Selamlar. Harddiske yüklediğim oyunları oynarken kapanma oluyordu ve steam ya da başka bir uygulama üzerinden dosya yüklerken ''disk hatası'' yazıp indirme duruyordu. HD Tune'dan diski taradığımda %0.4 bad sector'le karşılaştım ve health kısmında ise şu sonuçlara ulaştım. Harddisk düzeltilemezse m2 ssd almayı düşünüyorum zaten windowsun kurulu olduğu bir ssd var harddisk yavaş kalıyor kurtarılabilme ihtimali yoksa ya da kurtarsam bile(hatanın üstünü örtmekten bahsediyorum) yine de bad sector artacaksa hiç uğraşmak istemiyorum.(error scan sayfasının kaydını almayı unuttum :( ) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coeart -- 25 Mayıs 2021; 23:31:16 > |
Hdd'de bad sector
-
-
oyun ve depolama için ssd almanıza gerek yok ama yinede siz bilirsiniz normal bi hdd işinizi görecektir
-
Garantisi varsa garantiye yollayın. Current pending sector, bekleyen problemli sector demek yani henüz bad sector olarak işaretlenmemiş. Check disk yapın cmd den
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The white warrior -- 24 Mayıs 2021; 13:24:23 > -
check disk sonuçları
-
Garantisi var mı şu an, bir de güncel smart değerlerini atabilir misiniz?quote:
Orijinalden alıntı: Coeartcheck disk sonuçları
-
garantisi yok sanırım uzun zaman oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coeart -- 24 Mayıs 2021; 18:26:3 > -
Current pending sector artmış, halen reallocated sector olarak işaretlenmemiş.Yani hard disk kontrolcüsü halen bad sector olarak düşünmüyor Bu diski oyun, film, dizi depolama için kullanabilirsiniz. Önemli şeyler için kullanmayın, sistem diski olarak kullanmayın. Current pending sectoru azaltmak için low level format lazım, (hızlı format tiki kaldırılmış, kesin işe yarayacağının garantisi yok)quote:
Orijinalden alıntı: Coeartgarantisi yok sanırım uzun zaman oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The white warrior -- 24 Mayıs 2021; 19:58:15 >
-
low level formattan sonra biraz düştü pending sector ama hala aynı hdd regenerator kullanırsam düzelir mi yoksa bad sector olmadığı için işe yaramaz mı?
-
Emin değilimquote:
Orijinalden alıntı: Coeartlow level formattan sonra biraz düştü pending sector ama hala aynı hdd regenerator kullanırsam düzelir mi yoksa bad sector olmadığı için işe yaramaz mı?
-
Ben olsam önce bi wipe ederdim sonra low level format.
Bundan sonra zaten yine problem yaratıyorsa ölmüştür.
İçini açıp neodimyum mıktanısı alın ve arkasındaki pcb kartı saklayın. Belki başka bir gün
başka bir diskinizin sata kontrolcüsü falan kırılır oradan çıkartıp ona lehimletirsiniz kim bilir..
-
hdd regenerator'dan bad sectorleri ayıkladıktan sonra böyle oldu sanırım pek bi sıkıntı kalmadı.
Error Scan'de de çıkmadı herhangi bir bad sector.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coeart -- 25 Mayıs 2021; 22:35:48 > -
az önce bir oyun indirmeyi denedim ve direkt hata verdi. hatadan hemen sonra diski tarattığımda bad sector buldu bir sürü ancak uygulama kendi kendine durdu. Tekrar tarattığımda ise hiçbir şey olmadı mekanik bir sorun olabilir mi çizilme gibi?
-
Sanırım fiziksel bad sector, bu düzeltilemez. Ama güncel smart verilerini ve hd tune error scan'da bozuk sektörün kaçıncı bloka geldiğini merak ettimquote:
Orijinalden alıntı: Coeartaz önce bir oyun indirmeyi denedim ve direkt hata verdi. hatadan hemen sonra diski tarattığımda bad sector buldu bir sürü ancak uygulama kendi kendine durdu. Tekrar tarattığımda ise hiçbir şey olmadı mekanik bir sorun olabilir mi çizilme gibi?
-
güncel veriler:
-
Şimdilik durum baslangiçla aynı, kritik verileri koymadan bir süre daha kullanılabilir -
az önce disk kendi kendine devre dışı kaldı ve aygıt yöneticisinde gözükmüyor temassızlık olabilir mi?
-
pcyi kapa aç yaptım geri gelmedi fakat pc'yi kullanıyorken kendi kendine geri geldi.
-
arızalanmış ana disk olarak kullanmaya çalışmayın çok başınızı ağrıtır arkadaşın önerisi gibi film dizi oyun diski olarak kullanın ve windows için bir ssd alabilirsiniz.
-
Hdd de bad sectorden başka arızalar olabilir. Kaliteli bir ssd alın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X