Şimdi Ara

hdd'den gelen ses :((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • harddisk'imden zaman geçtikce temposu artan bir "dııt" sesi alıyorum.oyun oynarken yogunlasıyor.her "dııt" sesi geldiginde pc donuyor ve tekrar kendine geliyor.ve son seviyede ise bilgisayar tamamen donuyor,bende çareyi restart atmakta buluyorum.şu aralar çok sık rastladıgım bir sorun.ne olur yardımcı olun :((

• kasanın ön panelinde bulunan HDD ışığı yanıyor mu o ses olduğunda.
    hard disk özelliklerini ve markasını yazarmısın.
    ( hadi bir ihtimal besleme sorunu olabilir mi kasanda.
    başka kasada ve ya power de deneme şansın var mı? )

HDD Donanım hatası olması muhtemeldir.

Garanti devam ediyorsa ...hiç durma...koş aldığın yere.
    ( yedeklerini almaya unutma )
  • başlat/çalıştır/cmd/chkdsk /f yap, harddiski bir tarasın hata bulacakmı bakalım, ama hemen yapmaz windows bir sonraki açılışında yapar o yüzden restart etmen gerekir, eğer varsa partition magic ile de scandisk yapabilirsin hdd üzerinde bad sector varsa bulur
  • mekanik sesse kafa atıyor olabilir. Buda hddnin sonu demek!!! Önce hddyi test et test sırasında da sorunla karşılaşırsan. Bilgileri yedekle hddyi garantiye ver benim tavsiyem
  • hard disk yavaş yavaş gidiyor en kısa zamanda garantisi var ise götür yoksa sen bileceğin iş her an gidebilir
  • HDD MEKANİK PROBLEM DEĞİŞTİR VEYA GARANTİYE GÖNDER..
  • yardımlarınız için teşekkür ederim.sorunun kaynagını buldum ve ortadan kalktı.tamamen tesadüfe dayalı bir şekilde buldum çözüm yolunu.donanımla ilgili bi sitenin forumlarında dolasırken benle aynı sorunu yasayan bir kullanıcının actıgı baslıgı okudum.hdd nin elektrik kablosuyla ilgili bişeyler yazıyodu.okuduktan hemen sonra pc'i kapayıp hdd nin elektrik kablosunu değiştirdim ve sorun ortadan kalktı.lanet ses artık cıkmıyor ve ne kadar mutlu oldugumu bilemezsiniz :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: e-skiya

yardımlarınız için teşekkür ederim.sorunun kaynagını buldum ve ortadan kalktı.tamamen tesadüfe dayalı bir şekilde buldum çözüm yolunu.donanımla ilgili bi sitenin forumlarında dolasırken benle aynı sorunu yasayan bir kullanıcının actıgı baslıgı okudum.hdd nin elektrik kablosuyla ilgili bişeyler yazıyodu.okuduktan hemen sonra pc'i kapayıp hdd nin elektrik kablosunu değiştirdim ve sorun ortadan kalktı.lanet ses artık cıkmıyor ve ne kadar mutlu oldugumu bilemezsiniz :D

Geçmiş olsun.
    Yukarıda sana power ile ilgili olabileceğini yazmıştım.
    5 ve ya 12 volt'tan biri dengesiz gelirse yapar bu tür sesler ; yaşamıştık işyerinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.