Arkadaşlar dün aracımın motor kısmını kontrol ederken, (yağ, hidrolik, su v.s) gözüme ucu boşta bir hortum takıldı. Hortumun bağlı olduğu yere baktım mazot filtresi (yanda ben öyle biliyorum). Neyse biraz inceledim ne olabilir diye bir türlü anlam veremedim ne olduğuna. Merakımı gidermek için bağlı olduğu yerden çıkardım (tık diye çıktı zaten) sonra baktım siyah bi plastik tıpa gibi bişeye bağlıyımış, acaba buradan çıkıyormu diye çevirmeye başladım baktım çıkıyor. Çevir çevir çıkmaya yakın su gibi bişey gelmeye başladı sonra hafif hafif mazot kokusu geldi. Hep çıkardım su mazot karşımı sıvı yaklaşık 15/20 saniye aktı sonra yavaşlamaya başladı. Bende sistem hava yapabilir endişesi ile tıpayı sonrada hortumuunu tekrar taktım. Aracı çalıştırdım (ilkden çalışyamayacak diye biraz korktum işin açıkcası ama çalıştı )
Sorum şu 1- Resimde gösterdiğim parça Mazot filtresimi ? 2- Benim yaptığım iş (bilmeden ) mazot filtresindeki suyu almak mı oldu ?
Eğer öyle ise herkese tavsiye ederim, baya su çıktı
Bilen duyan arkadaşlardan yorum bekliyorum
Saygılar....
evet tahliye hortumu bu.bunun bir zararı yok modern dizel arabalar artık hava yapmıyorlar sebebide mekanik yakıt pompasının yanında takviye olarak bir adette elektirikli yakıt pompası bulunmaktadır.aracının kontak anahtarını açtığında dikkatli dinlersen elektirikli pompanın çalışma sesini duyabilirsin. arada sırada filtrenin suyunu bu hortumdan almak faydalıdır bence.
quote:
Orijinalden alıntı: sephıa
evet tahliye hortumu bu.bunun bir zararı yok modern dizel arabalar artık hava yapmıyorlar sebebide mekanik yakıt pompasının yanında takviye olarak bir adette elektirikli yakıt pompası bulunmaktadır.aracının kontak anahtarını açtığında dikkatli dinlersen elektirikli pompanın çalışma sesini duyabilirsin. arada sırada filtrenin suyunu bu hortumdan almak faydalıdır bence.
Teşekkürker bilgilerin için.....
Birde sorum şu ; motor çalışırkenmi yapmak daha faydalı olur yokda stop ettikten sonramı ?