Şimdi Ara

hdd raw oldu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kaspersky Virus Removal Tool ile bilgisayarımı taratmak istedim..2 Dahili hdd em var..ilk hdd yi taradı ardından ikinci hdd ye geçmişti ki biraz taradıktan sonra mavi ekran verdi..kapatıp açtıktan sonra 300 gb lık müzik arşivimin olduğu hdd yi gördüm ama içeriğine erişemedim..cmd den check disk yapmaya çalıştığımda bozuk dosya tablosu iletisini aldım..yardımcı iki ayrı programla check disk yaptım ama bad sector bulamadı.. Bilgisayarımı yönet ten baktığımda hdd raw gözüküyor..

benim bu arşivi hdd yi biçimlendirmeden kurtarabillme şansım var mı????

• Active.Partition.Recovery.Enterprise diye program var. Onunla kurtarabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensaronline

Bu program işini görecektir.
    Konuyla alakası yok (yani raid ile) ama program başlıbaşına bir kurtarma programı zaten.
    Kurtarmak istediğin diskin durumunu anladım. Problemi gözünde büyütme sorun yok. Sakın bölümleme veya format atmaya kalkışma yeter.
    Eğer program diskini görmez ise ozaman sadece yeni MBR kaydına izin ver (ama sadece buna)
    [ Bilgisayarım ► sağ tuş ► Yönet ► Depolama ► Disk yönetimi ] Buraya ulaştığında zaten senden Yeniden MBR oluşturmayı isteyecektir.
    ‼BAŞKA HİÇ BİR İŞLEM YAPMA‼ (bölümlendirme format vs.)

Diskini tak ve tarat eğer disk büyükse tarama 6 saati bulabilir bunuda belirteyim.
    Tarattıktan sonra dosylar bölümüne bakma (Yani alttaki lasörlere) orda çoook eskiye dahil verilerde bulunur ve isimleri farklıdır
    en üst kısımdaki klasörlerde verilerinin klasör klasör listelendiğini göreceksin. Verilerini klasörler halinde geri alabilirsin.
    Yalnız belirtmekte yine fayda var. Bu klasörler %90 veya %95 içeriğe sahip olabilirler. Ve yine bu klasörlerin içinden orada olmaması gereken bilgiler veya klasörlerde çıkabiliyor.
    Ama şunu da söyleyeyim. Bu program verilerinin en az %90 'nı kurtarabilirsin.

(Master Boot Record) MBR Nedir?
    Size bu konuyu en basit haliyle açıklamaya çalışacağım.
    MBR harddiskinizin ilk sektörüdür. Bu sektörde adreslemeler bulunur yani hangi bilginin nerede olduğu bir tablo halinde bu bölümdedir. Bu bölümde ufak bir program çalışır ve bu program sayesinde bilgisayarın açılışında yani önyükleme olarak hangi işletim sisteminin seçileceği belirlenir. Tek bir Windows kullanıcıları için direkt olarak kurulu olan Windows başlarken aynı anda hem Windows hem de Linux kullananlar için işletim sistemi seçme ekranı karşınıza gelir.
    ROM BIOS önyükleme yordamının sonunda, BIOS, sistemdeki ilk disket veya sabit diskin ilk fiziksel kesimini okur ve yürütür. Sabit diskin ilk kesimine ana önyükleme kaydı (veya bazı durumlarda bölüm tablosu ya da ana önyükleme bloğu) adı verilir.

Microsoft şöyle açıklıyor

ROM BIOS önyükleme yordamının sonunda, BIOS, sistemdeki ilk sabit diskin ilk fiziksel kesimini okur ve yürütür. Sabit diskin ilk kesimine ana önyükleme kaydı (veya bazı durumlarda bölüm tablosu ya da ana önyükleme bloğu) adı verilir. Sabit diskin bu kesiminin başında küçük bir program vardır. Bölüm bilgileri veya bölüm tablosu, bu sektörün sonunda saklanır. Bu program, bölüm bilgilerini kullanarak hangi bölümün önyükleme yapılabildiğini belirler (genelde ilk birincil DOS bölümüdür) ve bu bölümü önyüklemeye çalışır.

Sizin diskinizin başına da MBR ana önyükeme bölümünün hatalı veya silinmesi durumu gelmiş. Verileriniz içeride merak etmeyin. Kolaylıklar dilerim.

Allahın selamı üzerinize olsun.

arkadaşım teşekkürler...R studio programını çalıştırdım..burada hdd ntfs gözüküyor..oysa disk yönetiminde raw gözüküyor..
    disk çift tıkladığımda ise dediğin gibi MFT dosyalarının diskte olmadığına dair ileti verdi..bu MFT yi nasıl ekleyecez??

• Konu ile ilgili bilgi sayfası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensaronline -- 10 Mart 2012; 14:48:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.