Şimdi Ara

HDD ve SSD sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba, sorunumu anlatıyorum. Yaklaşık 1 hafta önce dizi izlerken ilk defa bilgisayarım bir anda her şeyi kitlendi ve aşırı gürültülü ses çıkartmaya başladı ne yaptıysam doğal yollardan kapatamadım, mecburen bende power tuşuyla kapatmak durumunda kaldım. Bilgisayarı tekrar açtığımda ise windows logosu gelemden önce Scaning and reparing drive C: şeklinde bir yazı çıkıp yaklaşık 2 dakika bitirip sistem hiç bişi olmamış gibi açılıyordu.
    HDD ve SSD sorunum

Fakat bilgisayarın açılışı çok yavaşladığından bende format atmaya ve sistemi yeni aldığım M2 SSD'ye yüklemeye karar verdim. Formatı atıp sistemi SSD'ye attım her şey normaldi fakat bilgisayarı açmaya çalıştığımda asla hiç bi şekilde açamadım sürekli Kurtarma yazısı şeklinde yazı çıkıyordu. İnternette çok aradım çözümünü ama hiç bir şekilde onarım yapamadım sistem dosyaları üzerinde.

HDD ve SSD sorunum

Daha sonra sistemi tekrardan HDD'e yüklemeye karar verdim ve bu sefer sorunsuz bi şekilde bilgisayar açıldı. Buraya kadar her şey normalken önce bi oyun testi yaptığımda Wicher 3 orta ayarlada bilgisayarım 60 fps altına düşmezken şu an oynanamaz halde. Aynı şekilde LoL' da full ayarlarda 100 fps altına düşmezken şu an 30 fps civarlarında oynuyorum, normal bi takılma gibi değil bunu hissediyorum sanki yüklenemiyomuş gibi takılıyor. Sorunum sizce yazılımsal mı donanımsal mı ? yardım ederseniz sevinirim, bu uzun yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim.

NOT: Bilgisayarın bütün driverları güncel arkadaşlar ekran kartı,ssd,bios,chipset hepsi günceldir.

HDD ve SSD sorunum

• SSD varken HDD'ye Windows kurmak pek iyi bir seçim değil. Bilgisayar kapalıyken HDD'nin elektrik veya SATA kablosunu çekip SSD'ye yeni Windows kurulumu yapın, Windows kurulduktan sonra HDD'nin kablosunu takın, sistem sorunlu veya sorunsuz açıldıktan sonra HD Tune programının error scan bölümünden quick scan seçili olmayacak şekilde uzun tarama yaptırın. Hatalar görünürse komut istemi altında chkdsk /f /r komutu ile tamir deneyebilirsiniz. Disklerde sorun yokken oyunlarda fps problemi devam ederse bunun sorumlusu genelde ekran kartı sürücüleri ve DirectX sürücüleridir, güncelleme deneyebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.