Şimdi Ara

hdd sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni aldığım Seagate Barracuda® Green 2TB 5900RPM Sata3 6 Gb/sn NCQ Sabit Disk ST2000DL003 hdd veri kopyalama yaparken hdd birden kapanıyor ve bilgisayarı yeniden başlatana kadar sistemde hdd bidaha göremiyorum? sorunum ne olabilir? Teşekkürler...

• hocam yenı aldıgınızı yazmıssınız .. eger garantısı falan varsa bence verın onlar ugrassın .. nasıl nereden ne sekılde aldıgınız bılmedıgım ıcın ılk aklıma gelen bu yonde ..
  • Hdd ile beraberinde bi program yükledin mi? Güç tasarrufu yapmak için kendi kendini kapatıyordur malum "Green" veri kopyalıyor mu kopyalanmıyor mu bakmaz bundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum ama ilginç sonuçta sabit disk olmaması lazım böyle bi olayın...
  • herhangi bir program kurmadım. bilg. içindeki 6. hdd ilk defa böyle bi sorun yaşaıyorum. yeni aldığım bu hdd 1 aydır kulanıyorum 1,5tb verim vardı içinde ara ara veri kopayalaması yapıyordum son 1 haftadır kopyalama esnasında belli bi süre sonra kapanıyor. daha önce sorun yoktu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemalayhan -- 16 Şubat 2012; 23:30:49 >
  • o "belli bir süre" sabit mi yoksa değişkenlik gösteriyor mu? İçindeki verileri kurtardıktan sonra arkadaşın dediği gibi verin garantiye onlar uğraşsın... başka makinede deneme fırsatınız oldu mu?
  • SATA/IDE kablosunu değiştirmeyi deneyiniz, sonrasında düzelmediği takdirde farklı bir bilgisayarda test edin. Sonuca göre garantiye gönderirsiniz.
  • Belli bir süre değişiyor.. bazen yarım saat sonra kapanıyor bazende 10dk içinde kapanıyor belli olmuyor... verilerimi kurtardım. yanlız bi dosyayı alamadım. almaya çalışığımda yine aynı sorunu veriyor kapanıyor.. sata girişini değiştirdim. kabloyu değiştirdim. uzun format atın dediler onuda yaptım.. Sonuç yine aynı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    10 yıl önce açıldı
    SSD li Laptop ısınma sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: akemalayhan

Belli bir süre değişiyor.. bazen yarım saat sonra kapanıyor bazende 10dk içinde kapanıyor belli olmuyor... verilerimi kurtardım. yanlız bi dosyayı alamadım. almaya çalışığımda yine aynı sorunu veriyor kapanıyor.. sata girişini değiştirdim. kabloyu değiştirdim. uzun format atın dediler onuda yaptım.. Sonuç yine aynı...

Hocam neden uğraşıyorsun direk garantiye versene :D
  • halledilecek bi sorunsa kendim halletmek istedim. garantiye git gel 15 gün alır sanırım.. hddlerim full dolu ne kadar sürer bilemiyorum ama beklemek istemiyorum ama gidicek gibi görünüyor eninde sonunda :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: akemalayhan

halledilecek bi sorunsa kendim halletmek istedim. garantiye git gel 15 gün alır sanırım.. hddlerim full dolu ne kadar sürer bilemiyorum ama beklemek istemiyorum ama gidicek gibi görünüyor eninde sonunda :)

HDD değişimleri aynı gün içerisinde dahi gerçekleşmektedir, çünkü yenisi ile doğrudan değişim yapılmaktadır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.