Şimdi Ara

Hdd nin dik durması zararlı mı (kasayı yan yatırdım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
13.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar...kasayı yan yatırıp kullanmak hdd lere ye zararlı mıdır...ilerde kafa atma gibi sorunlar yaşar mıyım..hdd nin çalışma hızını yavaşlatır mı? Yerçekimi ivmesi zarar verir mi...sese sebep olur mu...bekliyorum cevapları şimdiden teşekkürler ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalimahmet -- 10 Mart 2012; 23:16:54 >

• Yukarı arkadaşlar yardım
  • bilemiorum ama en ideali yan kullanmaktır neden derseniz yapılırken ve tasarlanırken yan durcak şekilde yapılıo
  • Hiçbirşeye zarar vermez.
    Zaten o plakaların üstünbdeki iğne hava boşlugunda duruyor yani yerçekimiyle alakası yok.
  • Başka fikri olan arkadaşlar?
  • Yukarı
  • Yukarı yukarı yine yukarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LINEBACKER

Hiçbirşeye zarar vermez.
    Zaten o plakaların üstünbdeki iğne hava boşlugunda duruyor yani yerçekimiyle alakası yok.

Hava boşluğu olunca yerçekimi etki etmiyormu yani? Soruna gelirse bence zararı olmaz çünkü seagate vs hd markalarının external hd lerinin masada dik durması için aparatları var,zararı olsa sanırım çıkmazdı içinden..
  • HDD patlar sakın dik koyma.
  • Bence riske gerek yok yatay kullan.
  • Bence bi şey olmaz, bazı harici diskler dik duracak şekilde tasarlanmış, zararlı olsa harici disklerde yatay kullanım için tasarlanırdı. Yanlışım varsa düzeltin lütfen....

Meselan bu ürünün içinde ki hdd dik durmuyor mu?

Hdd nin dik durması zararlı mı (kasayı yan yatırdım)
  • dik olan fanlara zarar geliyor mu?bir düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hærun -- 11 Mart 2012; 18:45:34 >
  • hiçbir şey olmaz devam et
  • Bir şey olmaz SAS diskler 15000 rpm'de dik durarak çalışıyorlar yıllarca

Kasayı yan yatırmak iyi gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

Bir şey olmaz SAS diskler 15000 rpm'de dik durarak çalışıyorlar yıllarca

Kasayı yan yatırmak iyi gelir

Yani uzun vadede bad sector e neden olmaz değil mi hocam ;)
  • Uzun vadede o bad sector yapmaz imkanı yok. O yapana kadar işletim sistemi yapar yani o derece etkisizdir.

Micro atx ya da mini itx kasalara bakarsanız birçoğunda HDD kurulumu diktir. Aynı şekilde Silverstone RV03'te de öyledir. Özellikle Aerocool QS-200 gibi HDD kurulumu yapan micro atx kasalar yaygınlaşmaya başladı ki bu iyi bir şey HDD'nin yer kaplamasını önleme açısından. Bu yüzden sıkıntı olmaz kesinlikle zaten HDD lerin içi tamamen havasızdır kendi mini manyetik alanlarında takılırlar. Dış etkenlerden dolayı bozulması için bilgisayarın yanından "magneto" nun geçmesi gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

Uzun vadede o bad sector yapmaz imkanı yok. O yapana kadar işletim sistemi yapar yani o derece etkisizdir.

Micro atx ya da mini itx kasalara bakarsanız birçoğunda HDD kurulumu diktir. Aynı şekilde Silverstone RV03'te de öyledir. Özellikle Aerocool QS-200 gibi HDD kurulumu yapan micro atx kasalar yaygınlaşmaya başladı ki bu iyi bir şey HDD'nin yer kaplamasını önleme açısından. Bu yüzden sıkıntı olmaz kesinlikle zaten HDD lerin içi tamamen havasızdır kendi mini manyetik alanlarında takılırlar. Dış etkenlerden dolayı bozulması için bilgisayarın yanından "magneto" nun geçmesi gerekir

Hocam psikolojik olarak kasayı yan yatırıp yan kapağını açıp öyle kullanmak hoşuma gidiyor :D ..ekran kartı ve işlemci anakarta dik duruyor...anakart da yatay duruyor :D...öyle çok hoşuma gidiyor hocam :D ...

• Arka tarafta toplanan kablolar çok fazla değilse sıkıntısız kullanılabilir zaten özel üretim test benchlerde de o şekilde montaj yapılıyor uzay sistemler için. Yan kapağı açmak daha fazla tozlanmaya neden olur siz yine de pozitif basınç uygulamaya çalışın fanlar ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hærun

dik olan fanlara zarar geliyor mu?bir düşün

Bi bağ kuramadım ?
  • eski haricilerin çoğu dik çalışıyor

sorun olacağını sanmam
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.