Şimdi Ara

HDD DE SORUN VARSA NASIL TESPİT EDEBİLİRİM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1 tb 7200 rpm 64 mb önbellekli wd cavair black kullanıcısıyım, kasılmalar ve takılmalar mevcut pc de, son olarak denemediğim hdd ve anakart kaldı, hdd de sorun varsa nasıl tespit edebilirim ? yardımcı olursanız sevinirim...
    herkese iyi forumlar, iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTARCH -- 17 Mayıs 2014; 7:49:57 >

• Kasılma takılma derken pc'de virüs olabilir mi hdd arızasından çok windows sorunlu gibi geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    hocam yok 1-2 senedir vardı, artık daha da bariz ve can sıkıcı şekilde devam ediyor, bu süre içerisinde 2-3 kez format yemiştir, 1 seferinde bütün hdd yi silip birleştirip tekrar böldüm, virüs olamaz diye düşünüyorum bu yüzden..
    takılmalarıda söyle tarif edeyim, görüntü takılıyor özellikle online oyunlarda, 3ds max te ve autcad te, 1-5 sn arası böyle kalıyor arada yaptığınız işlemleri görüyor sonra 1 sn de kare kare hızlandırarak kayıp kısımı ekleyerek devam ediyor ama siz o an ne olduğunu birebir göremiyorsunuz. Ekran kartında sorun olduğunu sanmıyorum gtx 680 de de quadro 2000 de de gatx 560 ta da şuan kullandığım rx270 te de aynışeyler devam. hd tune ile taradım o da hata vermedi, bir arkadaşım hdd nn okuyucu kafasında sorun olabilir dedi. gerçi sorun olsa hd tune de 125 mb ile değer de göstermezdi herhalde....
  • Valla bir de bunu deneyin hocam olmazsa sıkıntı başka parçadan olabilir

http://www.tune-up.com/products/tuneup-utilities/features/check-hard-disk-for-errors/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARTARCH A kullanıcısına yanıt
    Hd tune ile error scan bölümünden bad sector testi yaptır daha sonra healt bölümünden degerlere bak. Uyarı olup olmadıgını gözlemle.
  • ikisinde de sorun yok üstad... sence hhd değilse neyden kaynaklanıyor olabilir, anakart ?
    Sata kablolarını değiştir. Hdd yi anakartın başka sata portuna takarak dene. Imkanın varsa başka bir pc de dene.

EDIT: Hdd sorun olmayabilir. Pc ısınıyor olabilir. Aida64 ile ısıları kontrol et. Bütün fanların saglıklı bir şekilde çalışıyormu bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 17 Mayıs 2014; 10:47:17 >
  • ustam cosmos s kasa var, h 100 işlemci soğutucu var ona keza asus un göstergelerine göre şuan 28 cpu 24 anakart, 27 ekran kartı, 28 derece hdd olarak gözüküyor yük altında anakart ve hdd 30 u diğerleri 40 ı geçmiyor ama bu sata kablosu işini deniyeceğim mantıklı geldi
  • senin sorun hdd değil. ana kartın üzerindeki çipset ısınıp veri transferlerini askıya alıyordur. onun için ana kartının üzerindeki metali elle veya sıcaklık ölçebilen multimetre ile test et. çipsetin hep aşırı ısınıyorsa geçici çözümler iş yapmaz. servise garantiye vs yolla ya da ana kartı değiştir.
  • serhatdaki S kullanıcısına yanıt
    dostum rog serisi anakart aldım hala aynı anlamıyorum, ssd de ekledim sisteme, formatta attım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.