Şimdi Ara

HDD'den gelen click sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4-5 ay önce WD Caviar Black 1 TB'lık HDD aldım sesli çalıştığını bilerek.. Ama sistemimde SSD'de olduğu için (Corsair 120 GB Force GT 3) çok fazla ses çıkmayacağını da biliyordum.. Nitekim öylede oldu zaten.. Birşeyler yüklerken genelde tıkırtılar geliyordu veya birşey açılıyorken geliyordu ancak internette takılırken ne bileyim oyun oynarken hiç ses gelmezdi.. 3-4 gündür oyunlar dahil pc boştayken bile 5-10 saniyede bir ''CLİCK'' diye ses gelmeye başladı.. Aşağı yukarı 350 GB'lık alan doldurmuştum işte oyunlar, indrdiğim şeyler falan.. Malum SSD GB'ı az oraya çok fazla yükleme yapamıyorum.. 120 GB'lık bir bölümü harici hdd'ye aktardım acaba bundan dolayı mı ses geliyor diye ama herhangi değişme söz konusu olmadı hala 5-10 saniyede bir ''CLİCK'' sesi gelmeye devam ediyor.. Neden olabilir bu?

Edit: Ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Likeaboss1905 -- 22 Ekim 2012; 23:25:45 >

• Benim bildiğim aralıklarla gelen o clik sesi kafa atmasını gösterir . Ama HDD çalışıyor diyorsunuz . Belkide ömrü bitiyor mekanik HDD değilmi çoğu aynı .
  • Ne çabuk tükendi bu şeyin ömrü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netlist

Ne çabuk tükendi bu şeyin ömrü.

Garantisi varsa yollayın, benim hdd'm kafa attı 300gb verim gitti . 2000tl kurtarma parası istemişlerdi .
  • benim hd disktende sesle gelmeye başladı.gerçi 3 sene oldu artık çok görmüyorum
  • Hdd ile psu arasında olan kabloyu kontrol ve yedek varsa değiştir kabloyu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam beyler sağolun.. Biraz idare edeyim böyle belki düzelir düzelmezse servise gönderiyim en iyisi.. Bekle yine 1 ay.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mouse dan ses gelmesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hdd kafa atıyor diyorlar, nasıl düzelecek sence?.. Benim seegate'de devamlı kafa atıyor, arda bir sistemi kilitliyor.. O şekilde idare edeceksin artık.
  • Yanlız bu kafa atma sesi değil bence.. Çünkü o sesten başka hiç bir problem yok.. Tırırırırtırırtırıtrı tarzında bir ses değil yani.
  • Aynısı başıma geldi biliyorum. Kafa atma sesi ve fiziksel arıza.
  • bozulmadan önceki son sesler.benim hdd de aynı sesleri çıkarıyordu çöp olmadan önce

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı durumu ben de yaşıyorum. yeni aldığım laptopta western digital blue scorpio var. aynı şekilde tık, çıt veya click de denebilir ses yapıyor. sıkıntı verici bir ses.
    diğer arkadaşların bahsettiği kafa atma olayından farklı olduğunu düşünüyorum çünkü ses dışında donma veya başka bir durum yok.

muhtemelen bu western digitalın güç tasarrufla ilgili bir durumu. benim diskimde ses her zaman olmuyor aradabir çıkıyor. hd tune programını açıp testi başlattığımda ses kesiliyor.
  • valla piyasadaki en iyi hdd diye western digital alıyoruz wd hep sorun çıkarıyor...

arkadaşımda 2 tane 1 TB lık SAMSUNG HDD VAR. inanın 3-4 sene oldu tık yok canavar gibi çalışıyorlar...

benim wd caviar black sata II 500 gb lık 3 senelik hdd kimde geçenlerde sapıttı...

xp de bunu adam akıllı biçimlendirdim çom uzun sürdü ama sonunda tekrar düzeldi en azından şimdilik

şimdi pc boştayken hiç ses yok mause oynattmı hemen ince ıslık sesi çıkarıyo pc yan kapağı açıp baktım dedim kesin PSU HD 7870 EKRAN KARTIMI KALDIRMADIĞI İÇİN Kondansatörlerden biri uçtu ses yapıyor diye düşündüm ama malesef

ses malesef WD 500 GB harddiskimden geliyordu ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 27 Ekim 2012; 9:50:53 >

• Biraz hort olucak ama 2007 de aldigim kasada ayni sesler cikmaya basladi. Kasada Samsung hdd var ve yaklasik 7ay once yine ayni sesler cikiyordu hep formatla sesleri erteledim galiba, sesler formattan en gec 4ay sonra tekrar ederek geri geliyor. Hd tune indirin diyen olmus bakalim bir format daha atip deneyecegim . Dahada olmadi bilgisayar ile biraz idare edip yenisini almak daha iyi olacak galiba.. Farkli bir yontem bilen arkadaslar varsa su bilgisayari biraz daha yasatalim daha 8 yillik gencecik bilgisayar

• quote:

Orijinalden alıntı: HerŞeydeUcuzaBakanAdam

Biraz hort olucak ama 2007 de aldigim kasada ayni sesler cikmaya basladi. Kasada Samsung hdd var ve yaklasik 7ay once yine ayni sesler cikiyordu hep formatla sesleri erteledim galiba, sesler formattan en gec 4ay sonra tekrar ederek geri geliyor. Hd tune indirin diyen olmus bakalim bir format daha atip deneyecegim . Dahada olmadi bilgisayar ile biraz idare edip yenisini almak daha iyi olacak galiba.. Farkli bir yontem bilen arkadaslar varsa su bilgisayari biraz daha yasatalim daha 8 yillik gencecik bilgisayar

Biraz mi hort?

• quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

quote:

Orijinalden alıntı: HerŞeydeUcuzaBakanAdam

Biraz hort olucak ama 2007 de aldigim kasada ayni sesler cikmaya basladi. Kasada Samsung hdd var ve yaklasik 7ay once yine ayni sesler cikiyordu hep formatla sesleri erteledim galiba, sesler formattan en gec 4ay sonra tekrar ederek geri geliyor. Hd tune indirin diyen olmus bakalim bir format daha atip deneyecegim . Dahada olmadi bilgisayar ile biraz idare edip yenisini almak daha iyi olacak galiba.. Farkli bir yontem bilen arkadaslar varsa su bilgisayari biraz daha yasatalim daha 8 yillik gencecik bilgisayar

Biraz mi hort?

Sanirim . Format atmaya kalktim ama disk kirli zor okuyor bakalim win 8 diskide var ama ekran kartina zarar

• hayrikoc61 kullanıcısına yanıt

hortlatıyımmı

• quote:

Orijinalden alıntı: xanhz

hortlatıyımmı

Zaman ne çabuk geçiyor :)

• ayn

• Wd'nin Allah belasını versin bu kadar isim yapıp bu kadar leş bir hdd üreten bir firma yoktur sanırım kaç tane aldıysam hepsinde sorun yaşadım diyebilirim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.