160 GB IDE Samsung bir HDD'ye sahibim. Şu sıralar bu HDD ile sorunlar yaşıyorum..
Başlıyorum; Önce PC'yi açtığımda hoşgeldiniz melodisi arkasından HDD 'den her 3 saniyede olmak üzere "tık" sesleri geliyordu. Ekrana görüntü çok geç geliyordu ve PC çalışmayacak derecede kasıyordu. Bu sorunu çeşitli yollarla atlattım.
Şimdi öyle bir ses gelmiyor, fakat PC'de olabildiğinde performans düşüklüğü yaşıyorum şuan. Her türlü işlemde bu beni rahatsız ediyor. Örneğin, GTA 4'ü 20 fps ile oynarken bu olaydan sonra "12" fps gibi düşük rakamlarda oynuyorum.
Çok işlemi aynı anda artık çalıştıramıyorum, PC çok kasıyor. İşlemciyi de OC ettim, bi fark etmedi. Çünkü sorun HDD'de.
Badsector ile alakalı olacağını düşündüm ve gerekenleri yaptım ancak sorun devam ediyor. Birkaç kere diski birleştirdim sonuç yine aynı.
Sorun bana fiziksel olarak geliyor, ve sizin yorumlarınızı bekliyorum..
Teşekkürler.
üstada kasayı çok sarstınmı belki bu sarsıntılar yüzünden hddki iğne diske zarar vermiştir.Bad veya ölü sektör olmuş olabilir. Bir de samsung hddler bildigim en kötü hdd (seageta de öyle)
hd tune türü bir programla hdd nizi test edip bad sectör olup olmadığını tesbit edbilirsiniz verilerinizi kaybetmeden...
Hacı işte sesler tamamen gitti, özellikle disk birleştirirken sesler geliyordu, birleştirmeden sonra kesildi sesler iyice. Badsector de yok. Sorun tam olarak ney çözmüş değilim. Yeni bir HDD alıp, windows u ona kurmayı düşünüyorum. 160 GB da storage olarak kullanacağım..
Cevabın için teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme