Arkadaşlar öncelikle merhaba şöyle bir sorunum var.Bilgisayarımda windows 10 pro kuruluydu.Bios güncelliyim dedim.Hp marka bilgisayarım var hp support kısmından bilgisayarımın serialini girerek bios sürümümün güncel versiyonunu indirdim ve kurdum.Kurulum bittikten sonra pc restart attı bişiler daha yükledi daha sonra kapanıp açıldı ve boot.mgr missing hatası vermeye başladı.Biosdan boot kısmından pc nin başlaması gerektiği hdd yi falan gösterdim ama hiçbirşekilde o yazıdan kurtulamadım.Format atmak için usb flash diskim var.Fakat format yerine bile gelemiyorum.Bende sorunun hdd olduğunu düşündüm ve harici harddiskim vardı onu başka bilgisayara takıp wintousb ile taşınabilir windows haline çevirdim leptobuma taktım ve bilgisayar açıldı.Harddiskim düzgünmü diye kontrol ettim ve gayet düzgün içindeki dosyalar duruyor çalışıyor yani ama bilgisayar bir türlü kendi harddiskinden başlamıyor.Format bile atamıyorum lütfen yardımcı olun.
MiniTool Partition Wizard Free Edition ile diski silip bicimlendirin
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
awaqado
kullanıcısına yanıt
Bu diskteki eski mgr system bölümlerini felan temizlemek içinse ben onu diskpart list disk komutlarıyla tek tek tüm bölümleri sildim.Sadece tek bir bölüm kalana kadar en son normal sıfır harddisk haline geldi.İşin ilginç tarafı hdd yi aldım masaüstü bilgisayarıma taktım.Format vs. herşey yapılıyor.Windows kurdum tekrar leptopa taktım ama yinede açılmadı aynı yazı geldi.Acaba dedim hdd mi görüyor.Hdd yi komple söktüm bu sefer o yazı yeri bile gelmedi.Hdd yok dedi gibi birşey oldu.Tüm bunlar biosu güncelledikten sonra oldu biosu birşekilde eski halina çevirmem lazım ama çeviremiyorum.
biosu flashlamayı denediniz mi
awaqado
kullanıcısına yanıt
Bios flashlama duymadım ama şöyle birşey denedim.Hp nin sitesinde biosu onarma tuşları varmış. Windows + B ye basılı tutarken power düğmesine 2 saniye basılı tutup o şekilde açmam gerektiği yazıyor.Yaptım o dediklerinide bu sefer her zamanki hata gelmiyor fakat ekran direk siyah olarak açılıyor görüntü yok.Başka monitöre bağlamaya calıştım ondada ekran gelmedi.1 saat kadar beklettim o halde değişen birşey olmadı.