Şimdi Ara

HDD sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımı yenilememe rağmen hdd yi yenilemedim. Şu anda bilgisayar açılırken sürekli olarak kendi kendine restart atıyor ve vistayı açmaya uğraşırken hdd den rahatsız edecek kadar yüksek ses geliyor. Normal çalışma durumda ses açısından bir sorun yok ama bir şey yüklerken yada zor bir işlem yaparken hdd tekrar gürültüyle çalışmaya başlıyor. Hdd ölmüş olabilirmi yoksa restart atması ve yüksek ses başka bir donanımdan kaynaklanan hata olabilir mi? (konuyla alakalı olmayabilir ama wow oynarken inanılmaz lag yaşıyorum yeni bilgisayarı aldığımdan beri. Wow da eski olan hdd nin içinde...)
    Şimdiden teşekkür ederim.

• bilgisayarın bazen açılması ve bazen açılmamakta direnmesinin nedenini 4 yıldır kullandığım eski hdd olduğunu düşündüğümden yeni bir hdd aldım ve içine vistayı yüklemeye başladım. Umarım sorunuma çözüm olacaktır. İlk önce sorun ramlerdeydi, değiştirildi; daha sonra ekran kartı dendi, onu da değiştirdiler; daha sonra driver hatası dendi aldığım yerde yeni driverları yüklendi; sona kalan iki parça psu ve hdd oluyor. Umarım sorun hdd dedirde verdiğim para boşa gitmez.
  • hd tune isimli programla diski test et http://www.hdtune.com/hdtune_255.exe

resimdeki gibi kırmızı noktalar çıkarsa bad sector olmuş demektir
     HDD sorunu
  • teşekkürler ama çoğu zaman bilgisayarı açmakta zorlanıyorum, bu sabahki 5 denememden sonra bile açılmadı...halbuki dün akşam yatmadan önce 5-6 saat kullanabilmiştim. Kapatıp açınca hep aynı sorunu sorunu veriyor. Yani bilgisayarı açamadığım için zaten önerdiğin programı da deneyemiyorum...ama sanırım 4 yıllık bi hardisk te böyle bir sorun çıkması normaldir. En iyisi değiştirmektir diye düşündüm. Eğer yeni hdd den sonra da yine bilgisayar sürekli restart atmaya başlarsa sorun psu dadır diycem. Böylece bilgisayarın tüm parçalarını iki kez değiştirmiş olacağım. Bahtsız bedevi oldum resmen...
  • peki bu bad sektör hataları düzensiz bir şekilde bilgisayarın restart atmasına sebep olabilir mi? Vista açıldıktan sonra (6-7 denemenin sonunda) restart gibi bir sorun kalmıyor, genelde restartı bilgisayarı açarken atıyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    10 yıl önce açıldı
    SSD li Laptop ısınma sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.