Arkadaşlar şöyle bir problemim var. Elimde P II - 266 işlemci ve Asus P2-L97 anakartlı bir sistem var. HardDisk olarak 15 GB Quantum kullanılıyordu, bu bozuldu. Bende daha iyisi olsun diye 40 GB Samsung (7200 rpm, 2mb cache) aldım. HardDisk'i evdeki diğer sisteme taktım formatladım, 2ye böldüm. Daha sonra P II sisteme taktım fakat ne yaptıysam görmedi harddiski. Acaba eski olduğundan mı diyeceğim ama öyle olsa bile 40 GB görmesede 20-30 GB neyse işte maksimumu ona göre görmesi lazım değil mi? Bu konuda bilgisi olan varsa cevaplasın lütfen.
Yok mu bir bilen (:
biosu acip da gormesini denedin mi
ayni sey benim de basima gelmisti . en sonunda gordu ama nasil gordu ben de bilmiyom. kablolari ters takmis olabilirsin. jumperini master yapmamis olabilirsin. IDE kablon bozuk olabilir. BIOS eski harddiskle karistiriyo olabilir (Bıos pilini cikar tak)
arkada$im ßazi eSki anakartLar 40gß gormuyoR sen hdd'yi 2'ye ßöLDüm deRKen 20,20'mi yaPTin egER oLe yapmadiySan ßide ölé dene ßelKİ 20. 20 goRuR eger gene gormez'sé 3'e ßöL ßide öLé dene mutLaka görmesi lazim
10-30 şeklinde 2ye bölmüştüm ama sorun orda diil sanırım, araştırmalarım sonucunda Biosla ilgili birşey olabilceğine karar verdim. Yarın bios update denicem bakalım nolcak.
i$te dedigim gißi ßios destekLemiyoR ßide 20 gb 20gb iLé ßöL hdd'i egeR desteKLiyoRsa kesin görecekTir
Biosta görünmüyor, bios update olayında da sorun çıkar mı acaba diye düşündüm emin olamadım. İndirdim siteden ama onları nasıl update edeceğim ki, windows falan kurulu değil makineye doğal olarak harddisk olmadığı için (: "lx2i1009.awd" diye bir bios dosyası var, napsam ki?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme