Şimdi Ara

HDD min okuma yazma hızı ilk okul terk gibi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar başlıktada gördüğünüz gibi direkt olarak suçu hdd ye atmış durumdayım ama aklıma başke şey gelmiyor oyunlarda oyunun geç dolması haritanın geç yüklenmesi gibi sorunlarım var.. Sistemim tam olarak 940M 2gb, i5-6200u ve 4gb ram mesela PUBG oyununda oyuna en son ben giriyorum benim oyunun basladiginda ya uçakta yada ucaktan atlamış oluyorum yere inene kadar kasıla kasıla iniyor sonra yerler pastel boya gibi evlerde aynı şekilde hareket edemiyorum cunku tam olarak 1-2 fps alıyor bir yaklaşık 3-4 dakika boyunca 1 fpsde kalıyor harita yükleniyor bir yandan goruyorum sonra oyun birden 30-50 fps ye cikiyor oynayabiliyorum ama oyunun yarisinda baslamis oluyorum buda çok canımı sıkıyor diger oyunlardada aynı sorunu yapıyor haritalsr yüklenene kadar kasılıyor benim özelliklerimden daha az özellikli bilgisayarlar bile PUBG oyununda en fazla 20 saniye bekliyorlar haritanın yüklenmesini.. Yardım edin lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar,

Öncelikle pc özelikleri çok iyi değil muhtemelen dar boğaza girdiğiniz kısım ram ve ramin dolmasıyla hdd ye swap atmaya başlıyor dolaylı yoldan hdd de sıkıntılı ama ilk başta düzeltmeniz gereken kısım 4 gb rami 8 yapmak.

Hdd de sorun olduğunu düşünüyorsanız hd tune indirip health sekmesinde herhangi bir uyarı varmı bakmanızda yarar var eğer bir uyarı varsa ekran görüntüsünü atarsanız yorumlayabiliriz. Eğer bu alan tertemiz ve uyarı yoksa sıkıntınız ramden kaynaklı olduğunu kesin ve net bir şekilde söyleyebilirim..

Kolay Gelsin..
  • Cevabın için teşekkür ederim şöyle söyleyeyim benim işlemcim i5 6.nesil arkadaşımda i5 4.nesil işlemci var bende 940M ekran kartı onda ise 920M ekran kartı var onun 6GB RAM benim 4GB RAM o oyunu oynayabiliyorken ben oyuna dogru düzgün giremiyorum bile.. evler yüklenmiyor ağaçlar çok gec geliyor çimlerde öyle dolayısıyla kasıyor sabah bad sector taraması yaptım zaten temiz health kısmıda ok hepsi ram kullanımı oyunun ana ekranında iken %65 oyunu başlatınca %80-90 ve disk sürekli %100 kırmızı

• Yokmu baska yardim edebilecek

• Oyunun grafik ayarlarını kontrol eder misin, yüksek ise düşür yani ram fark eder tabi ki ama 6gb da yağ gibi akıp 4 GB da ölmez, grafik ayarları ile alakalı olabilir.

• Sorunun cevabı aslında senin dediğin gibiymiş evet oyun 6gb ram de bal gibi akıp 4gb de ölüyormuş 4gb daha ekleme yaptım 8gb oldu herkesten önce ben giriyorum şimdi

• Oyun için o bilgisayara upgrade etmenizi önermem ama yapabilecekleriniz ram i artrırmak ve ssd takmak.

https://youtu.be/qsm_GqWNJy8

Bu videoyu izlediklten sonra kesinlikle upgrade önermiyorum deneme sistemi 8 gb ram ve ssd var fps ve grafik yerlerde geziniyor kısaca yeni nesil oyunlar için yeni bir bilgisayar alman şart.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hızlı okuma ve yks
    geçen yıl açıldı
    m.2 SSD Düşük Yazma Hızı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben memnunum şuan ki sistemimle rami 8gb a çıkarttıktan sonra orta ayarda en yüksek çözünürlükte 20-25fps alıyordum grafiği önemsemem bu oyunda düşük ayarda 35-40 fps alıyordum ama bugun ne olduysa oyuna yine geç girmeye başladı ve evler harita geç gelmeye başladı yani yine donmalar başladı en ama en düşüğe aldığımda bile donuyrdu kaynak izleyicisini açtım ne göreyim 8gb ram var ama 6gbHDD min okuma yazma hızı ilk okul terk gibi..sini kullanabiliyorum çünkü 2gb bilgisayar kullanıyor 2gbde donanıma ayrılmış bellek kullanıyor bana kaldı 4 yani şuan 4gb ram kullanabiliyorum bu yüzden kasıyor bayağı araştırdım çözüm bulamadım bu donanıma ayrılmış belleği düzeltmeyi yardım eder misiniz yoksa yeni konumu açmalıyım dert ardına dert ya

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.