Merhaba arkadaşlar. Sata 160gb hdd alacağım. Seagate , Samsung, Maxtor ve Western Digital var. Western digital bakıyorum ama 160 lık bulamadım. Seagate in fiyatı uygun bir tane var ama sata mı sata2 mi anlamadım bazı yerlerde sata bazı yerlerde sata2 diyor.
Ayrıca bu NCQ olayı nedir açıklarsanız sevinirim. Bir de yukarıda ki linkte hdd fiyatına yakın 160 wd diskt bulabilleceğim bir yer varmı bir sürü bilgisayarcıya baktım yok. Atladıklarım olablir. Giga çok pahalı.
İyi de sata2 demiyor ki sata 150 diyor bir yerde bir yerde sata diyor. Sata2 olan hdd lerin yanına sata2 diye yazmışlar... ANlamadım yarın soracaz bakalım.
quote:
Orijinalden alıntı: obediah
İyi de sata2 demiyor ki sata 150 diyor bir yerde bir yerde sata diyor. Sata2 olan hdd lerin yanına sata2 diye yazmışlar... ANlamadım yarın soracaz bakalım.
Alıntıları Göster
hocam seageta lar biraz sesli ben samsung sata 2 kullanıyorum baya ii sessiz.. tevsiye ederim..
quote:
Alıntıları Göster
dostum senin alcan şey bu bak; SEAGATE ST3160812AS 160GB SATA300 Barracuda 7200rpm; 8MB; NCQ 80,99$+kdv
quote:
Orjinalden alıntı: obediah
quote:
Orijinalden alıntı: BeiLan41
dostum senin alcan şey bu bak; SEAGATE ST3160812AS 160GB SATA300 Barracuda 7200rpm; 8MB; NCQ 80,99$+kdv
quote:
Orjinalden alıntı: obediah
Alıntıları Göster
SEN EN İYİSİ PATA AL CANAVARLAR GİBİ
quote:
Orijinalden alıntı: webakkurt
SEN EN İYİSİ PATA AL CANAVARLAR GİBİ
Alıntıları Göster
Welcome to hell bir de link verseydin nerde o 80 dolarlık yer neresi??
quote:
Welcome to hell bir de link verseydin nerde o 80 dolarlık yer neresi??
Alıntıları Göster
seagate çok ses çıkarıyo diye duydum bende maxtor sataII var 160 GB memnunum
NCQ ile sataII nin hiçbir alakası yok.NCQ hdd lerde komut sıralama teknolojisine verilen addır.sataII ise teorik veriyolu hızıdır.sata hdd ler aynı zamanda sata1.5g yada sata150 olarak bilinirken sataII hdd ler ise aynı zamanda sata3g veya sata300 olarak da bilinirler.
quote:
Orijinalden alıntı: BeiLan41
dostum 160gb seagate sata 2 ncq kullanıyorum acaip sessiz ve hızlı tawsiye ederim..
quote:
Orjinalden alıntı: welcome to hell
dostum 160gb seagate sata 2 ncq kullanıyorum acaip sessiz ve hızlı tawsiye ederim..
quote:
Orijinalden alıntı: Yakuza34
quote:
Orjinalden alıntı: welcome to hell
seagate 80 gb sata 1 vardı bende 80gb yetmiodu bide pis ses yapıodu falla şimdi 200gb samsung sata2 ncq aldım ne ses var ne gürültü
quote:
Orijinalden alıntı: absolution
seagate 80 gb sata 1 vardı bende 80gb yetmiodu bide pis ses yapıodu falla şimdi 200gb samsung sata2 ncq aldım ne ses var ne gürültü
Alıntıları Göster
ben samsunguda denedim.wd ide denedim.ikisindende menun değilim.sessiz değiller yada bana öyle denk geldi.eski maxtor hddimi özlüyorum doğrusu
Valla arkadaşım ben Seagate kullanıyom memnunum ses sorunu yok Fakat Samsunguda tavsiye ederim özellikle satalarda...
Merhaba hazır hdd konusu açılmışken ben de bir konuyu sormak istiyorum. Microbox harici hdd kutusu içinde kullandığım seagate 60 GB diski bigisayarım daha önce görebiliyorken şimdi görmüyor. Windows XP pro işletim sistemi kullanıyorum. Aygıt yöneticisinde disk görülüyor fakat bilgisayarım kısmında diski görüp kullanmak mümkün değil. Değerli yardım ve katkılarınızı bekliyorum.
Merhaba hazır hdd konusu açılmışken ben de bir konuyu sormak istiyorum. Microbox harici hdd kutusu içinde kullandığım seagate 60 GB diski bigisayarım daha önce görebiliyorken şimdi görmüyor. Windows XP pro işletim sistemi kullanıyorum. Aygıt yöneticisinde disk görülüyor fakat bilgisayarım kısmında diski görüp kullanmak mümkün değil. Değerli yardım ve katkılarınızı bekliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: yutuna
Sata2 değil sata alacağım 160 yada 200 gb olacak wd ler nasıl acaba? Aklım wd dwe ama bakalım bir de ucuz bulabileceğiniz linkleri yollar mısınız?
quote:
Sata2 değil sata alacağım 160 yada 200 gb olacak wd ler nasıl acaba? Aklım wd dwe ama bakalım bir de ucuz bulabileceğiniz linkleri yollar mısınız?
bu ürün hakkında bilgi verebilir misniz? nasıldır alınır mı? Fiyat uygun gibi aynı fiyta seagete var 200 lük NCQ'suz. Hangisi alınır. Seagate mi western digital mi?