Şimdi Ara

HDI VS MULTIJET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bu iki motorun birbire karsi olan ustunluklerini yazabilirmisiniz.Benim gordugum kadariyla multijetler daha sessiz ama niye sessiz olduklarini anlamis degilim.bu motorlarin 8v veya 16v olmasi ne farkdediyor.Opel astra da bulunan 1.3 multijet motorun 90 beygir verebilmesi ne kadar saglikli oldugunuda bilmiyorum.Acaba bu 90 beygiri sadece turbo basincini arttirarakmi elde ediyorlar.Eger boyle ise bu motorun ariza yapma riski daha fazla degilmidir.......

• herşeyin hesabı kitabı var o 1.3motordan 112 hp de alındı.

ancak seri üretim ömrü uzun olması için 90 hp 200Nm tork ideal bulunmuş

bu motorlarda 8v üstten tek 16v ise üstten çift egzantrik farkı olıuyor

yeni nesil dizellerde multijet gibi 16v tercih ediliyor.ekonomi ve emisyon açısından

http://www.ultimatecarpage.com/frame.php?file=car.php&carnum=1478

hdi i de common-rail multijet de .temelde yakıt besleme aynı yani
  • tabiki sadece turbo ile 90 beygir alınmaz böle birşeyi mühendislik kabul edemez...skıştırma oranları olsun kullanılan eksantirik olsun hepsi farklı mekanikler...!!!

Hdi 1 harekette yanma odasına 2 kere multijet ise 5 kere yakıtı injeksiyonlıyo...!!!

Muıltijetlerde yüksek tork ve yüksek güç var...ama Hdi motorlar ise hala En Cimri motorlar en az yakıt tüketen motor olarak Hdi lar referans gösteriliyor...

Multijet teknolojisi daha da gelişecek ve oturacak tabiki PSA grubu boş durmayacak o da gelişecek her iki motorda bence çok başarılı...
  • HDI in az yakmasi guzel bir sey.O zaman araba alirken HDi i tercih etmek gerekiyor herhalde...
  • HDI de başın daha az ağrır gibi görünüyor.
  • bende c3 1.4 HDI 70 var.bazen corsa ctdi lara bakiyorum.onlarin motorlari bana daha sesiz geliyor ama sikayet sitelerine baktigim zaman sanki cdti motorlar daha sorunlu gibi geliyor bana.
  • cdti motordan şikayet değil gelen şikayetler araçta bulunan ve tamamen firmaya ait olan kronik arızalar...

multijet kendini kanıtlamış ve birçok değişik ürün gamında hizmet vermekte...!!!

şikayet sitelerindeki şikayetler direksiyon tıkırtısı kabin gürültüsü klima gazı gibi genellenmiş arızalardan bahsediyorlar..!!!

bugüne kadar motor hakkında ciddi şikayet duymadım..!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2010 HDI Peugeot 206 plus yardım
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.