Şimdi Ara

HDD kaynaklı FPS düşmesi ve Auslogics Disk Defrag sonucu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler. Oyunlarda yaşadığım anlamsız FPS düşmesi sorunlarından sonra epey araştırma ve deneme yanılma yaptım. En son emin olamamak ile beraber sorunumun harddisk kaynaklı olduğuna karar verdim. Neden diye soracak olursanız küçük/büyük fark etmeksizin her oyunda bu sorunu yaşıyorum ve FPS düşmeleri yaşarken oyunlarda herhangi bir grafik yükselmesi bir efekt vs. olmuyor. Daha çok yeni canavarlar spawn olurken, bir mekana yeni girdiğimde vs. oluyor.

Isınma problemi yaşamıyorum, ekran kartımda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Çünkü FPS düşmesi yaşadığım anlar dışında çok rahat oynuyorum oyunları. Bu sorun ile aylardır uğraşıyorum. Velhasıl kelam bir süreliğine bu droplar kesilmişti bugün harddiskin %85-90'ını dolduracak indirmeler yaptım bu droplar yine başladı artık emin gibi bir şeyim.

Biraz araştırma sonucu Auslogics Disk Defrag ile birleştirme yapmak istedim analiz sonucu böyle bir şey çıktı. Program hakkında bir bilgim fakat bu kadar kırmızı hayra alamet değildir sanırım. Ne yapmam lazım? Teknik konularda fazla bilgim yok. HDD değişimi mümkün mü? Değilse SSD ekleyebilir miyim? Ya da hangisi daha mantıklı olur? Fikirlerinizi bekliyorum.

Laptop modelim: HP 15-AU003NT

HDD kaynaklı FPS düşmesi ve Auslogics Disk Defrag sonucu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afalatte1903 -- 2 Ocak 2020; 22:24:27 >

• Evet o kırmızılar bad sectör oluştuğunun harddiskin ömrü tamamladığını gösterir bu saatten sonra normal harddisk kullanmak akıl işi değil en iyisi ssd kullanmak kullanacakdan da normal harddiski oyunlar için kullanma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UltrAslan_06 kullanıcısına yanıt
    Hayır. Diskin sağlık durumu ile alakası yoktur. Renklerin ne anlama geldiği blokların hemen altındaki orta bölümde açıklanmıştır. Kırmızılar Fragmented(parçalanmış) dosyalar içeren bloklardır. Defrag yapıldığında kırmızılar ortadan kalkacaktır.

Alt kısımda SMART sekmesi var oraya bakılırsa diskin sağlık durumu görülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Ocak 2020; 13:3:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Hayır. Diskin sağlık durumu ile alakası yoktur. Renklerin ne anlama geldiği blokların hemen altındaki orta bölümde açıklanmıştır. Kırmızılar Fragmented(parçalanmış) dosyalar içeren bloklardır. Defrag yapıldığında kırmızılar ortadan kalkacaktır.

Alt kısımda SMART sekmesi var oraya bakılırsa diskin sağlık durumu görülebilir.
    +1 Disk birleştirme ile toparlar kendini.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.