Şimdi Ara

HDD Raw sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün akşama kadar bilgisayarımda ki bir tb lık cavair black hdd'mde sıkıntı yoktu. Bilgisayar da otururken birden hdd deye ulaşamamaya başladım. Hdd ye ya giremiyorum girsem bile içinde dosyalara tıkladığım da "erişim engellendi aygıt hazır değil" diye bir hata alıyorum. Bu Hdd yi depo olarak kullanıyorum. Sistem SSD üzerine kurulu. Böyle bir hata aldıktan sonra aklıma chkdsk yapmak geldi. Cmd'den chkdsk yapmaya çalıştığımda ise diskin raw formatına dönüştüğünü ve yapılamıyacağını söylüyor. İşin ilginç kısmı ise bilgisayarı yeniden başlatıp hdd nin içine girdiğimde bütün bilgilere ulaşabiliyorum. Fakat bu yalnızca 5 dk sürüyor. Ve tekrardan "erişim engellendi..." Hatası alıyorum. Şimdi diyeceksiniz yeniden başlatır başlatmaz hdd kullanılabiliyorken chkdsk yap onu da denedim chkdsk /f/r/c komutlarının her birinde önce yapmaya başlıyor arsdından 1.000.000 küsür unreadable belge bulup "verification complated" diyor ve alt satıra geçiyor. Bu işlemden sonra hdd ye tıkladığımda hdd nin içine hiç girmeden "aygıt hazır değil" hatası alıyorum. Diyeceksiniz low lewel format at. Ama atamam içinde 950 gb lik bluray film flac müzik ve benim için çok önemli olan resimler bulunmakta. Lütfen yardımcı olun. Hayır duamı eksik etmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• xigmatex kullanıcısına yanıt
    İlk önce hard diskinizi bir kontrol edelim.

İnternetten Hard Disk sentinel adlı programı indirip sisteminize kurun.

Kurduktan sonra açılan ilk ekranda sol tarafta hard diskler sıralanır. Oradan Cavair black hdd'ye bastıktan sonra sağ taraftaki ekranın görüntüsünü çekip buraya atarsanız. Hard disk durumunu görebiliriz.

Duruma göre neler yapıp, neler yapamayacağımıza bakarız.

Şimdilik kolay gelsin.
  • testdisk adli program ile yeniden yapilandirabilirsiniz verileriniz kaybolmadan.
  • 2 adet WesternDigital diskim RAW oldu ve beni çok uğraştırdı zamanında.
    GetDataBack ile dosyalarımı kurtardım.
    O gün bu gündür WD'den uzak dururum, müşterilerime bile satmıyorum
  • Şu anda dersteyim akşam bütün önerdiğiniz önerileri deneyip konuyu editlicem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harddiskin kartını, özel tornavidasını edinip sökün...
    kartın arka yüzünde...
    iki gurup halindeki, dokunmatik tip...
    güç ve veri bağlantılarını,,,
    ıslak mendille temizleyip...
    tekrar takın...

bağlantılardaki temas bozukluğundan kaynaklı ise çözülebilir...

harddiskin power ve sata kablolarının takıldığı yerde...
    kımıldama varmı bakın...
    lehimleri gevşemiş olabilir...

harddisk bir gidip bir geliyor ya...
    bu nedenle bu kanıya vardım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 30 Eylül 2015; 15:02:55 >
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Hocam tablo bu şekilde

HDD Raw sıkıntısı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • The MasteR T kullanıcısına yanıt
    Hocam sormayın WD kaliteli diye aldık. Bu başıma gelen 3. sorun her seferinde verilerimi kurtarmak için soğuk terler akıtıyorum. Bir daha almamayı düşünüyorum WD
  • vtnsvr kullanıcısına yanıt
    Hocam hiçbir şekilde çözüm bulamazsam HDD nin içini açıcağım. Kabloları birazdan kontol ediceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.