Merhabalar öncelikle herkese 500gblık bir hdd var son bir kaç aydır inanılmaz bir yavaşlama oluştu dosyaları kopyalarken dvdden hddye atarken bunun çeşitli nedenleri olduğunu biliyorum fakat Hdd mi çok önceleri C ve D olmak üzere 2 ye bölmüştüm sonra C ye işletim sistemini kurdum sonralardan ise D ye kurup C dekini sildim ve hep C ye format atıp yeniden yüklemeleri C üzerinden gerçekleştirdim dün Wİn 7 kurmak istediğimde bana C ye kurmanız sorun çıkarabilir diye bir uyarı verdi çünkü D'yi sistem olarak adlandırmıştı D ye kurmamı önerdi ,sanırım birisi sistem diğeri başka bir ad ile ayrılıyor sistem olan kısıma işletim sistemini kurmak gerekiyor tam bir bilgim yok açıkçası.Fakat işletim sistemini C ye kurduğumda dosya aktarımı inanılmaz yavaş oluyor DVD den HDD ye attığım dosyalar bile inanılmaz transfer oluyor 700mblık dosyayı 10-15dk da transfer ediyorum. Acaba işletim sistemini D ye kursam veya harddiski tekrar tek parçaya getirsem sorun düzelir mi?
Disk bölümlerini tekrar oluştur. C ye windows yükle. Hızın daha önceki gibi olacaktır.
bugün dosyaları yedekleyip komple formattan sonra tekrardan deneyeceğim tşkler cvp için
Sanırım bad sector oluşmuş.Ayrık bölümleri birleştirdim w7 kurdum takılmalar ortadan kalktı bu sefer 10dk da bir sabit disk hatası diye bir uyarı veriyor verileri yedekle falan filan.HD tune ile tarattım %5 hasarlı bölüm buldu şimdi bakalım detaylı bir tarama gerçekleştiriyorum sonuç ne olacak.Olmazsa gidip bir HDD alacağım :)