Şimdi Ara

HDD den SSD ye geçiş hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Masaüstü bilgisayarımda bulunan 500 GB lık HDD min yerine SSD almaya karar verdim fakat SSD ler hakkında çok fazla bir bilgim olmamasından dolayı hangi marka ve modeli tercih etmem gerekiyor hiç bilmiyorum.

Almayı istediğim SSD kapasitesinin yine eski HDD gibi 400-500 GB civarında olmasını düşünüyorum ve bütçe olarak maksimum 500-600 TL gibi bir parayı gözden çıkarmış bulunmaktayım.

Sistem bileşenlerinden anakartımın modeli ve markası Gigabyte EX58 UD3R olup bu anakart ile uyumlu şekilde çalışacak SSD marka ve modeli hakkında bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

• BIYIK_USTA B kullanıcısına yanıt
    Anakartınız da SATA 3 yok sanırım, çok hızlı SSD almaya çalışmayın istediğiniz kapasitede uygun fiyatlı bir SSD işinizi görür.

http://www.sinerji.gen.tr/crucial-bx200-480gb-540-490mb-ct480bx200ssd1-pmu67869
    http://www.sinerji.gen.tr/sandisk-ssd-plus-480gb-480-400mb-sdssda-480g-g25-pmu68220
    http://www.sinerji.gen.tr/ocz-trion-150-480gb-550-530mb-pmu70216

• hknkck kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sistem biraz yaşlandı artık
    Yukarıda linklerini vermiş olduğunuz ürünlerin kapasiteleri istediğim gibi fakat normal bir PC kullanımı durumunda bu cihazların ömürleri nasıldır?
    DH yi dolaşırken dikkatimi çeken bir konuda Samsung 850 EVO modelinden sıkça bahsedilmiş ollduğudur. Samsungun 850 EVO modeli benim sistem için çokmu abartı olur. Sata 3 ve Sata 2 arasında çok büyük performans farkı varmıdır?
    SATA 2-3 arası performans farklı günlük kullanımda fark edilmiyor. Hız testi yapılan programlarla anlayabilirsiniz. SSD ömrü konusunda çok bilgim yok.
  • Evdeki bilgisayarımda 256gb lık. 850 evo var. Ayrıca sandiskin 120gb lık bir ssdsi daha var. Anakartta Sata 3 var, açılış hızı iki ssd de de yaklaşık olarak aynı idi ve gerçekten hızlı. Windows 7 de Windows 10 da hızlı açılıyor.

Ofisteki bilgisayar eski, sata 2 kullanıyor, onda da 32gb lık SSD var. Fakat harddiske göre açılış hızı çok farketmedi. Ha ssd var ha yok. Ya satadandır, yada sistem genel olarak yavaş kalıyor. Çift çekirdekli 2GB ramli bir sistem. Windows 7 yüklü. Windows 8.1 de denemiştim, yine açılış yavaş kaldı.
  • H61 board ile sata 2 de crucial m 500(eski seri) kullaniyorum. Cok da memnunum. 850 evolara ihtiyaciniz yok sizin. Ozellikle 500 gb gibi iddali boyutlarda ve sata 2 kullanirken fiyat odakli secim yapin crucial i alabilirisniz(tlc kullaniyor hizlari biraz dalgali 1 ile 10 arasinda dersek 950 evo 9 dur bu 6 dir. Ancak gene cok cok faydasini gorursunuz. X58 boardda 850 evo ya gerke yok...
    Bu kullanim omru muhabbeti de soyle; ssd ler kullandikca yavaslar(bu model tlc oldugu icin mesela 850 evo 350 mb a duserken bu 160 a kadar dusuyor) ayrica belli bir yerden sonra chip de kacak elektronlar vs. Veriyi bozmaya baslar. 72 TB denir genellikle buna ancak bir cok testte 200 300 tb lara kadar sorun cikmadigi gorulmustur. Simdi siz 300 tb i 10 yilda yazinca zaten boyut sikintisi baslayacak belki de o yuzden oneriirm cruciali...
    Alternatif olarak amazinda 60 dolara pys 240 gb ssd ler satildi kargoyla 66 dolara geliyordu. Yaklasik 15/20 gun civari suruyor(en azindan benimki) bu ssd de 90k iops degeri var bunun perfirmansi da 10 üzerinden 8 gibidir mesela...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

http://www.amazon.com/PNY-CS1311-Internal-Solid-SSD7CS1311-480-RB/dp/B019H3B6SU

$109.99 + $26.28 Shipping & Import Fees Deposit to Turkey

-5$ kampanya yapsanız

Total : 376 TL, bu paraya en iyisi.

Verginin geri gelme ihtimalini söylemiyorum bile o olursa burada 240GB fiyatına 480GB alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 17 Nisan 2016; 15:01:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • uygar2580 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkür ederim hocam

Ofisinizde bulunan bilgisayara göre benimkisi biraz daha genç gibi duruyor sanki.Hatta forumda bulunan sistem panelindeki çoğu parçayı zaman içerisinde de güncelledim (Ekran kartı,Ram,HDD vs...)
    Az önce Bilgisayarım kısa yolundan HDD kapasitelerine bakarken bir şey dikkatimi çekti. Bilgisayara en son format attığımda 500 GB boyutunda olan HDD yi 200 GB ve 265 GB olarak iki parçaya ayırmışım ve windowsu 200 GB olan tarafa yüklemişim. Neyse konuyu daha fazla uzatmadan şunu belirtmek istiyorum.Genel kullanımıma baktığımda 200 GB lık alan bana baya yeterli geliyormuş. Sormak istediğim şey ise, eğer 250 GBlık bir SSD almak istesem bana önereceğiniz marka ve model ne olurdu? Bu SSD önerilerinde sağlamlık ve performans konularınıda göz önünde bulundurursanız çok memnun olurum.
    Hocam sağlamlık , güven vb diyorsanız samsung 850 Evo derim.Ama anakartınız sata II ise 850 Evo'ya kadar çıkmanıza gerek yok.Amazon adlı sitede şuanda PSY SSD'ler ciddi indirimde buradan 120 GB alacağınıza oradan 240 GB alırsınz
  • İlerde Sistem yenileme düşünceniz varsa kesinlikle 850 Evo 500 Gb modelini Alın bende 2 ay önce aldım laptopa taktım 2TB modelini gerçekten çok peformanslı ürünler Amazondan 1.900 Tl Civarına geldi Türkiye Fiyatıda 2.500 Civarı Geziyor şimdiki fiyatlar bunlar benim aldıgım zaman 2.900 Civarı Geziyordu 1000 Tl lik bir kazanç söz konusu

http://www.amazon.com/Samsung-2-5-Inch-Internal-MZ-75E500B-AM/dp/B00OBRE5UE/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1460899221&sr=1-1&keywords=850+evo+500gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 17 Nisan 2016; 16:28:30 >

• Hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Bilgisayar kullanımımı göz önünde bulundurarak Samsung 850 Evo 250 GB SSD sini aldım.

Herkese iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIYIK_USTA -- 17 Nisan 2016; 20:33:52 >
  • arkadaşlar bana da bir ssd tavsiyesinde bulunabilir misiniz uygun fiyatlı bütçeyi üzmeyecek 120 gb kadar yeterli olur sanırım anakartım da sata 3 desteği yok diye biliyorum asus p5q anakart kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.