Şimdi Ara

HDD nin Bozulması ve Nasıl Korunur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hardiskimi nasıl koruyabilirim daha önce iki tana hardiskim bozuldu ve garantiyle değiştirdiler Samsung M2 Portable 1TB HX-M101TAB bu var bende şuan hardiskin boyutu önemli midir yani hacimce büyük olanlar darbeden daha iyi mi kurtulur veya çalışırken kıpırdadığında bozulmalardan. Çünkü çalışırken iki hard diskimde çok az kıpırdadı ve bozuldu bununda bozulmasından korkuyorum çalışmıyorken yan veya dik tutsam bir şey olur mu seyehatte falan. Teşekkürler.

Edit: HDD tamamen dolu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cigulipuff -- 30 Temmuz 2013; 20:25:56 >

• Harddiski fiziksel darbelerden korursanız kolay kolay bozulmaz.
  • oğuz*han kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 14:50:45 >
  • Hocam voltaş düşmesi yada yükselmesi overload olarakta geçer dikkat edin anakartınızda anti-surge olsun mutlaka yoksada alacağınız zaman anti-surge olanından alın cidden işe yarıyor.PC tam kapanmadan fişi yada şartelli priz kullanıyorsanız kapanmayın zamanında ben fişten çekerdim (küçükken ) ondan kaynaklanan bad sectorler oluşur zaten normal bir HDD ömrü 2-3 sene kadardır
  • İçinde mekanik parçalar olduğu için çalışırken kıpırdatmamak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bozulmamasını önlemek çok zor ama bir kaç hususa dikkat edersek korumaya yardımcı olur. Voltaj ayarlaması, yere düşürmeme, uzun süre kullanmama faydalı olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.