Merhaba, yaklaşık bir aydır karşılaştığım problemim hakkında yardım almak istiyorum. Windows XP masaüstü ekranında bazen donmalar / takılmalar başlıyor ve bir süre sonra mavi ekran hatası veriyor. (Klasik mavi ekran hatalarından biri fakat ilaveten "Sistemin çalışması için çok önemli bir işlem veya işlem parçacığı beklenmeyen şekilde çıktı veya sonlandırıldı" uyarısı da veriyor) HDD'e bir kaç kez format attım fakat düzelmedi. Ayrıca bu hatadan sonra Windows XP açılmıyor (Alttaki çubuk dolarken takılmalar yapıyor ve sonra sistem kendini yeniden başlatıyor) chkdsk /r komutunu Windows onarmasında kullandığımda ise bana "Birimde bir ya da birden çok düzeltilemez sorun var görünüyor" mesajını veriyor. Bu sorun HDD mi, SATA bağlantı kablosu mu, yoksa başka birşey midir? Benzer sorunla karşılaşan arkadaşların cevapları ve bu sorunu nasıl çözdükleri işime çok yarayacak. Teşekkür ederim.
Merhabalar. genelde mavı ekran hatasını ram oluşturuyor. farklı bı ram bulabılırsın onunla dene. oncelıkle sorunu anlamak ıcın deneme yanılma yontemını kullanmalısın. genelde butun bılgısayarcılar bu yontemı kullanmaktadır. farklı parcalarla dene ve sorunu o sekılde bulabılırsın. benım basıma hıc gelmedı bole bısey yanı mavı ekran hatasından zıyade dıger soyledıklerın. o yuzden bu sekılde bı onerı sunabıldım. kolay gelsın ınslalah halldersın sorunu.
quote:
Orjinalden alıntı: Aqsesuar
Merhabalar. genelde mavı ekran hatasını ram oluşturuyor. farklı bı ram bulabılırsın onunla dene. oncelıkle sorunu anlamak ıcın deneme yanılma yontemını kullanmalısın. genelde butun bılgısayarcılar bu yontemı kullanmaktadır. farklı parcalarla dene ve sorunu o sekılde bulabılırsın. benım basıma hıc gelmedı bole bısey yanı mavı ekran hatasından zıyade dıger soyledıklerın. o yuzden bu sekılde bı onerı sunabıldım. kolay gelsın ınslalah halldersın sorunu.
Evet bende ram ile ilgili düşünmüştüm ama birde şunları dene sata hdd kablonu yenisi ile değiştir . olmadı hdd ni başka bir bilgisayarda dene, birde chkdsk /r /p komutunu dene !
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Farklı RAM taktım ve denedim fakat sonuç aynı. RAM'de sorun yok yani. SATA kablosunda olabilir dediğiniz gibi. Sıfır HDD almayı düşünüyorum, sadece boşuna almış olmak istemiyorum. Yani sorun farklı bir yerdeyse sorusu aklıma geliyor. Anakart arızalı olabilir mi sizce arkadaşlar?
evet anakrttada olabılır. ben hdd nın bole mavı ekran hatası verecegını sanmıyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme