Şimdi Ara

HDD'den Gelen Sesi Azaltma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seagate st2000dm001 model 2 TB HDD'ye sahibim. SSD ve HDD olarak 2 tane diskim bulunmakta ve işletim sistemi SSD üzerine kayıtlı. HDD gerektiğinde aktif oluyor fakat çok ses çıkarıyor. Ses çıkarması gurultu veya hışırtı şeklinde değil, içerisinde olan dönme işleminden dolayı bir gürültü oluşuyor. Bu ciddi anlamda beni rahatsız etmeye başladı.

HDD kızağında takılı disk. Kasa içerisinden çıkan plastik kelepçelerle monte ettim, sıkıştırmak için artık son olarak kağıt sıkıştırdım bir tarafı boş olduğundan. Kasaya temasından dolayı sesin bu kadar yoğun geldiğini düşünüyorum, ne yapmamı önerirsiniz?

• aynı sorun bendede vardı ben sünger sıkıştırmıştım bi nebze olsun kesilmişti sesi sonra harddisk bozulmuştu niye durup dururken bozuldu onu hiç anlayamadım ama
  • HDD'nizi kullanmayarak hata yapıyorsunuz. Açıp kapanma döngülerinde HDD'ler yaşlanır, SSD'ler ise yazdıkça. HDD'nizi işletim sistemi damimi sürücüsü olarak kullansanız çok daha uzun ömrü olurdu iki bileşeninizin de. Bunun ötesinde bir öneri aklıma gelmiyor. HDD'leri fazla start-stop yapmak kadar yanlış bir uygulama olamaz.
  • Bende 250 GB ssd 1 tb ve 2 tb hdd var 1 tb doldu 2 ye birşeyler atarken takır tukur sesler geliyor oysaki daha yeni sıfır almıştım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

HDD'nizi kullanmayarak hata yapıyorsunuz. Açıp kapanma döngülerinde HDD'ler yaşlanır, SSD'ler ise yazdıkça. HDD'nizi işletim sistemi damimi sürücüsü olarak kullansanız çok daha uzun ömrü olurdu iki bileşeninizin de. Bunun ötesinde bir öneri aklıma gelmiyor. HDD'leri fazla start-stop yapmak kadar yanlış bir uygulama olamaz.

Kullanmama değil de varolan sesi azaltmak için hocam. Diğer türlü çok ses çıkartıyor, işim olunca çalışıyor.

Hala çözüm bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sergenyapim

quote:

HDD'nizi kullanmayarak hata yapıyorsunuz. Açıp kapanma döngülerinde HDD'ler yaşlanır, SSD'ler ise yazdıkça. HDD'nizi işletim sistemi damimi sürücüsü olarak kullansanız çok daha uzun ömrü olurdu iki bileşeninizin de. Bunun ötesinde bir öneri aklıma gelmiyor. HDD'leri fazla start-stop yapmak kadar yanlış bir uygulama olamaz.

Kullanmama değil de varolan sesi azaltmak için hocam. Diğer türlü çok ses çıkartıyor, işim olunca çalışıyor.

Hala çözüm bulamadım.

Hdd acustic managment yazin hd tune un full versitonunda ayar vardi mesela yanlis hatirlamiyorsam, hatırı sayilir ses azaltiyor performanstan feragat ederek. Arastirin biraz bulursunuz kurcalayin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

quote:

Orijinalden alıntı: sergenyapim

quote:

Hala çözüm bulamadım.

Hdd acustic managment yazin hd tune un full versitonunda ayar vardi mesela yanlis hatirlamiyorsam, hatırı sayilir ses azaltiyor performanstan feragat ederek. Arastirin biraz bulursunuz kurcalayin.

Denedim fakat bir sonuç elde edemedim maalesef.

• beyler mevcut kasa hdd lerinizi usb den takılan taşınabilir hard disk haline getirin. depolama işini öyle yaparsınız. gerektiğinde takarsınız çıkartırsınız usb den. usb 3.0 kasanız varsa hiç düşünmeden öyle yapın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.