Şimdi Ara

HDD Sıcaklığı 72 Derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce forumda farklı bir yerde de bu konuyu açmıştım ama burası daha uygun galiba. Sorun WD 2500JS 250GB hdd sıcaklığı, resimde de gördüğünüz gibi 72 derece. Bu resmi alırken TuneUp Drive Defrag programı çalışıyordu. HDD bilgisayarı açtığımda 45 dereceden başlıyor ve bir süre sonra normal kullanımda 60 dereceye çıkıyor. Söylenenlerin hepsini yaptım kasa havalandırması, temizlik vs. fakat hiçbir şekilde normale dönmedi. Acaba sorun HDD nin ısı algılayıcındamı yoksa gerçekten bu sıcaklıkmı çalışıyor bunu nasıl tespit ederim. Yardımlarınızı bekliyorum.

HDD Sıcaklığı 72 Derece

• Isı değeri çok yüksek görünüyor...

HW.Monitör yazılımı ile de kontrol edin eğer aynı ise soğutucu alın ya da kasanınız önünde fan yeri carsa oraya içeri ve harddiske üfleyecek şekilde bir fan konumlandırın faydası olur...

Bende şu ürün var gayet memnunum...

http://www.evrenshop.com/asp/show_stock.asp?product=x41
  • hmmm.. başlangıçta 45 çalışırken 72 derece, çok fazla

farklı bir programla sıcaklığını kontrol etmeyi deneyin, active S.M.A.R.T'ı tavsiye edebilirm bu iş için.
    hatta elinizle de kontrol edebilirsiniz sıcaklığı. 72 mi gerçekten anlarsınız.

ama bence büyük ihtimal hdd yanlış ölçüm yapıyor.
  • Bende yükte dahi 30u geçmiyor. Hwmonitör ile bakar mısınız ısıya?
    http://www.cpuid.com/download/HWMonitor_113.zip
  • Benim bilgisayarda 2 HDD üst üste duruyor ona rağmen 33-34 derece civarında. Programınız sensörle uyumlu çalışmıyor olabilir bence de başka bir program ile deneyin. HDDnizi dışarı çıkarıp açıktaki sıcaklığını da ölçebilirsiniz. 72 derece HDDler için çok yüksek bir değer.
  • Kasanın kapağını aç hdd elini değidir elin yanıyorsa soğutcu al.
  • Everest te aynı sıcaklığı gösteriyordu diğer programları akşam eve gidince denerim. Kasa ve havalandırma ile ilgili sorun yok çünkü kapağı açtığımda da sıcaklık aynıydı hiç düşmedi. 72 derecede bayağı el yakması lazım değil mi? Birde öyle ölçüm yaparım. Peki sizin hdd leri çalışırken elinize aldığınızda nasıl bir sıcaklık hissediyorsunuz? Belki o şekilde ölçümün doğru olup olmadığını daha iyi anlarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci boşta 52-55 derece
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hdd nin termal sensöründe arıza olma ihtimalide var. Ekmek vs simitcilerin kullandığı eldiveni bulma ihtimaliniz varsa kartın üzerindeki devreleri eliniz ile kontrol edin. Direk olarak temas ederseniz elinizin iletkenliği karta zarar verebilir
  • diger bilesenlerin sıcaklıgında birsey yoksa anlasılan sorun hdd dedir
    o yuzden fan ile ugrasıp bos yere para harcama
  • Evet arkadaşlar şuan diske defrag yapıyorum sıcaklık 70 derece. Diski elimle kontrol ettim öyle ama aman bir sıcaklık yok. Bazı arkadaşlar elini yakar demiş ama hiç öyle bişey yok. Ilıktan biraz fazla bir ısı var.
  • ürün piyasaya çıkmadan min-max değerler olarak test edilmiştir sanırım ama yinede aşırı ısı tabiki olmamalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: aessoydan

Evet arkadaşlar şuan diske defrag yapıyorum sıcaklık 70 derece. Diski elimle kontrol ettim öyle ama aman bir sıcaklık yok. Bazı arkadaşlar elini yakar demiş ama hiç öyle bişey yok. Ilıktan biraz fazla bir ısı var.

o değer yanlış ;)
  • harrdiskler kaç dereceden sonra bozulmaya başlar ???? benim toshiba laptop harridskin biri 55 i geçmiyor ama öteki slottaki harddiskim işlemciye ve ekran kartına yakın olduğundna 70 i buluyor neredeyse. kaç olunca tehlikeli oluyor bu?
  • Belki o program yanlış ölçüyordur. SpeedFan'ı deneyin bir de
  • 3 tane programla ölçtüm everest, hdtune, hwmonitor. Hepside aynı sonucu verdi. Dediğim gibi elimle baktığımda öyle fazla sıcak değil. Ayrıca aylardır sıcaklık böyle belki daha önceleride böyleydi bilmiyorum, 3 yıl oldu bilgisayarı alalı. Ancak bu zamana kadar hiçbir anormal durumla karşılaşmadım hdd ile ilgili. Sizce kullanmaya devammı etmeliyim yoksa yol yakınken değiştirmelimiyim. Öneriniz ne olurdu bu konuda?
  • hard disk eilinizi yakacak kadar sıcakmı peki baktınız mı benim şeffaf kasada bile (acrilik metal hiçbir yeri yok) 4 hard disk üstüste en yksek 48 derece o kadar olmaması lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: aessoydan

3 tane programla ölçtüm everest, hdtune, hwmonitor. Hepside aynı sonucu verdi. Dediğim gibi elimle baktığımda öyle fazla sıcak değil. Ayrıca aylardır sıcaklık böyle belki daha önceleride böyleydi bilmiyorum, 3 yıl oldu bilgisayarı alalı. Ancak bu zamana kadar hiçbir anormal durumla karşılaşmadım hdd ile ilgili. Sizce kullanmaya devammı etmeliyim yoksa yol yakınken değiştirmelimiyim. Öneriniz ne olurdu bu konuda?

Hocam dediğim gibi termal sensör sıcaklığı yanlış ölçüyor. Yoksa 70 dereceyle çoktan yanardı

@knight_offline

55 derece sınıra yakın en yüksek seviye 60 derecedir. 60 dereceyi aşmamalı
  • eee o zaman en yüksek 60 ise benimki yüksek baya laptop harddiski ama onlar daha fazla mı dayanıyor sıcaklığa???? yoksa ben diğer slottaki işlemciye yakın olan ısınan harddiski söküyüm external kullanıyım ölmeden ?????
  • Dizüstü pc lerde genelde ısınıyor. Ama hdd üreticilerinin sitelerinde max: sıcaklık 60 derece olarak belirtilmiş.

dizüstü pc için bir soğutucu alırsan faydası olucaktır

http://www.sanalmarketim.com/urun_liste/?liste&ref=%2Csxbiu%3A71%2Csxbia%3A78&sxpg=1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.