Şimdi Ara

HDD Yandı Sandım Ama Çalışıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hdd söküp takmam gerekiyordu kasaya koymadan elimde tuttum.Ellerimde terlemiş biraz :) çat die bir ses geldi.Pc kapandı .Pc yi inceledikten sonra HDD den kokunun geldiğini anladım.Çok ağır yanık kokuyordu (hala kokuyor).Sonra ne olursa olsun dedim taktım HDD yi pc ye çalıştı.Yavaşlama hissetmedim. HD Tune ile benzer değerleri aldım.Şimdide ne yapcagıma bilmediğimden HD Tune Eror Scan yapıyorum.Ve hala yanık kokuyor nasıl çalıştı anlamadım HDD.Ne oldu şimdi bu HDD den hayır gelir mi?Yedek mi alayım.? Bu yanık kokusu neyin nesi.? Korkuyorum :)

HDD Yandı Sandım Ama Çalışıyor ?

• Çalışıyorsa çaktırma :))
  • İnş kısa sürmez :S
  • Yanmış olsa çalışmazı tabi ama bu yanmayacak anlamına gelmez. Koku geliyorsa ömrünün bitmesine az kaldığının belirtileridir. Dosyalarınızı yedekleyin!..
  • yağlamadan kızarttıysan tam pişmemiştir diridir daha o
  • Yüzey montajlı bi kapasitör yanmış olabilir. Kapasitörler genelde voltaj regülasyonu ve filtreleme için kullanılır. HDD çalıştıysa sıkma canını.
  • birşey yok merak etme..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

Yanmış olsa çalışmazı tabi ama bu yanmayacak anlamına gelmez. Koku geliyorsa ömrünün bitmesine az kaldığının belirtileridir. Dosyalarınızı yedekleyin!..

Büyük ihtimalle çalışmasını engellemeyecek bi devre elemanı yanmış olabilir.sen yedeklerini al.gittiği yere kadarda aynı disk le devam

Kolay gelsin
  • oke saolun bilgiler için yedekleri aldım. Seagate marka garantisi var . bozulursa garantiye yollasam kullanıcı hatası mı derler?
  • Sen bu olaydan bahsetme.Veri kopyalarken böyle oldu gibi bişeyler söylersin.
    Teknik servistekiler yemezler ama değiştirirler büyük ihtimalle sorun çıkarsa
  • değiştirirler bişi olmaz. dvd sürücüsü açılmıyor diye düğmenin olduğu yere tornavidayı dayayıp sağlam vurmuştum. değiştirdiler sorgusuz sualsiz. bir kere de kabloda sorun varmış hdd bozuk diyordum. elimden de düşürmüştüm sert bir zemine. tabi sağlam hdd bozuldu düşürünce. yenisi onunda geldi yenisinde de sorun yaşayınca kablodan olduğunu anladım.

olan dvd ve bir adet hdd ye oldu sayemde.
  • Aynı sorun benım harddıskımede oldu duman cıkarmayla basladı koku geldı :D anıden fısını cektım ...
    sora altından o kucuk kucuk devreler var sıyar 2 sı kopmus :D kararmısda sora yenıden taktım 1 haftadır takır takır kullanıom bı sorun yok

yola geldıı heheh :D 250 gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Jackal41 -- 7 Mart 2009; 10:55:46 >
  • Selam Herkese. Seagete 7200 rpm devresi woltaj girişinden 2 tane devre elemanı yandı. yaptıracak kişi çok ne yandığını bilen yok:S yardım edebilcek varmı acaba?
    http://imageshack.us/photo/my-images/600/rce1287.jpg/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.