Şimdi Ara

HDD den ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meraba arkadaşlar.formattan önce herşey normal çalışıyordu.hatayı düzeltmek için 2 kere format attım değişmedi.oyun yüklerken dosya kopyalarken hdd den sürekli ve ara ara tırt tırt sesleri gelerek dosyaları aktarıyor.eskiden daha hızlı aktarırdı.seagate 500gb kullanıyorum.yardım edebilirseniz çok sevinirim

• slm
    data kopyalarken normal ses gelmesi doğaldır ama oyle tırt tırt diye yuksek bir ses veriyorsa;
    garantisi varsa dolmadan servise göstermende fayda var, ilerde data buyuk sorunlara yol açmadan.
  • bad sector oluşmuş olabilir hdd test programlarıyla hdd nizi taratmayı denediniz mi?
  • tırt tırt sesi yüksek değil fakat eskiden olduğu gibi sürekli gelmiyor o okuma sesi.1 sn bekliyor öyle okuyor.eskiden daha hızlı kopyalama yapardı.inşallah bad sector değildir baya bi arşivim vardı
  • hd tune programı ile benchmark yaptım min 2.9mb/sn ,max 79.6mb/sn ,access time 14.7 ms.sonuçlar böyle error scan taraması yapıyorum şu an bi problem çıkmadı gibi
  • sn 80 mb güzel fakat dalgalı oluşu şaşırtıcı
  • Bad sector oluşmuş olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yeni laptopum ve hdd den gelen ses
    10 yıl önce açıldı
    SSD'den Gelen Cızırtı Sesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorun zaten dalgalı olması galiba.bi hızlı kopyalıyor 1 sn kopyalama duruyor sonra devam ediyor.3sn de 1 sn bekliyor.acaba garantiye versem sorunu anlarlar mı yoksa bunda bi şey yok diyip geri mi yollarlar.bad sectorler uğraşmak istemiyorum garanti kapsamına girerse hemen yollamayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akrep_tr -- 24 Kasım 2008; 22:00:34 >
  • hdd deki verilerin yedeğini al ve garantiye yolla bir incelesinler
  • arkadaşlar yepyeni bir sorunla karşınıza çıkıyorumbaşlattan pc yi kapatıyorum.pc kapandıktan 4-5 sn sonra yeniden açılıyor.bi mantığı var mı bu işin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akrep_tr -- 25 Kasım 2008; 17:19:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: akrep_tr

arkadaşlar yepyeni bir sorunla karşınıza çıkıyorumbaşlattan pc yi kapatıyorum.pc kapandıktan 4-5 sn sonra yeniden açılıyor.bi mantığı var mı bu işin

fişini çek, sıkıyosa açılsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÇaPaNOğLu66

fişini çek, sıkıyosa açılsın

quote:

Orjinalden alıntı: akrep_tr

arkadaşlar yepyeni bir sorunla karşınıza çıkıyorumbaşlattan pc yi kapatıyorum.pc kapandıktan 4-5 sn sonra yeniden açılıyor.bi mantığı var mı bu işin

valla 2 tahmin yürütülebilirim ilki bu aralar garip garip virüsler türemeye başladı 60sn de bir reset atan gibi buda o tip bir virüs ise tarama yapmanızı öneririm öncelikle...

ikinci olarakta donanımsal bir hatadan kaynaklana bilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.