Şimdi Ara

HDD+SSD Format ve Win Kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İkinci el bir Lenovo Z510 aldım (59-413192), cihaz 3 aylık ve çok temiz bir cihaz. Cihazın özelliklerinde 1TB HDD+8GB SSD var. Lakin şöyle bir problem var, makine sahibi cihazı formatlamış, win8 kurmuş ve disk 500,500 ikiye bölünmüş. Ben cihazda SSD olduğunu nasıl görebilirim, görebilir isem geri getirebilme imkanım var mıdır? Var ise nasıl?

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...

• TEKRAR FORMAT ATARSAN GÖREBİLİRSİN
  • quote:

Orijinalden alıntı: badbora

Merhaba arkadaşlar,

İkinci el bir Lenovo Z510 aldım (59-413192), cihaz 3 aylık ve çok temiz bir cihaz. Cihazın özelliklerinde 1TB HDD+8GB SSD var. Lakin şöyle bir problem var, makine sahibi cihazı formatlamış, win8 kurmuş ve disk 500,500 ikiye bölünmüş. Ben cihazda SSD olduğunu nasıl görebilirim, görebilir isem geri getirebilme imkanım var mıdır? Var ise nasıl?

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...

windows zaten ssdde. o kısım c diskinin içindedir ama ayrı disk olarak görünmez.
  • badbora kullanıcısına yanıt
    İyi günler hddnin içindeki ssdye müdahale etmek gibi bir olanagınız yok 8gb ssdyi hddnin kendisi kontrol ediyor hddnin kaca bölündüğü önemli değil. 2. el aldıgınızı belirtmişsiniz belki satıcı hddyi değiştirmiş olabilir ama etiketinde o bahsedilen hdd yazıyordur ondan dolayı notebookta takılo olan hddnin modelini tespit edip sitesinden incelemek daha dogru olur
  • öncelikle cevaplar için teşekkürler.

bu durumda hiç format atmadan, C'yi 250gb, kalan kısmı da 750gb olacak şekilde bölebilirim değil mi?
    akşam da ilk işim BIOS'dan HDD bilgisine bakmak olacak.

başka bir konuda bir arkadaş BIOS resmini göndermiş sağolsun, umarım aynısıdır...

HDD+SSD Format ve Win Kurma
  • badbora kullanıcısına yanıt
    Fotograftaki hdd modeli siznki ile aynı ise hibrit disktir ve hddyi istediğiniz gibi bölebilirsiniz bir alış veriş sitesinden de inleyebilirsiniz

http://www.hepsiburada.com/liste/seagate-laptop-sshd-hybrid-ssd-1tb-5400rpm-8gb-nand-mlc-sata3-25-sabit-disk-st1000lm014/productDetails.aspx?productId=bd303274&categoryId=100221
  • Evet, aynısı imiş :)

Cok teşekkürler bilgilendirme için...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.