Şimdi Ara

hdd yardımm!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://img97.imageshack.us/img97/5553/wd400bb3gk.jpg

arkadaslar elimde western digital 40 gb hdd war.
    bunun kartında problem war. resimde gosterdiim parca asırı derecede ısınıor.
    muhtamelen bu parca bozuk uzerindeki yazı da okun muor.
    entegre gibi duruor fakat 5 bacaklı.
    bu parcanın ne olduqunu bilen weya elinde bu hdd den bulunan arkadaslar yardımlarınızı bekliorum...

• Bunu Böyle bulamazsın ki? kardeş Bi tamirciye yada o hdd servisine git.Derim...

• Çevrende samimi olduğun bi bilg. firması var ise okartın aynısından tedarik ettirmeye çalış. entegreyi tek başına değiştiremezsin. Bad sector lü bi hdd bulursan senin disk çalışır plakaları değiştirerek. ben de şu an maxtor 40 gb disk plakası arıyom
  • disk düzgün çalışıyormu peki. Eğer bu parça ısındığı halde disk düzgün çalışıyorsa parçanın üzerine ufak bir heatsink takarsan sorunu çözebilirsin
  • parçanın isinması bozuk olduğunu direk göstermez devre bileşenleri gereksiz yük getiriyor olabilir o parçadan geçememsi gerek bir yük kontolsüz olarak o bileşenden geçiyor olabilir.Devre elemanlarının kontolü bu şekilde yapmak zor.tabi ısı bir berlirtidir. ancak parçayaı değiştirsen bile sorun çözülmiye bilir..kör ucuş yapıyorsun bence
  • arkadaslar cvblar icin tesekkurler
    Dısk bu sekilde calısmıor...
    Arızanın olus sebebini soyleiim kasa calısırken psu kablolarını kısa devre ettirdim yanlıslıklar (12V)
    pc kapandı korumaya gecti daha sonra A.C.fişini cıkardım taktım fakat hdd calısmıodu...
    ilk anda hdd den bi tık sesi gelio sonra ic bir hareket yok..
    we resimde gosterdiim entegre asırı derecede sınıodu aynı boarddan bulamadım cok arastırdım...
    az cok elektronik bilgim war...
    yok mu simdi yardımcı olabilecek bi arkadas...
  • dostum o parçayı bulabileceğin ender yerlerden biri Eğer İstanbul Kadıköy taraflarında oturuyorsan YAZICIĞIOĞLU handa bizim elektronikçiler hem orda eski hdd lerde bulabilirsin, istersen o plakayı komple değiştirebilirsin.. yada Sirkecideki elektronikçilere bak derim(hala çalışıyorlarsa)...o parçayıda büyük ihtimalle bulursun...Ama dikkat et.. bende öyle birşey yaptım..ilk zamanlar hdd sorunsuz çalıştı ama sonradan tak diye sesler gelmeye başladı ve bir daha çalışmadı...dikkatli ol...kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinemaci34

dostum o parçayı bulabileceğin ender yerlerden biri Eğer İstanbul Kadıköy taraflarında oturuyorsan YAZICIĞIOĞLU handa bizim elektronikçiler hem orda eski hdd lerde bulabilirsin, istersen o plakayı komple değiştirebilirsin.. yada Sirkecideki elektronikçilere bak derim(hala çalışıyorlarsa)...o parçayıda büyük ihtimalle bulursun...Ama dikkat et.. bende öyle birşey yaptım..ilk zamanlar hdd sorunsuz çalıştı ama sonradan tak diye sesler gelmeye başladı ve bir daha çalışmadı...dikkatli ol...kolay gelsin...

saol dostum sansımı denicem bi... napalım olursa olur olmazsa arkasından bi fatiha okurus artık...
  • Bu arada o entegrenin isiniyor olmasi sadece onun arizali oldugu anlamina gelmez. Bu yuzden bence cok kasma bulacagim diye, tamir edecegim diye hdd nin ederinden fazla para harcama sonra.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.