilgisayar format işlemi yapıyor anlamıyorum 2,5-3,5 kutu tipi harici okuma donanımları var yada direkt sisteme(sata-ide) ekle harici bellek olarak veriyi oku kurtar sonrasında format işlemi yap yapmadan önce uyar vs..... 2006-7 yıllarda bu işler için çokça mesai harcamış biri olarak (döneme nazaran benim için çok kıymetli yazılımlarım silinmişti, tekrar indirme vs şimdiki gibi basit değildi özel ortamlarda sınırlı sayıda kişilere verilen linkleri kast ediyorum) kaybedilen verilerin geri getirilmesi konusu biraz zahmetli olan bir iş bunu bilmenizde fayda var o zaman aralığında kullandığım yazılım crackli bir recovery yazılımı idi tabi asıl meselenin farklı olduğu konusu çok sonraları öğrenmiştim veri kaybına uğrayan hdd lerde yapılan işlem aslında mevcut dijital izlerin yansıması şeklinde gösterilip geri getirme işlemi sanal çöplüğü en baba (çok) olan sunucularına sahip olan sistemler ve sunucu sahibi olan yazılımlar sayesinde mevcut oluyordu yani x resmin dijital kodu zaten silinme işlemi yapılamıyor verinin kaynağı silinse bile hdd de kaynak iz olarak kalır bu izin kaynak dosyasını geri getirme, yazılım tarafından kendi veya ortak (bu havuzun kuruluş bilgileri belirsiz olur genelde kullanıcı açısından) sunucularına bildirip aynı dijital ize sahip olan dosyanın çöp kutusundan geri getirilmesi şeklinde çalışır... Ve tüm yazılımlardan aynı oranda başarım beklenmez ben bir den fazla kullanmıştım zamanında oranlama %15'e %40-60 şeklinde sonuçlanıyor (dönemin şartlarında bu istediğimiz işlemi yapabilecek yazılım sayısı toplasan iki elin 10 parmağını geçmezdi) tam olarak çözüm olmuyor kısaca tabi bu bile yeter derseniz internet ortamında arama yapınız gerekli yazılımlar mevcut ancak full sürümüne olmaları başarı oranını artırır. Yada profesyonel olarak bu işleri yapan firmalar mevcut buralara başvuruda bulunabilirsiniz örnk: pistverikurtarma.com.tr(şahsen başvurum yok bu firmaya başarı oranı nedir bilmiyorum az önce kısa bir araştırma ile Google emmiden edindim bu firmayı..) ücretli tabi free için online bakınmanız gerekiyor..... Aslında bunlara gerek kalmadan konu açılsa idi baştan yedekleme vs tavsiyeleri verilirdi benim son olarak anlamakta zorlandığım konu açılan, sistem kurulabilen ve bir miktar veri kurtardığını söyleyen tamirci nasıl oluyorsa geri kalanı yedeklemiyor hdd bölümlerinin arızalı olması veya takılma yaşatması kullanılamaz yada verinin başka bir ortama aktarılmasını engel teşkil edecek duruma sebep olmaz(şahsen hali hazırda 320gb hdd iş görmektedir yaklaşık 4-5 yıldır, tabi heyete kutu bulunmuyordu bir surede ikincil, üçüncül hdd şeklinde sistemimde kullandım, kullanıyorum)genel olarak boot sektor arızalı duruma geçince sistem üzerindeki tüm veriler okunur yeni veri yazdırılır veya başka bir ortama taşınır ancak harici disk olarak kullanılması kaydıyla(işletim sistemi kurma işleminde vs genelde hata alır veya sürekli çökme, mavi ekran gibi sonuçları olur) şimdi diğer konuları katmak istemiyorum ihtimal dahilinde tabi verinin okunamaması bölümlerin(hdd kafa atması vs) bozulması diğer etkenler vs bana sanki 60 küsür gb çok dosya ile uğraşmak zorunda kalmayayım mevzusu gibi geldi bu durumda kullanıcı kendi imkanları ile çözüme gitmesi gerekiyor başka ortama taşıması vs ancak şu durumda bu yazılanlar bile faydasız sizden sonra gelecek aynı konuda problem yaşaması olası olan kullanıcılara çözüm olması (verileri mümkün mertebe 2,3 farklı yerde muhafaza etmek veya sistemden bağımsız olarak sadece data olarak kullanmak) dileği ile iyi günler......

Dipnot: bu tür hdd problem lerin de hdd sisteme harici olarak bağlayın(ikinci hdd şeklinde) açılıştan sonra işletim sistemine bağlı olarak hdd bölümleri açılmayabilir bu durumda bilgisayarım sağ klik yönet aygıt yöneticisi bölümünde harddiskler sekmesine de sisteme bağlı hdd ler görülebilir açılmayan bölüm uzerine sağ klik sürücü harfi yolu değiştir harf ataması yap onayla otomatik kullanım olarak bölüm açılır.... Ve benzeri uygulamalar... Cmd istemcisi ile hdd harfi ve başka bir bölüme taşınması yada kopyalanması işlemi komutlar ile... Bunun dışında sorunsuz açılıyor ise bölümler mümkün mertebe veri kurtarın başka alanlara... 🤓

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 22 Kasım 2017; 14:3:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• klement kullanıcısına yanıt
    hocam yazdıklarınızda çok haklısınız. önemli bi mesele bu sistem çökmesi HDD problemi. ve kesinlikle bu derece kötüye gidinceye kadar önlem alınmalıydı. acemilik işte. baştan işin gerçekten kötüye gittiğini ve müdahale edilmesi gerektiğini fark edemedik maalesef. kendimize geldik ama iş işten geçmişti. Trajik bi şekilde, sistem çökmeden tam bir gün önceki akşam, baktım bilgisayar iyice yavaşlamaya ve arka arkaya birkaç defa mavi ekran gelmeye başladı, 'şu bilgisayar çökmeden yarın gidip harici bi HDD alayım, fotoları ve müzikleri oraya atayım bari' bile dediğimi hatırlıyorum kendi kendime ve sabah ilk işim gidip teknosa dan external hdd almak oldu. ama eve gelip bilgisayarı tekrar açmayı denediğimde tekrar açılmadı. şansıma işte, bi iki gün önce denesek bu çözümü belki de sonuç böyle olmayacaktı. neyse olan oldu, bu da bi tecrübe tabi. umarım başka kimseler bu yazıyı okur ve aynı sıkıntıları çekmezler. mesajda belirttiğiniz pitsverikurtarma.com.tr ile bağlantıya geçmeyi planlıyorum, mesaj gönderip durumu anlattım. bakalım nasıl bir dönüş yapacaklar. gelişmeleri, nasıl bi yol izleneceğini ve neler yapacaklarını burdan sizinle de paylaşmayı düşünüyorum.
    Herşey için teşekkürler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Format Sonrası Veri Kurtarma
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.